Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@15:35:09 GMT

فراخوان سازمان انتقال خون برای اهدای "پلاکت"

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۷۴۴۲

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به افزایش درخواست و مصرف پلاکت در ایران و جهان، بر لزوم افزایش اهدای مستقیم پلاکت به روش فرزیس تاکید کرد و گفت: میزان تقاضای مراکز درمانی کشور برای مصرف پلاکت به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در سال رسیده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر پور فتح الله با بیان اینکه روند درخواست و مصرف پلاکت در ایران و جهان به شدت در حال افزایش است، گفت: در ایران طی ۱۲ سال گذشته تقاضای مراکز درمانی کشور برای مصرف پلاکت از ۴۰۰ هزار واحد در سال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در سال رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه در حال حاضر تامین پلاکت در ایران عمدتا با جداسازی آنها از اهدای خون کامل فراهم می‌شود، افزود: در این روش تهیه پلاکت که اصطلاحا "پلاکت راندم" خوانده می‌شود، میزان جداسازی پلاکت کم است؛ به طوریکه هر شش واحد پلاکتی، یک دوز درمانی را ایجاد می‌کند و بیمار در معرض پلاسمای اهداکنندگان متفاوتی قرار می‌گیرد. همچنین این روش شانس مقاومت پلاکتی را در بیماران بالا می‌برد.

پور فتح الله ادامه داد: این در حالیست که با اهدای مستقیم پلاکت با روش فرزیس (جداسازی اجزای خون) یک دوز درمانی و معادل شش واحد پلاکت راندم، توسط اهداکنندگان خون اهدا می‌شود و محصول با کیفیت بالا برای بیماران چشم انتظار سلامت، فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه روند اهدای خون کامل در برخی کشورها مانند استرالیا نزولی بوده است، گفت: به طوریکه با فرهنگسازی‌های انجام شده، در آینده شاهد افزایش اهداکنندگان پلاسمای خون در مقایسه با اهداکنندگان خون کامل در این کشورها خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون در ادامه به میزان مصرف ایمنوگلوبولین وریدی (IVIG) در دنیا اشاره و اظهار کرد: مصرف این فرآورده خونی در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشته است؛ به طوریکه بازار مصرف ایمنوگلوبولین وریدی در آمریکا، کانادا و استرالیا به حدود ۱۶۰ گرم به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت رسیده است و در کشور های آلمان، ایتالیا، انگلستان و اسپانیا به بالای ۶۰ گرم به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت در سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است و این روند همچنان رو به افزایش است. حال اگر بخواهیم این فرآورده را با پلاسمای ایرانی تهیه کنیم، برای مصرف ۱۶۰ گرم از آن به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت باید بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار لیتر پلاسمای اهدایی داشته باشیم. همچنین برای رسیدن به ۶۰ گرم از IVIG به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت، اهدای حدود ۸۰۰ هزار لیتر پلاسما نیاز است.

پورفتح‌الله با بیان اینکه مصرف ایمنوگلوبولین وریدی در دنیا و ایران به دلیل بروز بیماری‌های تنظیم ایمنی و خود ایمنی، رو به افزایش است، اظهار کرد: باید توجه کرد که فروکش کردن بیماری‌های خودایمنی و تنظیم‌ ایمنی فقط با پلاسمای منطقه‌ای، قومی و بومی امکان‌پذیر است. برای خود ایمنی و تنظیم ایمنی باید شاخص‌های آنتی‌ژنتیک و آنتی‌اپی‌تپ‌های آن وجود داشته باشد همچنان که برای درمان نقص‌ایمنی باید پلاسمای منطقه‌ای در دسترس باشد. بر این اساس ایمنوگلوبولین وارداتی کارایی لازم را نخواهد داشت. اگرچه حجم تقاضای جهانی و قیمت این فرآورده روندی را طی می‌کند که در صورت عدم تامین پلاسمای اهدایی ایرانی، دسترسی به آن برای بسیاری از هموطنان‌مان میسر نخواهد بود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها

ایسنا/گیلان رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت گفت: آموزش ایمنی و آتش‌نشانی برای تمام مراکز درمانی و بیمارستان‌ها که اعلام آمادگی کنند، برگزار می‌شود.

شهرام مومنی امروز، هفتم اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعلام آمادگی سازمان آتش نشانی رشت در ارائه آموزش به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اظهار کرد: آموزش‌ها برای تمام پرسنلی که علاقمند باشند، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت آشنایی افراد با نکات ایمنی، افزود: حضور در محل کار در کنار رعایت نکات ایمنی، قطعا آسودگی خیال برای پرسنل و مراجعه کنندگان را فراهم می‌کند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی رشت با اشاره آمادگی این سازمان برای آموزش ایمنی و آتش نشانی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، گفت: تیم عملیاتی آتش نشانان با حضور در مراکز تخصصی نسبت به برگزاری دوره تئوری و عملی  آموزش ایمنی و آتش نشانی می‌پردازند.

مومنی با بیان اینکه حفظ ایمنی در کنار افزایش دانش ایمنی یک اولویت است، تصریح کرد: بسیاری از کارگاه‌های بزرگ، فروشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره در سایه اشتباهات کوچک؛ دستخوش خسارات جبران ناپذیر مالی و گاهی جانی شده‌اند که حفظ ایمنی در محیط کار به همراه افزایش سواد ایمنی کارکنان؛ گام‌های اولیه و یک الویت ویژه است.

وی افزود: روش‌های پیشگیری از آتش‌سوزی، شناخت انواع آتش‌سوزی‌ها، شناخت انواع تجهیزات ایمنی و اطفاء حریق، شناخت انواع کپسول آتش‌نشانی و نحوه صحیح استفاده از خاموش کننده‌های دستی، دروس ارائه شده در این دوره‌های آموزشی خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • آشنایی معاونان و معلمان پرورشی مدارس یزد با فرهنگ اهدای خون
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه خودرو پکن
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند