Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-25@19:57:31 GMT

قصه غربت «گفت و گو» در جامعه ایرانی

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۰۹۵۷

رویداد۲۴-بدرفتاری‌ها و جرو بحث‌هایی که میان روشنفکران، اندیشمندان، سیاست‌پیشگان و... رخ می‌دهد، بیشتر ما را حساس کرده و به فکر فرو می‌برد که چرا «گفت‌وگو» میان آنها شکل نمی‌گیرد. اما این را هم باید در نظر داشته باشیم که اگر رفتار آنها بیشتر توجه ما را جلب می‌کند به این خاطر است که رفتار آنها بیشتر زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد، در حالی که این ناتوانی، عمومی است و «گفت‌وگو» در فرهنگ عمومی ما تعریفی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گفت‌وگو» برای حل مسأله یا رفع مشکلی (نظری یا عملی) میان دو یا چند نفر شکل می‌گیرد و معیار سخنان و ادعاهایی که در آن مطرح می‌شود بر پایه «استدلال» است، ولی ما گاهی هر مکالمه‌ای را مساوی با «گفت‌وگو» در نظر می‌گیریم.مکالمه‌های بدون هدف و مکالمه‌هایی که با زورگویی، تعصب‌ورزی و «حمله به دیگری» شکل می‌گیرند و خالی از «استدلال‌های قوی» هستند، گفت‌وگو نیستند. شوربختانه در بیشتر موارد وقتی سخنی و نقدی مطرح می‌شود با توجه به آن فضایی برای «جر و بحث» و در پی آن کوبیدن گوینده یا نویسنده و ساکت‌کردن او به هر روش پدید می‌آید. در زمانی که وارد «جر و بحث» می‌شویم، آنچه گفته شده را با دقت گوش نمی‌کنیم و نیازی هم به دقیق گوش‌دادن احساس نمی‌کنیم چون رأی و نظر خودمان را مساوی با حقیقت می‌پنداریم.

بنابراین به آنچه می‌شنویم دقت نمی‌کنیم، یا فقط چون آن سخن و ادعا با باورها و اندیشه‌های ما جور در نمی‌آید و سازگاری ندارد، در پی آماده‌سازی پاسخی محکم (بویژه به لحاظ لحن و بیان) می‌گردیم و تلاش خودمان را برای تحقیرکردن، مسخره‌کردن و زمین‌گیرکردن گوینده یا نویسنده به کار می‌بندیم. ما به این روش‌ها عادت داریم، با تماشای این روش‌ها رشد کرده و بزرگ شده‌ایم، و در نهاد آموزش و پرورش ما هم (نه فقط وزارتخانه آموزش و پرورش بلکه همه نهادهایی که وظیفه آموزش و پرورش را در کشور بر عهده دارند همچون وزارتخانه‌های ارشاد و علوم، صدا و سیما، روشنفکران و...) خبری از آموزش «گفت‌وگو» و به طور کلی «درس‌های زندگی» مطابق با دانش روز جهان (بویژه دستاوردهای تازه علوم انسانی) نبوده و نیست.

شوربختانه «استدلال‌گرایی» در نظام آموزش و پرورش ما غایب است و از این رو وقتی برای حل مسأله‌ای وارد گفت‌وگو می‌شویم یا به طرح سخن و ادعایی می‌پردازیم، به جای ارائه دلیل برای سخن و ادعایی که مطرح می‌کنیم، به خشونت‌ورزی روی آورده و بدرفتاری می‌کنیم. چنین رفتارهایی یک جامعه غیرگفت‌وگویی را شکل داده و نشانه بارز ضعف فرهنگی ماست. 

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۰۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»

به گزارش صدای ایران به نقل از روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.


معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.


حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردو‌هایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضا‌های مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند، اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست.

حجت‌الاسلام پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی‌عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

دیگر خبرها

  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • شورای آموزش و پرورش بازوی اصلی دستگاه تعلیم و تربیت است
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش