Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@12:03:04 GMT

هذیان‌گویی به جای جریان سیال ذهن

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۲۹۹۶

هذیان‌گویی به جای جریان سیال ذهن

متأسفانه در ایران تب مسری استفاده از جریان سیال ذهن بین نویسندگان بسیار شایع شده است. برخی از آنان بدون اطلاع دقیق از کمّ و کیف کار، تنها به این دلیل که تصور می‌کنند این روش نشانه قدرت و توانمندی قلم نویسنده است، چنان در این موارد زیاده‌روی می‌کنند که داستان به هذیان‌گویی ذهنی مبدل می‌شود.

قدس آنلاین- متأسفانه در ایران تب مسری استفاده از جریان سیال ذهن بین نویسندگان بسیار شایع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از آنان بدون اطلاع دقیق از کمّ و کیف کار، تنها به این دلیل که تصور می‌کنند این روش نشانه قدرت و توانمندی قلم نویسنده است، چنان در این موارد زیاده‌روی می‌کنند که داستان به هذیان‌گویی ذهنی مبدل می‌شود.  

بیشتر نویسندگان از عناصر داستان و نقش مؤثر آن در هنر داستان‌نویسی مطلع هستند. استفاده درست از این عناصر نیازمند دقت و تمرین بسیار است. فقط دانستن تئوری داستان‌نویسی برای پیشرفت در این زمینه کافی نیست بلکه باید به این عناصر از دیدگاه عملی توجه کرد. کاربرد این عناصر از دیدگاه عملیِ آن کار بسیار وسیع و پرمایه‌ای است و حجم کتابی قطور را می‌طلبد. بنابراین برای نمونه، کاربرد زاویه‌دید و نحوه انتخاب صحیح آن در اینجا به‌اجمال بررسی می‌شود.

انتخاب زاویه‌دید صحیح منوط به شرایطی است و نویسنده در مرحله تفکر قبل از نوشتن باید با توجه به عوامل مختلف و حوادثی که در طرح اولیه داستان مد نظر دارد، راوی داستان را انتخاب نماید. نویسنده در این شیوه باید از زاویه‌دید خاصی پیروی کند تا حوادث در داستان لو نرود و خواننده دنباله داستان را پیگیری کند.

شیوه داستان‌نویسی فیلدینگ» تفاوت چندانی با شیوه داستان‌نویسی هومر نداشت. راوی گاهی نگاره‌های خود را به گونه‌ای نامربوط به گستره داستان تحمیل می‌کند. او همیشه دانای کل است که شخصیت‌ها را تا حد ملعبه پایین می‌کشد و کنش و عمل داستانی را در مسیری ازپیش‌ساخته هدایت می‌کند و بدین‌گونه، آخر داستان از همان آغاز لو می‌رود. گاهی نویسنده به دلایل خاص از زاویه‌دید اول‌شخص استفاده می‌کند. در برخی موارد او می‌خواهد وقایع غیرعادی و دور از ذهن را در داستان به تصویر بکشد؛ به گونه‌ای که خواننده در صحت و سقم آن شک ننماید. به همین دلیل برای بیان ماجرا خواننده را با «من» راوی آشنا می‌سازد؛ راوی‌ای که شاهد ماجراست و هر آنچه را که رؤیت نموده عیناً تعریف می‌کند.

افزون بر این، نویسنده از این شیوه استفاده می‌کند تا به‌راحتی احساسات و افکار درونی خود را به خواننده القا کند. استفاده از این شیوه برای نویسنده محدودیت‌هایی نیز دارد. وی با انتخاب این زاویه خاص نمی‌تواند به ذهن هر فرد وارد شود و به همین دلیل عقاید او به عنوان حقیقت محض پذیرفته نمی‌شود.

نویسندگانی چون جیمز جویس، پروست و ویرجینیا وولف را می‌توان به عنوان پیشگامان این سبک و سیاق دانست. این نویسندگان برای بُعد بخشیدن به کار و نشان‌دادن جوانب مختلف از جریان سیال ذهن به عنوان اهرم اصلی استفاده کردند. اصولاً برای نشان‌دادن ذهنیت شخصیت‌های داستان از ۲ شیوه استفاده می‌شود:گفت‌وگوی درونی شخصیت‌ داستان با خود و بیان ذهنیت شخصیت‌ از طریق نقل قول و به شکل مستقیم و آزاد.  

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۲۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در مدت یاد شده ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بود.

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.

بر اساس این گزارش، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • پارک کردن یک خودرو به شیوه‌ای متفاوت + فیلم
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است