Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2024-04-24@05:56:06 GMT

نگاه مردد مجلس به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۱۳۴۶



با معرفی وزرای علوم و نیرو به مجلس، حالا بهارستانی ها یک هفته فرصت دارند تا به بررسی وزرا بنشینند و در مورد آنها به قضاوت بنشینند.

به گزارش خبرآنلاین،بعد از دو ماه از رای اعتماد مجلسی ها به 16 وزیر کابینه دوم روحانی، رئیس جمهور با معرفی دو گزینه پیشنهادی نیرو و علوم، تکلیف دو وزارتخانه معطل مانده را مشخص کرد تا در صورت رای نمایندگان، اداره این دو وزارتخانه را به جای سرپرست به وزیر بسپارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این مدت حرف و حدیث ها کم نبود؛ برخی مشورت های دولت بر سر انتخاب وزیر علوم را علت تاخیر می دانستند و برخی هم می گفتند قرار است وزرا در دقیقه 90 معرفی شوند تا نمایندگان راه چاره دیگری برای مقابله نداشته باشند و نهایتا ناچار شوند رای مثبت بدهند.

در این بین بازار گمانه زنی ها هم داغ بود، گمانه زنی هایی که اینار هم بیشتر حول محور وزارت علوم می چرخید و از معرفی دوباره فرجی دانا تا جعفر توفیقی و دیگران در گردش بود؛ اما از یک هفته پیش بساط گمانه زنی‌ها برچیده شد و خبرهایی که زمزمه آن بگوش می رسید این بود که دولت برای معرفی وزرای باقی مانده به نتیجه رسیده است نهایتا روز گذشته نامه روحانی از پاستور به مقصد بهارستان فرستاده شد و امروز نام "منصور غلامی" به عنوان وزیر پیشنهادی علوم و "رضا اردکانیان" به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو از تریبون مجلس شنیده شد.

فضای مبهم مجلس

با معرفی وزرای علوم و نیرو حالا بهارستانی ها یک هفته فرصت دارند تا به بررسی وزرا بنشینند و در مورد انها به قضاوت بپردازند اما آنچه در روز اول دستگیرشان شده بود فقط کلیاتی در مورد سوابق دو وزیر بود که نمی توانستند با این کلیات به یک نتیجه قاطع برسند. وقتی با آنها وارد صحبت می شدیم یک جمله بین همه‌شان مشترک بود " شناخت دقیقی نسبت به آنها نداریم " " باید ببینیم چه برنامه ای دارند" درواقع بیشتر از آنکه یک پس زمینه ای درمورد وزرا داشته باشند به امید جلسات فراکسیون ها و کمیسیون ها با وزرا نشسته بودند تا بتوانند تصمیم محکم تری در این رابطه بگیرند.

هوای آفتابی بزرگراه نیایش

هرچند گفته‌های بهارستان نشینان درمورد وزرای پیشنهادی توام با شک و تردید بود اما اغلب در مورد وزارت نیرو احساس مثبت تری داشتند و او را داری سابقه و تخصص می دانستند. در این رابطه غلامرضا تاجگردون که در رای نیاوردن بیطرف نقش موثری داشت و برای رای نیاوردنش با دیگر نمایندگان به مداکره می نشست درباره اردکانیان نظر مثبتی داشت و به خبرآنلاین گفت: آقای اردکانیان انسان با تجربه ای است و با وجود تجربه ای که درمورد بیطرف به ویژه درمورد معرفی برنامه هایش دارد می تواند با بیان صادقانه تر درمورد اقداماتی که می خواهد انجام دهد نظر مساعد مجلس را کسب کند. او گفت درمورد رای نیاوردن بیطرف ما 20 درصد نقش داشتیم و خودش 80 درصد در اعلام برنامه هایش ایراد داشت. تاجگردون می گوید اردکانیان به لحاط فنی فرد با تجربه ای است .

میرزایی نیکو نماینده دماوند و فیروزکوه نیز به خبرآنلاین گفت: من از نزدیک با آقای اردکانیان در دولت اصلاحات آشنایی دارم و او فرد کاردان و با تجربه ای است و به نظر می رسد می تواند در زمینه محیط زیست به ویژه در رابطه با بحران آب برنامه های مفیدی داشته باشد.

برند بودن اردکانیان از جمله مواردی بود که اغلب نمایندگان از جمله بیرانوند نماینده خرم آباد، میرزایی نیکو و بت کلیا درمورد ان صحبت می کردند و معتقد بودند همانطور که زنگنه با اسمش می تواند نفت ایران را به رشد برساند اردکانیان نیز در عرصه بین المللی شناخته شده است و او نیز می تواند در عرصه همکاری های بین المللی در راستای انرژی به ویژه در مورد مسئله آب گام های موثری بردارد.

البته درباره وزیرنیرو همه نگاه ها هم مثبت نیست و برخی از نمایندگان که اغلب نگاهی انتقادی به دولت دارند مانند ابطحی و کامران این گزینه را مناسب نمی دانند و دلیل‌شان هم این است که اردکانیان سالها از ایران دور بوده است و نسبت به کشور شناخت دقیقی ندارد.

ماجرای پیامک‌ها علیه وزیر علوم

برخلاف بزرگراه نیایش، هوای ساختمان شهرک قدس ابری است و نگاه تردیدآمیز نمایندگان نسبت به گزینه وزارت علوم بیشتر است از یک سو می گویند نمی دانیم برنامه هایش برای آینده چیست و از سوی دیگر عنوان می کنند در سوابقش تنها دانشگاه بوعلی همدان به چشم می خورد و حوزه ای فراتر از آن را مدیریت نکرده است. با این وجود آنچه نمایندگان را بیش از همه نگران کرده است موضوع پیامک هایی است که از سوی تشکل های دانشجویی در مخالفت با این گزینه به آنها ارسال می شود.

جعفرزاده ایمن آبادی در این رابطه به خبرآنلاین گفت: ما برای بررسی وزرا و نظر دادن درمورد انها نیاز داریم با این افراد صحبت کنیم و تا صحبت‌هایشان را نشنویم نمی توانیم قضاوتی درمورد آنها داشته باشیم البته نظر دانشگاهیان و دانشجویان برای ما بسیار اهمیت دارد که تا امروز پیامک‌های زیادی به دستم رسیده است.

سهیلا جلودارزاده هم در همین رابطه به خبرآنلاین گفت: من وقتی هنوز با وزیر صحبت نکرده ام نمی توانم ارزیابی دقیقی درمورد آنها داشته باشم اما در این چند روزه پیامک های زیادی از دانشجویان و دانشگاهیان به دستمان رسیده است که نسبت به این گزینه اعتراض داشتند؛ او گفت: باید ببینیم پاسخ وزیر نسبت به این انتقادات چیست.

موسوی از دیگر نمایندگان یزد هم با بیان اینکه انتظار می رفت گزینه قوی تری در مورد وزارت علوم معرفی شود می گوید از روزهای گذشته که بحث معرفی غلامی جدی شد پیامک های زیادی به ما ارسال شده است که قطعا نمی توان انها را نادیده گرفت لذا باید در جلساتی که با وزرا داریم ببینیم دفاعیات آنها چیست.

البته همه نمایندگانی که نظرات مبهمی نسبت به وزیر علوم داشتند اشاره ای هم به موضوع رای اعتماد می کردند و معتقدند نوع دفاعیات وزیر علوم بسیار می تواند موثر باشد و همانطور که برخی وزرا در روزهای رای اعتماد توانستند نظرات منفی را به مثبت تغییر دهند وزیر علوم پیشنهادی هم می تواند با ارائه برنامه های قوی همراه با خلاقیت محوری فضا را به سود خود تغییر دهد.

سایه دوکارت زرد بر رای اعتماد

دلخوری های نمایندگان نسبت به وزرایی که سه ماه پیش رای اعتماد از مجلس گرفته اند امروز باعث شده است تا کار دو وزیر باقی مانده به سادگی قبل نباشد و این موضوع در صحبت اغلب نمایندگان مشهود بود افرادی مانند موسوی و بیرانوند می گویند نمایندگان فرصت بیشتری برای بررسی این دو وزیر دارند و از آنجایی که برخی وزرا در روز رای اعتماد وعده هایی دادند اما انها را عملیاتی نکردند شاید غلامی و اردکانیان برای جلب اعتماد خانه ملتی ها کار دشواری داشته باشند.

