Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@13:16:58 GMT

شورای رقابت: افزایش قیمت خودرو غیرقانونی‌ است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۶۳۶۶

شورای رقابت: افزایش قیمت خودرو غیرقانونی‌ است

براساس جديدترين بخشنامه سايپا به نمايندگي‌هاي فروش اين گروه خودروسازي، قيمت ۷ محصول اين شركت افزايش يافت. براساس اين بخشنامه، قيمت سراتو دنده اتوماتيك 2000آپشنال با رشد 5ميليون توماني به 104ميليون و 158هزارتومان، سراتو دستي آپشنال با رشد 5ميليون توماني به 86ميليون و 429هزارتومان، سراتو دنده اتوماتيك 2000سي‌سي با افزايش 5ميليون توماني به 96ميليون و 145هزارتومان، چانگان با رشد قيمت 3ميليون توماني به 69ميليون و 57هزارتومان، تيبا 2 با افزايش يك ميليون توماني به 28ميليون و 616هزارتومان، ساينا با افزايش قيمت 900هزار توماني به 28ميليون و 900هزارتومان، آريو دنده دستي 1600سي‌سي با افزايش قيمت يك ميليون توماني به 49ميليون و 745هزارتومان و آريو دنده اتوماتيك 1600سي‌سي با افزايش قيمت يك ميليون توماني به 57ميليون و 815هزار تومان افزايش يافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزايش قيمت 7محصول سايپا در حالي است كه در شركت ايران خودرو نيز كه چندي پيش قيمت مصرف كننده رنو كپچر را تا ۱۰ميليون تومان افزايش داده و قيمت اين خودرو را با حذف آپشن گرمكن صندلي از 109ميليون و 900هزار به 119ميليون و 900هزار تومان رسانده است، زمزمه‌هاي افزايش قيمت محصولات ديگر به گوش مي‌رسد.

پيگيري در شوراي رقابت
رئيس شوراي رقابت در مورد افزايش اخير قيمت برخي محصولات سايپا اعلام كرد: شوراي رقابت پيگير افزايش اخير قيمت خودروهاي مشمول قيمت‌گذاري مانند سراتو ، تيبا2 و... خواهد بود و اين موضوع را از خودروسازان پيگيري خواهد كرد. اما در مجموع همه خودروهاي موجود در بازار كشور مشمول ضوابط قيمت‌گذاري شوراي رقابت نيستند بلكه خانواده خودروهاي پرايد و پژو شامل اين ضوابط قيمت‌گذاري مي‌شود و شوراي رقابت بعد از ارائه دستورالعمل قيمت، وظيفه‌ يا بازوي اجرايي براي نظارت و كنترل قيمت‌ها ندارد.

رضا شيوا با تأكيد بر اينكه نظارت بر قيمت خودرو در بازار مصرف برعهده ساير دستگاه‌هاي نظارتي مانند سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليد‌كنندگان و تعزيرات حكومتي است، در مورد افزايش يك ميليون توماني قيمت خودرو تيبا 2، ساينا و برخي ديگر از محصولات سايپا افزود: هرگونه افزايش قيمت خودروهاي مشمول ضوابط قيمت‌گذاري خارج از چارچوب و دستورالعمل ابلاغ شده شوراي رقابت غيرقانوني بوده و شورا آن را پيگيري خواهد كرد.

وي با بيان اينكه ورود شوراي رقابت به قيمت خودروهاي مشمول ضوابط قيمت‌گذاري براي كمك به ساماندهي بازار خودروست، افزود: نظارت بر قيمت خودروهاي مشمول ضوابط قيمت‌گذاري يا خودروهاي وارداتي وظيفه شوراي رقابت نيست بلكه اين شورا با ابلاغ دستورالعمل، چارچوب تعيين قيمت‌ خودروهاي مشمول را تعيين مي‌كند و به اندازه كافي دستگاه نظارتي براي رصد قيمت خودرو در بازار داريم. شيوا تأكيد كرد با وجود اين شورا، علاوه بر پيگيري افزايش اخير قيمت محصولات سايپا درصورت شكايت مشتريان از افزايش قيمت خودرو، اين موضوع را بررسي خواهد كرد.

افزايش قيمت ‌محصولات سايپا قانوني است؟
معاون بازاريابي و فروش سايپا ضمن تأييد خبر افزايش قيمت 900هزار تا 5ميليون توماني 7محصول اين شركت اعلام كرد: افزايش قيمت 2محصول تيبا2 و ساينا از محل مجوز‌هايي صورت گرفته كه شوراي رقابت قبلا به شركت سايپا داده است. رضا تقي‌زاده تأكيد كرد: بر مبناي اين دو مجوز افزايش قيمت پايه 700تا 800هزار توماني خودرو‌هاي مذكور با احتساب ماليات 13تا 14درصدي ارزش افزوده، عوارض، شماره‌گذاري، بيمه و... اعمال شده كه در نهايت ميزان افزايش قيمت خودروهاي مذكور براي مشتريان به يك ميليون تومان رسيده است.

رضا تقي‌زاده با بيان اينكه 3مدل خودرو آريو، چانگان و سراتو مشمول ضوابط و دستورالعمل قيمت‌گذاري مصوب شوراي رقابت نيست، افزود: افزايش اخير قيمت اين 3 مدل خودرو در انواع دنده دستي و اتوماتيك نيزمستقيما متاثر از افزايش اخير نرخ ارز و رشد هزينه نهاده‌هاي توليد بوده است. وي اظهار داشت: به‌طور مثال، قيمت فولاد رشد حدود 60درصدي داشته و نرخ برخي ديگر از نهاده‌هاي توليد مانند محصولات پتروشيمي و... نيز افزايش يافته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۶۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو

بازار خودرو طی یک هفته گذشته همزمان با کاهش قیمت دلار، در مسیر ریزشی حرکت کرد.

به گزارش مشرق، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، طی یک هفته گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش ۴ میلیون تومانی با قیمت ۳۴۶ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۶۷۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۴۰ میلیون تومانی یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به فروش رفت.

پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۸ میلیون تومانی، ۷۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار ۵ میلیون تومان افزایش یافت و ۸۴۵ میلیون تومان شد. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار ۲۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۹۹۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۱۵ میلیون تومان ارزان شده و ۸۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، در حدود ۳۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۲۰ میلیون تومان گران شده و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۵۵ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول