Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@09:42:37 GMT

بازي در ارتفاع 2500 متري

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۳۶۹۸

بازي در ارتفاع 2500 متري

خبرگزاري آريا - شايد چندان هم بير‌اه نباشد اگر فريدون حسن‌پور را راوي قصه کيمياگران دانست؛ آدم‌هاي معمولي يا حتي از يادرفته‌هايي که پاي پياده، وقتي همه خوابند با گذر از رنج‌ها، نشاني گنج را جست‌وجو مي‌کنند و به تحول و بصيرتي دست پيدا مي‌کنند که کيمياي وجودشان را جلا مي‌دهد.
به گزارش جام‌جم، تازه‌ترين سريال حسن‌پور با نام «مرد»، با مضموني شبيه به آنچه ذکر شد، در استان سرسبز گيلان تصويربرداري مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين سريال داستان مرد جواني را روايت مي‌کند که بعد از فارغ‌التحصيلي، در وزارت آموزش و پرورش استخدام و براي گذراندن دوره خدمت به منطقه ديلمان منتقل مي‌شود، اما چندان علاقه‌اي به اين کار ندارد و در نهايت براي او چاره‌اي نمي‌ماند جز کنار آمدن با واقعيت و سفر به روستا که شروعي است براي آشنايي با مردم منطقه.
براي روايت اين قصه، فريدون حسن‌پور و همکارانش در بلندي‌هاي 2500متري ديلمان از توابع لاهيجان در دل جنگل ساکن شده‌اند؛ جايي که براي تماس تلفني هم دشواري‌هاي زيادي وجود دارد. از اين رو گفت‌وگو با تهيه‌کننده زماني انجام شد که به تهران بازگشته بود. مهدي بوستان‌پرور در مقام دستيار کارگردان هم اگر نبود گفت‌وگو با فريدون حسن‌پور هرگز مقدور نمي‌شد. سوالات ترلان پروانه را نيز به مادرش سپرديم تا پس از ديدار با دخترش در ديلمان با پاسخ‌ برگردد.
فراز و فرودهاي کيمياگري
سريال مرد را سيد مصطفي موسوي تهيه مي‌کند. تماشاگران تلويزيون اين تهيه‌کننده را بيشتر به عنوان مجري مي‌شناسند، اما او از سال‌هاي دور به‌عنوان تهيه‌کننده در تلويزيون فعاليت دارد و در دهه 70 سريال‌هايي چون «خانه بخت»، «همسايه‌ها» و «فاصله» را براي تلويزيون تهيه‌ کرده است.
بر اساس توضيحات موسوي، قرار بود سريال مرد را بهروز مفيد تهيه ‌کند؛ کسي که «هشت و نيم دقيقه» را در کارنامه دارد، اما بعد از تصويب فيلمنامه و انجام پيش‌توليد، قرار مي‌شود از مرحله تصويربرداري به بعد، موسوي تهيه‌کنندگي اين سريال را برعهده داشته باشد.
مرد، داستانش را در يک بازه يکساله و در زمان حال روايت مي‌کند. موسوي ضمن اشاره به اين نکته، درباره روند توليد سريال به جام‌جم مي‌گويد: تصويربرداري سريال مرد اوايل مرداد آغاز شد و تا پايان سال ادامه خواهد داشت. اين سريال به طور کامل در منطقه ديلمان تصويربرداري مي‌شود و خرداد سال آينده در 35 قسمت 42 دقيقه‌اي آماده نمايش خواهد بود.
به گفته اين تهيه‌کننده، سريال «مرد» به قلم فريدون حسن‌پور نوشته شده و براي پخش از شبکه دو توليد مي‌شود.
موسوي در مقام تهيه‌کننده، معتقد است سريال مرد مقولات اجتماعي و ارتباطات آدم‌ها را از دريچه فرهنگ مي‌بيند و تعريف ديگري از عشق به مخاطب مي‌دهد.
او در اين باره مي‌گويد: آنچه از عشق در اين سريال خواهيد ديد درباره عشق بين آدم‌هاست و البته عشق به طبيعت، فرهنگ، مليت و سرزمين مادري.
به گفته اين تهيه‌کننده، سريال مرد پيام مهمي براي نظام آموزشي کشور دارد. درباره استعدادهايي است که در روستاها زندگي مي‌کنند، امکانات محدود اما استعدادهاي شگرف دارند و با آموزش مي‌توانند زندگي خودشان و ديگران را متحول کنند.
از مس تا طلا
معرفي چهره‌هاي تازه به دنياي بازيگري از علاقه‌هاي فريدون حسن‌پور است و اين بار او در سريال «مرد» ارميا قاسمي را در نقش اصلي به عنوان چهره‌اي تازه به تماشاگران معرفي مي‌کند.
پژمان بازغي، مهران غفوريان، پيام دهکردي، مهران رجبي، سيروس گرجستاني، ترلان پروانه، نگين معتضدي، امير نوري، مجيد پتکي، کريم قرباني، نسرين بابايي، مهدي بوستان‌پرور، فرشيد مرندي کهن، امير سهيلي، سياوش گرجستاني، رسول حق‌دوست، جابر وثوق، فريده دريامج، آزيتا ترکاشوند، مهرانه به‌نهاد، بهمن صادق حسني، مسعود بدرطالعي و سيدرسول برسام، بازيگران اين سريال هستند و در کنار آنها جمعي از بازيگران محلي نيز هنرنمايي مي‌کنند.
رنج برده و گنج ديده
سريال مرد نيز مثل ديگر آثار فريدون حسن‌پور در دل طبيعت بکر و سبز گيلان روايت مي‌شود. اين کارگردان به همراه گروه بزرگ تصويربرداري در شرايطي سخت کار مي‌کنند و او ضمن قدرداني از گروهش براي تحمل دشواري‌ها، درباره اصرار به ساخت آثارش در دل طبيعت مي‌گويد: تماشاي زيباترين مناظر طبيعي بعد از سه دقيقه انسان را خسته مي‌کند. اگر طبيعت جزو يکي از مهم‌ترين شخصيت‌هاي قصه نباشد و در کنار ساير کاراکترها قرار نگيرد، ديده نخواهد شد و ديگر فرقي با ديوار رنگ شده در پس زمينه نخواهد داشت.
اين کارگردان به استفاده دراماتيک از طبيعت به فيلم «وقتي همه خواب بودند» اشاره مي‌کند و اين‌که هر قدر بي‌بي سليمه به بالا و به سوي خدا مي‌رفت، از مناظر زيباتري عبور داده مي‌شد. حسن‌پور تصريح مي‌کند: منظور از طبيعت، سبزي و جنگل نيست؛ جنگل به تنهايي در تصوير زيبا نمي‌شود. من به دنبال طبيعت بکر به دورافتاده‌ترين مکان‌ها مي‌روم. روزها مي‌گردم و عکاسي مي‌کنم تا بتوانم متناسب با قصه از طبيعت استفاده کنم.
کارگردان سريال مرد، درباره دشواري‌هاي کار در ارتفاعات مي‌گويد: گروه من امکانات حداقلي براي زندگي دارد؛ اگر يک روز کار تعطيل شود همه کلافه مي‌شوند. براي يک پلان گاهي مجبوريم يک ساعت در کوهستان پياده روي کنيم و وقتي به اين نتيجه مي‌رسم که از کوه يا تپه روبه‌رو مي‌توان پلان زيبايي گرفت، گروه بايد به آنجا منتقل شود.
فريدون حسن‌پور کارگردان سختگيري است؛ بازيگراني که با او همکاري کرده‌اند بر سختگيري او تاکيد دارند. گويي براستي معتقد است که بي‌رنج به گنج نخواهد رسيد.
سختکوشي و تجربه‌اندوزي
ترلان پروانه در نقش دکتر فرشته، دختري است که با شرايط دشوار و تشويق دکتر صارمي (پژمان بازغي) درس خوانده و پزشک شده و به روستايش برگشته تا به مردم منطقه‌اش خدمت کند.
او درباره اين شخصيت به خبرنگار ما مي‌گويد: دکتر فرشته، دختر سختکوش دانا و باهوشي است که با وجود کسب موقعيت، هرگز زادگاه خود را فراموش نکرده است. او نگاه انساندوستانه‌اي دارد که باعث مي‌شود در روستا بماند و از طبيعت بکر و فضاي آرام و دور از هياهوي شهر لذت ببرد.
اين بازيگر جوان مي‌گويد جذب همين ويژگي‌هاي شخصيتي در دکتر فرشته شده، بخصوص اين‌که با وجود سن کم و جواني‌اش بسيار پخته عمل مي‌کند.
ترلان پروانه براي بازي در اين نقش به فريدون حسن‌پور اعتماد کرده و درباره اين همکاري مي‌گويد: بازي در مقابل دوربين آقاي حسن‌پور براي من يک تجريه شيرين است. کار کردن با ايشان شايد بسيار سخت باشد اما پر از تجربه است؛ مثل تجربه حرف زدن با لهجه شمالي.
آذر مهاجر