خیز فراکسیون‌ها برای جلسه با وزرا

مانند زمان رای اعتماد به کابینه دوازدهم سه فراکسیون مجلس برای جلسه با وزرا پیش قدم شدند. امروز امیدی ها با دو وزیر پیشنهادی نشست داشتند البته این نشست به گفته بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون در سطح هیات رئیسه بوده است. او گفت: بنده به اتفاق آقایان تابش و حسین‌زاده عضو کمیته بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی علوم و نیرو خواهیم بود و قرار است پس از برگزاری جلسات فراکسیون امید با وزرای پیشنهادی، نظر نهایی فراکسیون درباره آقایان غلامی و اردکانیان اعلام شود.

حاجی بابایی رئیس فراکسیون ولایی نیز در این مورد گفته است: بعدازظهر روز یکشنبه نیز آقای غلامی وزیر پیشنهادی علوم در جلسه مجمع عمومی فراکسیون نمایندگان ولایی حضور خواهد یافت تا از برنامه ها و سوابق کاری خود دفاع کند و صبح روز سه شنبه نیز آقای اردکانیان که وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی حضور یافته و برنامه های خود را تشریح خواهد کرد.

جعفرزاده ایمن آبادی نائب رئیس فراکسیون مستقلین نیز می گوید روز چهارشنبه این فراکسیون با دو وزیر پیشنهادی جلسه می گذارد و برنامه های آنها را می شنود.

محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید در مورد جلسات این فراکسیون با وزرای پیشنهادی گفت: روال کار فراکسیون به گونه ای است که ابتدا هیات رئیسه جلسه ای با وزرا برگزار می کند و پس از آن جلسه ای رسمی با حضور همه اعضای فراکسیون و وزاری پیشنهادی تشکیل می شود که در این رابطه امروز هیات ریسه امید با آقای غلامی جلسه ای داشت و روز سه شنبه نیز هم با آقای غلامی و هم با آقای اردکانیان نشستی را خواهد داشت.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۱۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت ، نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، امروز با حضور نصرالله پژمانفر رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما، قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از نمایندگان این فراکسیون در کمیسیون تلفیق برگزار شد.

نصرالله پژمانفر رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با قدردانی از عوامل و دست‌اندرکاران برنامه‌های قرآنی ساخته شده در رسانه ملی، گفت: از تمام افرادی که زحمت کشیدند و در ماه مبارک رمضان اقدام به ساخت برنامه‌های متنوع قرآنی در شبکه‌های مختلف داشتند کمال قدردانی را داریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه نهادها و سازمان‌های مختلف هستند که انس با قرآن را در کشور ترویج داده‌اند، افزود: فراکسیون قرآن و عترت وظیفه خود می‌داند که از تمام کسانی که به هر روش در قرآنی شدن جامعه تلاش داشتند قدردانی داشته باشد.

رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تمسک به قرآن تنها راه رهایی از بن بست‌های بشریت است، یادآور شد: امروز برای رهایی از بن بست‌ها باید به قرآن و اهل بیت معصومین تمسک بجوییم؛ اگر موضوع جهانی شدن در دنیا مطرح می‌شود این جهانی شدن تنها از طریق قرآن کتاب آسمانی ممکن خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان امام رضا(ع) در مورد رساندن مفاهیم قرآنی، اظهار داشت: اگر معارف قرآنی را به مردم برسانید بی تردید اکثریت از آنها تبعیت خواهند کرد، امروز در گوشه گوشه دنیا به نوعی فاصله قرآنی در امور مشاهد می‌کنیم؛ ما نتوانستم حقیقت معارف قرآنی را به دنیا برسانیم.تجربیات مختلف نشان داده اگر با مخاطبان خود به اشکال مختلف ارتباط قرآنی را برقرار کنیم، می‌تواند تاثیر جامعی داشته باشد به فرض مثال برنامه‌های متنوع قرآنی که در رسانه ملی شاهد آنها بودیم.

