Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز، حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز دوشنبه در همایش نکوداشت حاج آقا مصطفی خمینی اظهار کرد: مجلس بزرگداشت شخصیت بزرگ حوزوی و انقلابی ما از بیت بزرگ حضرت امام، آیت الله سیدمصطفی خمینی که بعد از چهل سال به یاد او امروز گرد هم آمده ایم.

وی افزود: ابعاد شخصیتی حاج آقا مصطفی از ابعاد مختلف، جای بررسی و بهره برداری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک طرف جایگاه شخصیتی وی به عنوان یک عالم، فقیه، عارف، فیلسوف و انقلابی و از طرف دیگر جایگاهی که وی در بیت امام و نهضت اسلامی داشت.

روحانی امام داد: مرحوم حاج آقا مصطفی به عنوان امید همه انقلابیون بود. نگاه ما به وی اینطور بود که اگر خدای ناکرده روزی امام در میان ما نباشد، فردی هست که بخواهد این پرچم را به دوش بکشد و نهضت را به مقصد نهایی برساند.

وی تاکید کرد: حاج آقا مصطفی به عنوان یک مشاور، معاون و یار بزرگ در کنار امام بود. حاج آقا مصطفی تنها فرزند امام نبود بلکه  خود جایگاه ویژه ای داشت. در انقلاب و نهضت ما هم جایگاه وی ممتاز بود.

روحانی گفت: اگر حادثه ۱۵ خرداد سال ۴۲ اتفاق نمی افتاد، یا جان امام در خطر قرار می گرفت یا امام(ره) برای همیشه در زندان می مانند. آن فداکاری و حضور مردم در قم، تهران و شهرهای دیگر، باعث شد رژیم احساس کند که شخصیت امام شخصیتی نیست که بخواهند به این راحتی حذف یا وجود وی را از جامعه محروم کنند.

وی اضافه کرد: حاج آقا مصطفی نقش ویژه ای در ۱۵ خرداد داشت. اگر بگوییم که فداکاری وی و سایر علما و مراجع در سراسر ایران باعث شد که جان امام حفظ شود، سخن مبالغه شده ای نگفته ایم.

روحانی تصریح کرد: در سال ۴۳ هم وقتی امام دستگیر شد و همزمان خیابان های قم را سربازان گرفتند و همه مدارس توسط نیروهای نظامی محصور شد، آن کسی که در خانه علما راه افتاد تا از جان امام(ره) حفاظت کند، حاج آقا مصطفی بود.

وی ادامه داد: حضور حاج آقا مصطفی در ترکیه و نجف در کنار امام، بسیار تاثیرگذار بود. در ایامی که امام در نجف بودند، نقش وی در حفاظت از جان امام و حرکت و نهضت اسلامی ممتاز بود. حاج آقا مصطفی شخصیتی بود که به راحتی قابل دسترس بود. دسترسی به وی بسیار آسان بود؛ شخصیت خاکی و متواضعی داشت و در مراسم های مختلف به راحتی حضور پیدا می کرد.

رییس جمهور با بیان اینکه حاج آقا مصطفی شخصیت شجاعی بود گفت: حاج آقا مصطفی در واقع همواره یاری فداکار در کنار امام بود. سال های ۴۸ یا ۴۹، دوران فراز نهضت اسلامی نبود اما سال های ۵۶ و ۵۷ شرایط سهل تر شد اما در کل کشور خفقانی حاکم بود و  تصویر و نوار و رساله و نوشته های امام ممنوع بود.

روحانی ادامه داد: رژیم امام را از دسترس مردم خارج کرده بود و فکر می کرد که “از دل برود هر آنکه از دیده برفت” اما نمی فهمیدند که همه این کارها نتیجه معکوس دارد و مردم دلداده راهبر این نهضت هستند و این حرکت های کودکانه در مسیر مردم تاثیری نمی گذارد.

وی تصریح کرد: خبر درگذشت حاج آقا مصطفی، جامعه ایران را تکان داد. فکر می کردیم که این خبر شایعه است. این خبر مردم را عصبانی کرد. برداشت مردم این بود که حاج آقا مصطفی را شهید کرده اند و برای مردم غیرقابل تحمل بود. مردم احساس می کردند که رژیم کاری خلاف اراده آن ها انجام داده است.