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال VAR تمام شدنی نیست

کارشناسان فوتبالی کشورمان معتقدند در فصل آینده نیز نمی‌توان از VAR برای تقابل‌های لیگ برتر استفاده کرد، چراکه پیش از هرچیز باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود و البته برنامه‌ریزی اصولی نیز وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بی‌شک اشتباهات تأثیرگذار داوری یکی از مسائل و مشکلاتی به شمار می‌رود که هر فصل گریبان‌گیر تیم‌های لیگ برتری است و بازیکنان و کادرفنی تیم‌ها از زمین مسابقه تا کنفرانس‌های مطبوعاتی نسبت به این موضوع معترض هستند. همین اتفاقات سبب شده است نبود سیستم کمک داور ویدئویی بیش از گذشته در لیگ برتر احساس شود.

به ویژه که رفته‌رفته به هفته‌های پایانی لیگ بیست‌وسوم نزدیک می‌شویم و شرایط بازی‌ها حساس‌تر از گذشته خواهد شد. با وجود اینکه در فصل جاری مسابقات فدراسیون فوتبال کشورمان موفق به وارد کردن تجهیزات VAR شد و در تقابل‌های حساس همچون شهرآورد پایتخت از آن استفاده کرد، اما بی بهره بودن سایر تیم‌های لیگ برتری از این سیستم و حتی ضعف در زیر ساخت‌ها سبب شد همچنان مسابقات لیگ برتر بدون استفاده از VAR برگزار شود.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال روزهای گذشته درباره زمان استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی(VAR) گفت: تشریفات ورود VAR چینی به ایران فراهم شده و این شرکت هم مورد تایید است. بعضی شرکت‌ها با ما همکاری نمی‌کنند و ما با برخی شرکت‌هایی که متعلق به کشورهای متخاصم هستند، همکاری نمی‌کنیم. فدراسیون فوتبال کار خودش را به خوبی انجام داده است و هفت دستگاه VAR را به شرط تأمین هزینه وارد می‌کنیم. داوران در حال پشت سر گذاشتن دوره‌های آموزشی هستند و اگر این دستگاه‌ها بیاید، لیگ برتر فصل آینده را به‌صورت کامل با VAR برگزار می‌کنیم.

زیر ساخت‌های VAR در کشور ما فراهم نیست

نوذر رودنیل، کارشناس داوری کشورمان در خصوص استفاده از VAR برای فصل آینده به خبرنگار ایمنا می‌گوید: زیر ساخت‌های VAR در کشور ما فراهم نیست. سیستم‌هایی که در چند بازی نیز مورد استفاده قرار گرفتند، با ۹ دوربین بود در صورتی که VAR به ۳۳ دوربین نیاز دارد، این موضوع شوخی نیست‌. در جدال‌های هفته بیست‌وچهارم تشخیص گل آل‌کثیر که توسط داور آفساید اعلام شد بسیار دشوار بود. در جدال استقلال نیز پنالتی که برای آبی‌ها اعلام شد صحیح نبود و این در حالی است که وحید کاظمی از ۵۰ متری سوت پنالتی را زد.

