Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@03:07:56 GMT

استفاده از تکنولوژی پلاسما برای تولید اکسیژن در ماه

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۹۱۰۲

استفاده از تکنولوژی پلاسما برای تولید اکسیژن در ماه

نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که مریخ، با اتمسفری با 96 درصد دی‌اکسیدکرین، شرایط ایده‌آلی برای تجزیه پلاسمای غیرگرمایی (ترمودینامیک غیرتعادلی) ایجاد می‌کند.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از SciNews، مریخ منابعی دارد که می‌توان از آنها برای سکونت طولانی مدت استفاده کرد اما تولید اکسیژن برای ایجاد محیط زیست قابل سکونت در این سیاره می‌تواند باعث بروز مشکلات سوختی شود و بشر را مجبور کند که به زمین بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع بخش عمده‌ای (95/9 درصد) از اتمسفر مریخ را کرین‌دی‌اکسید تشکیل می‌دهد و باقی آن را نیتروژن (1/9 درصد)، آرگون (1/9 درصد) و گازهای دیگر تشکیل می‌دهد.

البته دی‌اکسیدکربن را می‌توان به اکسیژن و مونواکسید کربن تبدیل کرد.

دکتر واسکو گورا، سرپرست این پژوهش از دانشگاه لیسبون، در این باره گفت:‌ «فرستادن انسان به مریخ، گام بزرگ بعدی در کاوش فضایی بشر است. بهسازی پلاسمای دی‌اکسید کربن روی زمین یکی از حوزه‌های در حال گسترش مطالعاتی است که با تغییرات آب و هوایی و تولید سوخت‌های خورشیدی به طور گسترده مطرح شده است».

وی در ادامه افزود: «پلاسما با دمای پایین یکی از بهترین واسطه‌ها برای تجزیه دی‌اکسید کربن‌ از طریق اثر الکترونی مستقیم و انتقال انرژی الکترون با ارتعاش القائی است».

سیاره سرخ بهترین شرایط برای استفاده از منابع پلاسمایی را دارد. علاوه بر داشتن اتمسفر کربن‌دی‌اکسیدی، جو سرد اطراف، تقریبا 210 کلوین، این سیاره می‌تواند یک اثر ارتعاشی، قوی‌تر از آنچه روی زمین روی می‌دهد، تولید کند.

همچنین دمای پایین این اتمسفر می‌تواند سرعت واکنش‌ها را کاهش دهد و زمان بیشتری برای جداسازی مولکول‌ها فراهم کند.

دکتر گورا در ادامه افزود: «تجزیه پلاسما با دمای پایین راه‌حل مناسبی و دوطرفه‌ای برای اعزام انسان‌ها به مریخ است. نه تنها یک منبع ثابت اکسیژن را فراهم می‌کند بلکه به عنوان یک منبع سوختی نیز مصرف دارد چراکه کربن مونوکسید یکی از عناصر اصلی در سوخت موشکی است».

وی در آخر گفت:‌ «این روش می‌تواند تدارکات سفر به مریخ را ساده‌تر کند، هزینه‌های سفر را کاهش دهد و خطرات احتمالی را نیز کاهش دهد».

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۹۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

عباس صدریان‌فر جمعه شب در گفت وگوی رسانه‌ای بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.
وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

فرماندار ویژه دزفول گفت: دستور تعطیلی بوستان‌های ساحلی این شهر صادر و عملیات تخلیه خودرو‌ها از این بوستان‌ها نیز آغاز شده است.

وی از شهروندان خواست از نزدیک شدن به بستر رودخانه دز و حضور در پارک‌های ساحلی تا عادی شدن شرایط به طور جدی خودداری کنند.

منبع: ایرنا

tags # بارش باران ، اخبار هواشناسی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار