Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@07:33:03 GMT

وزارت بهداشت همچنان علیه جمعیت!

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۱۹۳۲

بارها مراجع تقلید بابت موضوع بحران جمعیت به وزیر بهداشت تذکر داده‌اند؛ ولی به قول حضرت آیت‌الله نوری همدانی، آقایان مسئول همین که از بیوت مراجع بیرون می‌روند، نصایح و نظرات را فراموش می‌کنند، عکس‌هایشان را می‌گیرند و می‌روند.

خبرگزاری فارس: فرشته روح‌افزابه عمل‌کرد وزارت بهداشت در ارتباط با کنترل جمعیت پرداخت و به سؤالات مطرح شده پاسخ داد؛ مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می خوانید:

عملکرد وزارت بهداشت را در موضوع بحران جمعیت چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 متاسفانه وزارت بهداشت برای بحث جمعیت برنامه‌ی مدونی ندارد، کار فرهنگی در این زمینه انجام نمی‌دهد و حتی موانعی هم که در مسیر فرزندآوری بیشتر خانواده‌های ایرانی ایجاد کرده‌بود را رفع نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظورتان از این موانع چیست؟

 این که سن بارداری زنان را به فاصله 18 تا 35 سال، محدود کردند و گفتند لااقل بین زایمان و بارداری بعدی 3 تا 5 سال فاصله باشد، برای کنترل جمعیت بود؛ همچنان همان توصیه ها می‌شود؛ مورد دیگر، اجبار تمام زنان به غربالگری های دوران بارداری است که از یک طرف هزینه فرزندآوری را بالا می برد، از طرف دیگر هم، چون نتایج غربالگری‌ها نامطمئن هستند و اشتباه‌های بسیار زیادی دارند، منجر به افزایش سقط جنین در کشور شده و امنیت روانی زنان باردار را به خطر انداخته است.

آیا طرح تحول سلامت اثری بر موضوع جمعیت داشته‌است؟

: طرح تحول کمک قابل ملاحظه‌ای به موضوع جمعیت نکرده، چرا که به عنوان نمونه، رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش اندک آمار سزارین، گرچه امکان آوردن بیش از سه فرزند را فراهم می‌کند، ولی لزوما منجر به فرزندآوری بیشتر مردم نمی‌شود، چون بسیاری از مردم همچنان نمی‌خواهند بیش از دو یا سه فرزند داشته‌باشند. برای چاره کردن این مسئله، وزارت بهداشت باید کار فرهنگی انجام دهد که کاملا تعطیل است. دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت هم که تکلیفش مشخص است! دستورالعمل داده و برای فرزندآوری زنان، سقف 3 فرزند را تعیین کرده تا مبادا مادری بیش از سه فرزند بیاورد.

از سوی دیگر طرح تحول باعث شده که وزارت بهداشت دسترسی و خدمت‌رسانی بیشتری به حاشیه شهرها داشته باشد و می‌دانید که در حاشیه ی شهرها، فرزندآوری بیشتر از خود شهرها است. حالا با توجه به این که دستورالعمل‌های وزارت بهداشت همچنان جهت ضدجمعیتی دارد، نتیجه چه خواهد بود؟!

مشخص است؛ طرح تحول به مرور از طریق کم کردن فرزندآوری مردم در حاشیه‌ی شهرها، باعث می‌شود وضع جمعیتی کشور بحرانی‌تر هم بشود. یعنی به جای آن که مستضعفان و حاشیه‌نشین‌ها را از لحاظ اقتصادی توانمند کنند، صرفا فرزندآوری شان را کم می‌کنند.

وزارت بهداشت در موضوع سقط جنین غیرقانونی چه کاری کرده‌است و آیا موفق بوده؟

 طبق رصدی که ما داشته‌ایم کار خاصی انجام نداده‌اند و اساسا برنامه‌ای برای مقابله با این معضل ندارند. مسئولان دفتر سلامت جمعیت که خودشان آمار سقط جنین غیرقانونی را سالانه تا 350 هزار مورد برآورد کرده‌اند باید بگویند برای این معضل بزرگ چه اقدامی کرده‌اند؟ رصدهایی که ما کرده‌ایم نشان می‌دهد که هنوز وزارت بهداشت، برنامه قابل ملاحظه ای برای پیش‌گیری و مقابله با سقط جنین غیرقانونی ندارد و به وظایف نظارتی خودش هم عمل نمی‌کند.

مواردی هم که بعضا برخورد می شود(مورد اخیر در کرمانشاه) عمدتا به دنبال شکایت مردم است و این نبوده که وزارت بهداشت با نظارت مستمر، متخلفانی که این جنایت را انجام می‌دهند شناسایی کرده باشد.

عملکرد وزارت بهداشت در مورد ناباروری چگونه بوده؟

 در این حیطه کارهای خوبی صورت گرفته ولی بودجه‌ای که برایش در نظر گرفته‌شده بسیار کم است و دردی از سه میلیون زوج نابارور کشور دوا نمی‌کند.

وزارت بهداشت که اکنون سالانه میلیاردها تومان صرف کنترل جمعیت می‌کند، می‌تواند این هزینه را صرف درمان ناباروری بکند تا زنان و مردانی که چشم به راه فرزند هستند، درمان شوند و خانواده‌هایی که به خاطر ناباروری در حال فروپاشی و در معرض طلاق هستند، حفظ شوند.

به‌نظرتان چرا وزارت بهداشت عملکردش را در بحث جمعیت تصحیح نمی‌کند؟

 دلایل متعددی دارد و شاید دلیل عمده‌اش هم این باشد که متولیان بحث جمعیت در وزارت بهداشت هیچ اعتقادی به سیاست‌های جمعیتی ندارند. این افراد همان‌هایی هستند که باعث بحران جمعیت شده‌اند؛ حالا هم در مسیر بحث جمعیت سنگ‌اندازی می‌کنند. انتقاد، خواهش و تمنای ما هم تا کنون به جایی نرسیده. ما که هیچ، بارها مراجع عظام تقلید بابت موضوع بحران جمعیت به وزیر بهداشت تذکر داده‌اند؛ ولی به قول حضرت آیت الله نوری همدانی، آقایان مسئول همین که پای خود را از بیوت مراجع بیرون می‌گذارند، نصایح و نظرات ایشان را فراموش می‌کنند. صرفا عکس‌هایشان را می‌گیرند و می‌روند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود

به گزارش خبرنگار مهر، زینب زاله صبح دوشنبه در جلسه قرارگاه خانواده و زیست عفیفانه کردستان با تبریک روز پاسدار اظهار کرد: این قرارگاه یکی از جلساتی است که تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های اجتماعی حوزه خانواده و بانوان و زیست عفیفانه را رصد می‌کند.

وی بیان کرد: افزایش تمایل به فرزندآوری، کاهش نرخ طلاق و افزایش ازدواج، افزایش رضایت نسبی افراد نسبت به تشکیل خانواده، افزایش دسترسی پذیری به پوشاک عفیفانه در کردستان از محورهایی است که در جلسات قرارگاه استان بررسی می‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با بیان اینکه یکی از چالش‌های استان کردستان کم فرزندی و تک فرزندی است، افزود: کاهش فرزندآوری منجر به پیری جمعیت می‌شود و باید جامعه نسبت به این مقوله آگاه شوند.

زاله خاطر نشان کرد: جوانان ما به دلیل لذت‌گرایی حاضر به افزایش فرزند نیستند و خانواده‌ها فرزند را از لذت داشتن عمو، خاله، دایی و عمه محروم می‌شوند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده کردستان عنوان کرد: دولت موظف است تا با ارائه مشوق‌ها زمینه جوانی جمعیت را فراهم کنند و براساس مشوق‌هایی که مدنظر قرار داده‌اند، عمل کنند.

زاله عنوان کرد: ورود جریان‌های مردمی اجتماعی برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی نیاز جامعه در راستای جوانی جمعیت است که باید مورد توجه باشد و بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود تا تداوم و بقای جامعه تضمین شود.

وی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «در مسائل اجتماعی رهبران اجتماعی باید پیشگام شوند» و براین اساس افراد صاحب نفوذ از جمله اساتید دانشگاه می‌توانند رهبران اجتماعی باشند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده کردستان عنوان کرد: ۱۹ اردیبهشت روز جمعیت نامگذاری شده است که باید روایتگری لازم از برترین و تاثیرگذارترین خدمت در راستای رشد ازدواج و فرزندآوری انجام و برترین‌ها نیز تجلیل و تشویق شود.

زاله یادآور شد: امسال فرماندار، مدیرکل و گروه مردم نهاد، کنشگر برتر، کارخانه و رسانه برتر استان در راستای فرزندآوری و جوانی جمعیت باید معرفی و تجلیل شوند.

کد خبر 6085365

دیگر خبرها

  • کبودراهنگ در فرزندآوری پیشتاز است
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود
  • ممنوع بودن خرید و فروش داروهای رایج سقط جنین در نیشابور
  • رئیس اداره جمعیت وزارت بهداشت خبر داد؛ افزایش میل خانواده‌ها به فرزند دوم و سوم
  • کاهش سرعت نزولی نرخ باروری و جمعیت در کشور/ اجرای دو برنامه پیشگیری از ناباروری در کنار درمان‌های تخصصی
  • دبیرخانه بیماری‌های غیر واگیر راه اندازی می‌شود | عرضه نان کامل در ۱۸۰۰ نانوایی
  • سقوط آزاد کاهش رشد جمعیت متوقف شد | واکسیناسیون سرطان دهانه رحم انجام می‌شود | برنامه کنترل سقط جنین در کشور
  • سقوط آزاد نرخ باروری متوقف شد / آغاز غربالگری SMA از سال جاری
  • کاهش رشد جمعیت متوقف شده است/ آغاز پویش ملی سرطان
  • سقوط آزاد نرخ باروری متوقف شد/ آغاز غربالگری SMA از امسال