وی ادامه داد: وقتی مردم به خیایان ها آمدند، ترس مردم فروریخت. در مسجد ارگ تهران در مجلس یادبود هفتم حاج آقا مصطفی، همه شخصیت ها اعم از چهره های حزبی و فضلا و دانشگاهیان و بازاریان حضور داشتند. این حرکت(شهادت حاج آقا مصطفی) باعث شد که حوادث دی ماه قم و چهل های دیگر پشت سر هم زنجیروار اتفاق بیفتد. تمام این اتفاقات توانست رژیم را در فشار نهایی قرار دهد. تحمل برخی امور در ظاهر بسیار سخت است اما در باطنش می تواند فرج باشد.

وی ادامه داد: ظاهر بعضی از امور خیلی دردناک است و تحملش بسیار سخت است اما باطنش ممکن است فرج و گشایشی برای جامعه باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه با شخصیت امام (ره) آشنا بودند، گفت: اما سخنرانی امام (ره) بعد از شهادت حاج آقا مصطفی که الطاف خفیه را مطرح کرد، یک جایگاه جدیدی را از عظمت روح بلند امام (ره) به جامعه نشان داد.

روحانی گفت: ما آن سخنرانی را در منزل امام (ره) جمارانی گوش کردیم و مرحوم شهید مطهری، شهید بهشتی و برخی دیگر از بزرگان آنجا بودند. فکر می‌کنم اواخر ذی‌حجه بود. وقتی نوار گذاشته شد، مرحوم شهید مطهری گفت «ببینید این چه شخصیتی است». باز نوار را گوش کردیم تا پایان خیلی سخنرانی عجیبی بود؛ نشان می‌دهد امام (ره) چه قدرت روحی و عظمتی داشت.

وی با بیان اینکه امام (ره) یک استثناء بود، گفت: علم که مهم نیست، حتی شجاعت و شهامت هم مهم نیست؛ این روح تربیت شده، عرفان بالا، صبر و تحمل بی‌نظیر در تاریخ که فرزند عزیز و جوان خودش را از دست بدهد و خم به ابرو نیاورد؛ این کار از بزرگان تاریخ، از اولیاء و امامان معصوم ساخته است. کجا سراغ دارید که یک شخصیت این‌چنینی برای نظام اسلامی هدیه شود و این پدر بزرگوار وقتی حرفی می‌زند، نه اسم او را می‌برد، نه از او تعریف می‌کند، بلکه می‌گوید از این‌جور حوادث برای همه پیش می‌آید و باید صبر کنیم و این حادثه از الطاف خفیفه‌ی خداوند است.

رئیس‌جمهور افزود: ما آن زمان درست نمی‌فهمیدیم که منظور امام (ره) چیست. آن زمان که امام (ره) در نجف صحبت می‌کرد به راحتی آینده را می‌دید. یک شخصیت بی‌نظیر استثنایی تاریخ بود. والا مگر می‌شد یک رژیم ۲۵۰۰ ساله را سرنگون کرد؟ کسی تصور نمی‌کرد که این رژیم سرنگون شود. کسی فکر نمی‌کرد رژیمی که همه قدرت‌ها پشت سر او آمدند را بشود از بین برد.

روحانی تصریح کرد: امام (ره) تنها با استبداد نجنگید، بلکه با استبداد و استکبار همزمان جنگید، شخصیتی که هم بت‌ها را شکاند و هم مسیر هدایت را نشان مردم داد؛ این چه روح بلند و صبری بود؟ امام (ره) آن زمان می‌گفت همه در کنار هم قرار بگیرید، تمام آن سخنرانی امام (ره) از آغاز تا پایان جز وحدت و انسجام جامعه و اعتدال چیز دیگری نیست. امام (ره) سفارش می‌کند به دانشگاهیان، به علما و روحانیت و می‌گوید که از هم فاصله نگیرید؛ حتی نصیحت می‌کند، حتی اگر یک آخوندی در سابق به دربار رفته است، او را متهم نکنید به آخوند درباری و این سخنان آن روز امام (ره) است. امام (ره) فرمود «به بزرگان شیعه و علمای بزرگ حمله نکنید». امام (ره) گفته بود «حوزه از دانشگاه جدا نشود، همدیگر را سرکوب نکنید، متحد باشید چرا که با اتحاد می‌توانید نهضت را به ثمر برسانید»