پژمانفر با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در خصوص انس و دوستی با قرآن؛ اظهار داشت: انس و دوستی با قران بی تردید اثرات مثبتی در زندگی مردم خواهد داشت، در مجلس شورای اسلامی به امور مختلف در حوزه اجرا و تصویب قوانین پرداخته شد با وجود این موضوعات تلاش شد تا رسیدگی به موضوعات قرآنی در اهم مباحث نمایندگان قرار بگیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در طول سه سال فعالیت خود تلاش کرد برای توسعه فعالیت قرآنی از ظرفیت مجلس حداکثر استفاده را داشته باشد؛ گفت: نمایندگان در کنار پیش بینی اعتبارات و قانون نویسی سعی کردند از کسانی که در فعالیت‌های قرآنی دستی توانا دارند حمایت و قدردانی کنند. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحقق تمام آرمان‌های قرآنی در کشور باشیم.

پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما هم در نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با قدردانی و تشکر از اعضای فراکسیون و تبریک به مناسبت عملیات وعده صادق گفت: در ابتدا از حمایت‌های بی‌دریغ مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم، و اعضای فراکسیون که حمایت مثال زدنی از تولید محتوای فاخر در رسانه ملی، برنامه هفتم و در لایحه بودجه سال جاری داشتند، تشکر می‌کنم.

رئیس رسانه ملی در ادامه تاکید کرد: موفقیت برای تولید محتوا در رسانه ملی با حمایت مجلس شورای اسلامی و نمایندگان صورت گرفته است، همچنین از آقای قمی که به عنوان همراه و مبدع بسیاری از خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها به رسانه ملی کمک کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

جبلی با تاکید بر اینکه پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، اظهار داشت: وظیفه ذاتی ،دینی و اخلاقی ما این است تا با همه توفیقاتی که در مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی نصیب ملت بزرگ ایران شده شکرگزاری این نعمات را به جای بیاوریم، پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، تجربه سال‌های گذشته نشان داده که هرچه رنگ و بوی هویتی برنامه رسانه ملی را بیشتر کنیم با استقبال مخاطبان مواجه می‌شویم.

وی در ادامه اظهار داشت افتخار ما این است که صدا و سیما با برنامه‌های جذاب قرآنی و معارف اسلامی شناخته می‌شود که برکت در رسانه ملی در همین رویکرد و اخلاص فعالیت عزیزان ما طی برنامه سازی‌های مختلف در صدا و سیمای استان‌ها و همه بخش‌ها به مصداق «فستبقوا الخیرات» است.

جبلی در این نشست با تاکید بر اینکه امروز در سازمان صدا و سیما مسابقه وجود دارد، گفت: تهیه کنندگان در سازمان با مدیران مختلف در شبکه‌ها و حوزه‌های مختلف برای ساختن برنامه‌هایی با خلاقیت، مهارت و جذابیت بیشتر با یکدیگر رقابت دارند که مایه افتخار ما است، امیدوارم خداوند به همه ما توفیق بدهد تا در شأن و تراز ملت بزرگ ایران، انقلاب بزرگ اسلامی و میراث ارزشمند قرآن و عترت که ملت ما میراث دار آن است در خدمت مردم عزیز کشورمان باشیم.

محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از بسیاری از دست‌اندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانون‌های فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون، گفت: جدی گرفتن موضوعات قرآنی از مباحث قابل توجه است که این مسئله در بسیاری از استان‌ها و روستاها مثال زدنی بود.

دیگر خبرها

  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • ناتو: طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین نداریم، اما مشاور نظامی در کی‌یف داریم
  • بادامچیان: در انتخاب رئیس مجلس دوازدهم دخالتی نمی‌کنیم/فراکسیون موتلفه در مجلس تشکیل می‌شود
  • حرب موتلفه همفکر، همکار و پشتیبان نمایندگان است
  • تقویت فراکسیون انقلاب اسلامی به حفظ انسجام مجلس کمک می‌کند