Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پرتوريا- آفريقاي جنوبي- ايرنا- معاون برنامه ريزي و توسعه اقتصادي بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي سرمايه‌گذاري متقابل را از نکات مورد توجه اين بنياد عنوان کرد و گفت: با توجه به اينکه توليد در ايران از وضعيت خوبي برخوردار است بنياد مستضعفان از بازار صادرات حمايت جدي مي کند.

به گزارش روز يکشنبه خبرنگار اعزامي ايرنا به پرتوريا، «خسرو مختاري» که به عنوان يکي از اعضاي هيات عاليرتبه اقتصادي محمدجواد ظريف رئيس دستگاه ديپلماسي ايران را در سفر به آفريقا همراهي مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون برنامه ريزي و توسعه اقتصادي بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي در گفت وگو با خبرنگاران افزود: بنياد مستضعفان مشوق هاي لازم را براي شرکت هاي فعال در زمينه صادرات در نظر گرفته است.
مختاري با بيان اينکه سرمايه‌گذاري متقابل مورد توجه اين بنياد است، تصريح کرد: هم اکنون معادل سرمايه‌گذاري که کشورهاي همسايه در ايران انجام مي دهند ما نيز در آن کشور براي اطمينان آنها و پر کردن خلاء خود انجام مي دهيم.
وي يادآورشد: در تجارت ما بدنبال استفاده از زمينه تهاتر هستيم که در ايران چه اقلامي مورد نياز است تا بخش خصوصي با همکاري بنياد وارد کشور کند.
مختاري ادامه داد: بنياد مستضعفان در واردات به کشور بجز ماشين آلات و تجهيزات مورد نياز براي سرمايه گذاري اقدام به واردات نمي کند ولي با وارد کننده مي تواند به نوعي قرارداد منعقد کند، که در ازاي صادرات بخش خصوصي با همکاري ما واردات مورد نياز را انجام دهد که اين موضوع هم اکنون در دست بررسي است.
معاون برنامه‌ريزي و توسعه اقتصادي بنياد مستضعفان هدف از سفر به آفريقا را ارتقاي سطح همکاري ها و ايجاد پايداري در سرمايه‌گذاري مشترک بيان کرد و گفت: ما تلاش داريم توليدات ايراني را با اتکا به توليد ملي صادر کنيم و ظرفيت هاي اشتغال را افزايش دهيم.
مختاري افزود: شرکت هاي هلدينگ بنياد بيشتر به آفريقا سفر هايي انجام دادند و در مقابل نيز سفرهايي به ايران انجام شده و از ظرفيت هاي دو کشور بازديد شده است.
وي يادآور شد: ما تلاش داريم بيشتر از ظرفيت هاي موجود فعاليت کنيم و موازنه اي بين صادرات و واردات به عنوان يک مزيت ايجاد کنيم.
مختاري تصريح کرد: مزيت جمهوري اسلامي ايران اين است که مي تواند با کشورها بويژه همسايگان خود تهاتر را براي مقابله با آثار تحريم انتخاب کند و همواره وابسته به بانک ها و مبادلات ارزي نباشد به شرطي که اين محصول مشترک، از سرمايه‌گذاري هاي دوجانبه باشد.
معاون بنياد مستضعفان رويکرد اين بنياد را صادرات ذکر کرد و گفت: حدود 54 شرکت بنياد، محصولات خود را در بخش هاي پيمانکاري، نفت، روغن موتور شيشه، فولاد و صنايع غذايي و دامپروري صادر مي کنند.
مختاري درمورد چگونگي حمايت بنياد از سرمايه‌گذار ايراني آن در آفريقا اظهار کرد: در جايي که دولت مجاز به فعاليت اقتصادي نيست و بخش خصوصي نيز توان و قدرت ريسک را ندارد بنياد امکان و اراده همکاري مشترک را دارد و به عنوان شريک وارد مي شود.
وي درپاسخ به اين سوال که آيا اين حمايت از بخش خصوصي فقط در آفريقاي جنوبي خواهد بود عنوان کرد: آفريقاي جنوبي به عنوان يک قطب در جنوب قاره آفريقا است و ما هم اکنون در حال مطالعه و بررسي ظرفيت هاي کشورهاي اوگاندا و کنيا نيز هستيم.
مختاري با تاکيد بر اين که قدرت پيمانکاري بنياد بالا است، ادامه داد: در آفريقا ارائه خدمات پيمانکاري مهندسي را در نظر داريم.
وي يادآور شد: در هر کشوري که خدماتي ارائه دهيم درآمد حاصل از آن در همان کشور سرمايه‌گذاري مي کنيم.
معاون بنياد مستضعفان اين اقدام را مزيت نوع سوم در تجارت جهاني عنوان کرد و اظهار کرد: در تجارت جهاني ما به ازاي خدمات مي توانيم از کالاهاي آن کشور استفاده کنيم که هم کشور مقصد ما اقتصاد آن رونق مي يابد و هم ايران مي تواند بخشي از نياز خود را تامين کند.
سيام*١٣٣6*3061*1724*خبرنگار: مهرنوش خانزايي*انتشار: حسين فتح الهي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۹۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ بیست و ششمین جلسه هیئت امنای بنیاد ملی علم ایران با حضور دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و با رویکرد ارائه گزارش فعالیت‌ها و برنامه‌های امسال بنیاد ملی علم ایران برگزار شد.