وی می‌افزاید: متأسفانه فرهنگ استفاده از VAR در فوتبال ایران جا نیفتاده است. چراکه بازیکنان با هر سوت از داور تقاضا می‌کنند صحنه را مورد بررسی قرار دهد. کمک داور ویدئویی برای بررسی چهار صحنه پنالتی، اخراج، گل و آفساید است، هر خطایی را که نمی‌شود با VAR بررسی کرد. یک داور ممکن است در طول بازی ۹۰ مرتبه سوت بزند و اگر برای هر سوت بخواهد به کمک داور ویدئویی رجوع کند، اصلاً بازی برگزار نمی‌شود.

بعضی از صحنه‌ها نیاز به VAR ندارد

رودنیل پیرامون اشتباهات داوران و تأثیر اعتراض تیم‌های لیگ برتری بیان می‌کند: زمان مفید بازی‌های لیگ برتر کشورمان ۵۷ دقیقه است و این در شرایطی اتفاق می‌افتد که در بازی‌های اروپایی همچون تقابل رئال و منچستر بازی مفید ۶۷ دقیقه است. با توجه به اینکه برخی بازیکنان و مربیان ما در طول بازی بسیار معترض هستند در صورت استفاده از VAR این زمان مفید کمتر نیز می‌شود.

وی تاکید می‌کند: بعضی از صحنه‌ها نیاز به VAR ندارد، متأسفانه داوران ما خود را با دانش روز هماهنگ نمی‌کنند و نتیجه آن می‌شود پنالتی که در بازی استقلال گرفته شد. انتخاب داور برای جدال‌های حساس همچون بازی سپاهان و پرسپولیس بسیار مشکل است‌. وحید کاظمی را به عنوان قاضی شهرآورد انتخاب کردند و به دلیل غرور مضاعفی که به وی تزریق شد دیدار هفته بیست‌وچهارم را با اشتباهات بسیاری پشت سر گذاشت.

آیا به تعداد کافی داور داریم؟

کارشناس داوری کشورمان اضافه می‌کند: بازی‌های حساس نیازمند داورانی است که مدیریت را به خوبی بلد باشند، اما در حال حاضر چنین داوری در کشورمان وجود ندارد. از این لحظه به بعد تمام دیدارهای لیگ برتر حساس است و امیدوارم داورانی انتخاب شوند که شایستگی داشته باشند.

رودنیل در تشریح معایب استفاده از VAR در چندی بازی حساس تصریح می‌کند: اگر بخواهند برای جدال‌های مهم از VAR استفاده کنند باید این سوال را پرسید که آیا زیر ساخت‌های آن وجود دارد؟ کدام داور قرار است در اتاق VAR حضور پیدا کند؟ هیچ زیر ساختی برای استفاده از VAR وجود ندارد و اگر قصد دارند کمک داور ویدئویی را مورد استفاده قرار دهند باید از قبل برنامه‌ریزی کنند. تقابل‌های لیگ برتر در هفته‌های پایانی بسیار حساس است و هیچکس نمی‌داند چه برنامه‌ای در زمینه داوری برای آن‌ها وجود دارد.

وی اضافه می‌کند: چند سال است که می‌گویند از فصل آینده VAR را وارد می‌کنیم، مهدی تاج از دوستان خوب من به شمار می‌رود، اما چنین چیزی امکان ندارد که حتی از فصل آینده این سیستم را وارد کنیم. چراکه زیر ساخت‌های آن در کشور وجود ندارد. ۳۳ دوربین و اتاق خارج از ورزشگاه تنها نمونه‌ای از این زیر ساخت‌ها است. ۱۶ تیم در لیگ برتر حضور دارند و مگر می‌شود به یک تیم گفت شما نمی‌توانید از این سیستم استفاده کنید؟ چنین چیزی امکان ندارد. از نظر من به این زودی VAR نخواهیم داشت.

