Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-23@08:50:50 GMT

احتمال کشف سیستمی جدید در مغز انسان

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۳۲۶۹

احتمال کشف سیستمی جدید در مغز انسان

نتایج این تحقیق که در مرکز ملی سلامت دانشگاه ویرجینیای آمریکا صورت گرفته، به صورت مقاله‌ای علمی در مجله ‌ eLife در دسترس قرار گرفته است. در این مقاله تیم تحقیقاتی مشاهدات خود را درخصوص دفع مایعات از طریق عروق لنفاوی مغز به اشتراک گذاشته‌اند، عملکردی که تا قبل از این پژوهش درخصوص آن تردیدهایی وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده دفع مواد از مغز برای نخستین بار در سال 1816 از طرف یک کالبدشناس ایتالیایی به نام پائولو ماسکانی مطرح شده بود. وی براساس مشاهدات خود طی فرآیند تشریح، وجود بعضی غدد لنفاوی در مغز را گزارش کرده بود، اما تا کنون شواهدی مبنی بر کشف و ثبت این غدد ارائه نشده بود.

آخرین تحقیق در این خصوص در مرکز ملی سلامت را دکتر دنیل ریچ با استفاده از دستگاه اسکن ام‌آرآی روی پنج داوطلب سالم انجام داد. برای انجام این اسکن به داوطلبان رنگ مغناطیسی «گادوبورتال» تزریق شد که از خواص آن می‌توان به اندازه بزرگ مولکول‌ها اشاره کرد که مانع ورود آنها به مغز می‌شود، اما قابلیت نفوذ به رگ‌های خونی در ناحیه «دورا» (سخت شامه: لایه خارجی پرده مغزی مننژ) را دارند که از خارجی‌ترین لایه‌های مغز در زیر جمجمه است. با توجه به نتایج خروجی اسکن‌های انجام شده مشخص شد ابتدا مایع تزریقی به خارج از رگ‌های خونی نشت و در ناحیه دورا جریان پیدا کرده و از آنجا به غدد لنفاوی در همسایگی آن نفوذ یافته و اثرات رنگی در اسکن‌ها قابل مشاهده است. برای تأیید این نتایج اولیه آزمایش مشابهی با ماده تزریقی حاوی مولکول‌های رنگی بزرگ‌تر که قابلیت نشت از رگ‌های خونی را ندارند صورت گرفت و در تصویربرداری مجدد مشاهده شد غدد لنفاوی پیشین بدون تغییر رنگ باقی ماندند و این بار مایعی به آنها نفوذ نکرد. غدد لنفاوی وظیفه جابه جایی سلول‌های ایمنی و مواد زاید را در سراسر بدن به عهده دارند. رگ‌های خونی گلبول‌های سفید خون را به اعضا می‌رسانند و غدد لنفاوی این سلول‌ها را جابه جا می‌کنند و در بدن به چرخش درمی‌آورند. نتیجه این یافته این است که مغز دارای نوعی سیستم تخلیه است که مواد اضافی را از درون خود دفع می‌کند. این تیم تحقیقاتی امیدوار است بتواند تحقیقاتی درخصوص تفاوت عملکرد این سیستم لنفاوی در افراد دارای بیماری‌های مربوط به تصلب بافتی یا عصبی و مقایسه آن با افراد سالم انجام دهد. دکتر ریچ طی مصاحبه‌ای گفت: من کاملا شگفت‌زده شده بودم. در دانشکده پزشکی به ما آموزش داده شده بود مغز هیچ سیستم لنفاوی‌ای ندارد. وی افزود: سال‌ها می‌دانستیم چگونه مایع به مغز وارد می‌شود. حالا بالاخره می‌توانیم ببینی م که چگونه مایع مانند دیگر ارگان‌های بدن با سیستم لنفاوی از مغز تخلیه می‌شود. این یافته هنوز باید مورد بررسی و آزمایش بیشتر قرار گیرد. به علت هزینه‌های بالای ام‌آرآی این تحقیق روی افراد محدودی صورت گرفته ولی اگر نتایج آن به طور وسیع‌تری تأیید شود، تغییری بنیادی در دانسته‌های بشر درخصوص چگونگی کارکرد مشترک مغز و سیستم ایمنی بدن محسوب خواهد شد.

منبع: IFLScience

مترجم: هانیه علیزاده

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین نبرد هوایی بین یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دارپا، آژانس تحقیقاتی پیشرفته دفاعی دولت آمریکا، با انتشار این اطلاعات فاش کرد که این نبرد هوایی ماه سپتامبر سال گذشته میلادی بین یک جنگنده «اف-۱۶» به خلبانی یک انسان با یک هواپیمای نظامی آزمایشی مجهز به هوش مصنوعی در پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کالیفرنیا صورت گرفت.

گفته می‌‌شود این نبرد هوایی در ارتفاع بیش از ۶۰۰ متر از سطح زمین برای آزمایش میزان قدرت و پیشرفت هوش مصنوعی انجام شد. ارتش آمریکا در مورد این نبرد‌ هوایی اطلاعاتی فاش نکرده است.

دارپا در بیانیه مطبوعاتی خود از نبرد بین یک هواپیمای کنترل شده با هوش مصنوعی و یک هواپیمای کنترل شده توسط انسان به عنوان «نقطه عطفی در تاریخ» یاد کرده است.

ارتش آمریکا چند سال است که بر روی تولید هواپیماهایی نظامی کار می‌کند که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شوند. نیروی هوایی ایالات متحده پیش از این تجربه چند مورد شبیه سازی نبرد هوایی به شکل مجازی را به عنوان بخشی از برنامه تکامل نبرد هوایی (ACE) داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین نبرد هوایی بین یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • تسهیل صادرات فرآورده‌های سلامت محور در سال ۱۴۰۲ با سیستمی شدن تاییدیه‌های سازمان غذا و دارو
  • هوش مصنوعی رفتار انسان را پیشگویی می‌کند
  • تذکرو روشنگری «سفیران مهر»درخصوص عفاف و حجاب در اماکن عمومی تهران
  • رونمایی اینتل از بزرگ‌ترین کامپیوتر هوش مصنوعی جهان | کامپیوتری با نزدیک‌ترین عملکرد مشابه مغز انسان
  • سیستم VAR چینی در راه ایران | لیگ باید جوان شود
  • سیستم VAR چینی در راه ایران
  • مسئولیت اجتماعی از نگاه نهج البلاغه