دهقانی، طی سخنانی در این نشست گفت: بنیاد ملی علم ایران، با توجه به ارتقای ساختاری خود از یک سو و افزایش بودجه‌ای که سال گذشته داشت، نقش ارزشمند و درخور توجهی را در حمایت و توسعه پژوهش‌های بنیادین و تولید علم کشور ایفا کرد. اما علیرغم این عملکرد مثبت، بودجه بنیاد به یک‌سوم کاهش یافت که برای اصلاح آن و کمک به ادامه روند حمایت‌های گسترده از تولیدات علمی، به صورت مستمر با دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری و مذاکره هستیم.

ون علمی، فناوری و اقتصاد دنش‌بنیان ریاست‌جمهوری یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد ملی علم ایران را کمک به طرح‌های علمی در ابعاد ملی و بین‌المللی در ابعاد کلان و ناظر به آینده دانست و افزود: تلاش داریم  مسیر حرکتی بنیاد علم را به سمت و سوی حمایت از تولید علم فاخر و دست یافتن به خروجی های علمی فاخر سوق بدهیم و بر همین اساس، امسال برنامه‌های جدی بنیاد علم برای حمایت از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دست‌یابی به مرجعیت علمی، به طور جدی دنبال می‌شود.

دهقانی با اشاره به برنامه‌ریزی جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای تربیت و پرورش نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص در حوزه‌های گوناگون علمی و فناورانه عنوان کرد: به طور مثال در حوزه کوانتوم برای تربیت حداقل دو هزار نفر نیروی انسانی خبره و متخصص برنامه ریزی شده است و این رویکرد، به شکل‌های مختلف از جمله همکاری با دانشگاه‌ها، حمایت از استادان تراز، حمایت‌های ذیل ستادهای توسعه فناوری از پرورش نیروی انسانی و دیگر شکل‌های حمایتی، اجرا می‌شود.

وی بر ضرورت استمرار هم‌اندیشی و تعامل اعضای هیئت امنا تأکید کرد و گفت: وقتی قرار است یک کار بنیادین علمی در بنیاد علم دنبال می‌شود، باید نشست‌ها به صورت مستمر و با فواصل کم‌تر برگزار شود. می‌بایست نظرات همه اعضا دریافت و در نهایت برآیند این نظرات، به یک خط سیر تبدیل شده و ‌خط مشی بنیاد قرار بگیرد.

حمایت از تولید پژوهش‌های بنیادی و با کیفیت در سال جاری 

علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در این نشست به ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: سامانه‌ای از سال گذشته راه اندازی شده که تمامی اطلاعات بنیاد علم روی این سامانه قرار داده شده است. در قالب سامانه انتشار اطلاعات حمایت‌های بنیاد علم ایران، جزئیات حمایت‌ها، نحوه دریافت و اطلاعات کاملی از طرح‌ها به طور دقیق ارائه شده است.

دبیر هیئت امنای بنیاد علم ایران افزود: تدوین برنامه راهبردی چهار ساله با رویکرد افزایش کیفیت تولیدات علمی از مهم‌ترین برنامه‌های بنیاد علم ایران در سال جاری است. بنیاد همچنین اهدافی همچون افزایش سهم و کیفیت پژوهش‌های بنیادی، هدفمندسازی پژوهش‌های کاربردی و حمایت از مسأله‌محوری و مأموریت‌گرایی، تدوین قالب‌های ترویج علم، حمایت از رویدادهای شب علم و بهبود فرآیندها در داوری و نظارت طرح‌ها را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آناف، در این جلسه، ضمن بحث و گفت‌وگو پیرامون اعضای کمیسیون دائمی هیئت امنا و نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی، شیوه اعطای حمایت‌های بنیاد به اعضای هیئت امنا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهاد شد که استفاده اعضای هیئت برای حمایت از طرح رساله دکتری و پسادکتری بدون پرداختی به استاد راهنما و با مسئول طرح از حمایت‌های تحقیقاتی بنیاد بلامانع است و تصمیم‌گیری درباره ارزیابی و پذیرش درخواست اعضای هیئت امنا با کمیته‌ای متشکل از رئیس و چهار نفر از اعضای هیئت امنای بنیاد خواهد بود.

همچنین در این نشست،  پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر رشاد، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، صادق واعظ زاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر موسوی موحدی و ایمان افتخاری از اعضای هیئت امنای بنیاد علم ایران حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