VAR مشکل همیشگی فوتبال ایران است

شاهین بیانی، کارشناس فوتبال کشورمان در خصوص استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی در بازی‌های حساس به خبرنگار ایمنا می‌گوید: VAR مسئله‌ای است که چند سال است در فوتبال ما وجود دارد و در فصل جاری نیز نمی‌توان از آن استفاده کرد. امیدوارم سال بعد از ابتدای لیگ بتوانیم از سیستم کمک داور ویدئویی استفاده کنیم تا همه تیم‌ها بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. اینکه تنها در چند بازی بخواهیم از VAR استفاده کنیم ظلم در حق سایر تیم‌ها است. امیدوارم شرایط به گونه‌ای باشد که همه تیم‌ها از آن استفاده کنند. نداشتن سیستم کمک داور ویدئویی سبب شده اشتباهات داوری که البته بخشی از فوتبال است تأثیر گذار باشد.

وی می‌افزاید: زمانی که VAR نباشد قطعاً نمی‌توان در خصوص تأثیرگذاری آن صحبت کرد چراکه تمام تیم‌ها به یک اندازه از نبود آن ضرر خواهند کرد. داوران باید اشتباهات کمتری داشته باشند چراکه شرایط پایین و بالای جدول بسیار حساس است‌. زمانی‌که کمک داور ویدئویی نباشد تمام تیم‌ها به یک اندازه از نبود آن متضرر خواهند شد.

چرا تمام کشورها از VAR استفاده می‌کنند، اما ایران نه؟

کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به وارد کردن VAR برای فصل آینده تصریح می‌کند: تا این لحظه فدراسیون فوتبال و مسئولان گفته‌اند فصل آینده VAR را خواهیم داشت. متأسفانه مشکلات فوتبال ما بسیار زیاد است و نبود کمک داور ویدئویی یکی از آن است‌. اینکه چرا تمام کشورها از VAR استفاده می‌کنند، اما ایران نه، جای سوال دارد. در هر صورت امیدوارم فصل آینده از این سیستم استفاده شود هرچند که دیر خواهد بود.

وی در خصوص عملکرد استقلال تا هفته بیست‌و چهارم ادامه می‌دهد: استقلال در از ابتدای فصل جاری مشکلات بسیاری را داشت، مهم‌ترین مشکل آبی‌پوشان اختلاف کادرفنی و مدیریت است که همچنان بر طرف نشده است. در هر صورت شاگردان نکونام تا اینجای فصل با قرار گرفتن در صدر جدول دست به خلق شگفتی زده‌اند. امیدوارم در هفته‌های پایانی نیز این روند حفظ شود تا هواداران آبی پوش خوشحال شوند.

بیانی خاطر نشان می‌کند: پرسپولیس مشکلات استقلال را نداشته و تا حدودی شاکله اصلی تیم خود را به ویژه در خط دفاعی حفظ کرده است. آبی‌پوشان حواشی بیشتری داشتند. در هر صورت قرمزپوشان نیز پابه‌پای رقیب سنتی خود جلو می‌روند و هر دو تیم منتظر لغزش یکدیگر هستند. بازیکنان و کادرفنی تا این لحظه کار بزرگی انجام داده‌اند.

به گزارش ایمنا، بررسی کارشناسان فنی و داوری کشورمان نشان می‌دهد که استفاده از VAR اگرچه برای فوتبال کشورمان حیاتی است، اما به دلیل فراهم نبودن شرایط بهره بردن از مزایای آن زمان‌بر خواهد بود. کارشناسان همچنین اعتقاد دارند اگر تنها برای تقابل‌های حساس از سیستم کمک داور ویدئویی استفاده شود به نوعی حق سایر تیم‌ها نادیده گرفته شده است.

کد خبر 746465

دیگر خبرها

  • علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!
  • تقدیر و تشکر از عوامل سریال رستگاری توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی+تصاویر
  • سریال VAR تمام شدنی نیست
  • شاهزاده سریال «جومونگ» چه شکلی شده است؟
  • تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ»
  • بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند
  • ارتفاع ۲۰ متری امواج در خلیج سن سباستین (فیلم)
  • از کارگردان و تهیه‌کننده تا منتقد در برابر اتهام بی اخلاقی به هنرمندان سینما
  • واکنش متفاوت هنگامه قاضیانی به بازی سحر دولتشاهی
  • شغل جالب بازیگر نون خ قبل از بازی در این سریال