وی تأکید کرد: آن پیام امام (ره) را هم باید امروز گوشمان بشنود، باید در کنار هم باشیم، امام (ره) در آن سخنرانی اتفاقاً تعبیر جناح‌ها می‌کند، می‌گوید که جناح‌ها از همدیگر فاصله نگیرند عین همین تعبیر را امروز می‌توان بیان کرد، از هم جدا نشویم و فاصله نگیریم، اختلاف‌نظرها زیاد نیست، ما در اصول و مسیر متحد هستیم؛ هدف و راه ما یکی است.

رئیس‌جمهور افزود: آنچه که باعث شد امام (ره) در نهضت اسلامی پیروز شود، اول اعتماد مردم بود. اگر سرمایه‌ای به نام اعتماد مردم از بین برود، همه چیز از بین می‌رود. اینکه امام (ره) توانست با اعلامیه‌اش از نجف و یا پاریس، کشور را به حرکت دربیاورد، این بود که مردم، امام (ره) را به عنوان عالم راهبر دانا و سیاستمدار هوشیار که زبانش، زبان کل ملت ایران است، قبول کرده بودند.

روحانی تأکید کرد: آن اعتمادی که آن زمان به امام (ره) بود، به هیچ‌کس نبود؛ بنابراین این اعتماد و سرمایه اجتماعی بود که ما را پیروز کرد، این وحدت مردم بود که ما را پیروز کرد.

وی با بیان اینکه امروز در کشور ما آن دیکتاتور مستبد و رژیم شاهنشاهی دیگر نیست، گفت: استبداد امروز مشکل ما نیست، اما استکبار همچنان وجود دارد؛ توطئه‌های دشمن همچنان ادامه دارد.

روحانی گفت: البته امروز ما در یک جایگاه بسیار بلندی قرار گرفته‌ایم، هیچ زمان نبود که استکبار در منطقه از امروز ذلیل‌تر باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت عراق، سوریه و لبنان و مردم مظلوم یمن گفت: کجا استکبار پیروز است؟ چرا به دست و پا افتاده‌اند؟ چرا مرتب در منطقه گردش می‌کنند؟ چرا مرتب این خانه و آن خانه می‌روند؟ امروز عظمت اسلام و عظمت جمهوری اسلامی در منطقه از هر زمان دیگری بیشتر است.

روحانی افزود: در عراق، سوریه، لبنان، شمال آفریقا و در خلیج‌فارس، کجا است که بدون نظر ایران بشود یک اقدام سرنوشت‌ساز انجام داد؟ دلیل این آگاهی ملت ماست، وحدت و هوشیاری رهبر معظم ماست؛ همه در کنار هم هستیم. اگر فاصله بگیریم، این عظمت را شاهد نخواهیم بود.

وی ادامه داد: کی سراغ دارید که رئیس‌جمهور آمریکا یک حرفی بزند، همه دنیا با آن مخالفت کنند؟ به جز یک رژیم جعلی و سه، چهار کشور کوچک، چه کسی از آمریکا حمایت می‌کند؟ حتی نظرسنجی‌ها نیز همین را می‌گویند. اینکه امروز می‌گوییم ملت ایران عظمت بیشتری دارد، برای همین است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: نگذاریم این اعتماد صدمه بخورد، دولت، قوه مقننه، قوه قضائیه و نیروهای مسلح، همه با هم حاکمیت این کشور هستیم. اگر دست به دست هم ندهیم، در کنار هم نباشیم و نگذاریم سرمایه اجتماعی لطمه ببیند و اگر یک اشکال کوچکی است، آن را بزرگ نکنیم.

روحانی با بیان اینکه رسانه‌های داخلی باید وظیفه سنگین خود را احساس کنند، گفت: به مردم اعتماد بیشتری بدهید، مردم ما به نظام اعتماد دارند، هر قدمی که برداریم، این اعتماد بیشتر شود، این خدمت به جامعه و کشور است. هر قدمی برداریم که این اعتماد کم شود، کشور را در معرض خطر قرار داده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه باید به آینده امید داشته باشیم، گفت: نباید امید مردم را ناامید کنیم، مسیری که انتخاب کرده‌ایم، مسیر درستی بوده است. از هیاهوی این و آن باکی نداشته باشیم. ما یک توافقنامه بین‌المللی داریم که امروز حتی آمریکا هم بعد از ۹ و ۱۰ ماه که این حکومت جدید سرکار آمده است، هر روز می‌گوید این توافق بدترین توافق تاریخ است و می‌گوید باعث شرم آمریکاست؛ اما هنوز نتوانسته است با این توافق کاری انجام دهد؛ این نشان عظمت ملت ایران است. از طرفی دیگر ممکن است کسی حرفی بزند، خیلی به حرف‌ها گوش نکنید.

رئیس‌جمهور با اشاره به تسلیحات ایران گفت: تسلیحات ایران مانند تسلیحات همه کشورهای دنیاست. نیروی ما باید بازدارنده باشد؛ همین و ما چیز دیگری نمی‌خواهیم. قدرت نظامی ما در برابر تهدیدات باید بازدارنده باشد و باید در شرایط مبادا اقدامی مؤثر انجام دهد. طرح موضوع حضور ایران در منطقه و قدرت دفاعی ایران از سوی دشمنان فرار رو به جلو است.

روحانی تاکید کرد: چه کسی در این منطقه ویرانی آورد، چه کسی تروریست را به وجود آورد، حرف زیاد زده می‌شود، شما خیلی به این حرف‌ها اعتماد نکنید، اگر روزی لازم باشد، بلدیم چگونه جواب بدهیم. همیشه اینها در برابر سخن حق ما پاسخی ندارند؛ راه ما، راه صحیح و استواری است. ما این مسیر را ادامه می‌دهیم البته ممکن است مشکلاتی هم برای ما پیش بیاید، اما در برابر مشکلات همچون گذشته خواهیم ایستاد.

وی تحریم را ظلم به ملت ایران نامید و گفت: کاری که دولت یازدهم کرد، آن بود که این ظلم را از روی سر مردم برداشت و تحریم را شکست. حالا کسی می‌گوید این ظلم ۱۰۰ درصد برداشته نشده است، بلکه ۸۵ درصد برداشته شده است. در دنیای سیاست صفر و صد نداریم. ما همیشه دنبال مصالح کشورمان هستیم. هر چه در چارچوب منافع کشور ما است، در همان چارچوب حرکت می‌کنیم. امروز روزی نیست که سخنانی گفته شود که مردم ما نسبت به آینده امیدشان ناامید شود.

رئیس‌جمهور افزود: ما در منطقه قدم‌های صحیح برداشتیم، هیچ جا اشکالی نداشته است. البته در یک مذاکره، در برابر قدرت‌های جهانی همیشه آدم به صد درصد نمی‌رسد اما آنچه که مهم و اساس بوده، به آن دست یافتیم.

وی با بیان اینکه ما صنعت هوایی را از دست نداده‌ایم، گفت: تحقیق و توسعه که در زمینه هسته‌ای اساس است را ادامه می‌دهیم و حقمان را بازپس گرفتیم. ما در برابر تهمت‌هایی که به ما می‌زدند، آن پرونده‌ها را از بین بردیم؛ بسیاری از تحریم‌ها را برداشتیم.

روحانی افزود: این لحن از رئیس‌جمهور آمریکا نشان می‌دهد که ملت ایران راه و مسیر درستی را انتخاب کرده است. ما باید تلاش، جهاد و فداکاری کنیم، خداوند نیز راه را به ما نشان خواهد داد. برای موفقیت آینده‌مان تردید نداشته باشیم، تردید نداشته باشیم که وحدت یک ضرورت است و امید به آینده برای ما یک ضرورت است و ما به راحتی می‌توانیم در برابر مشکلات بایستیم و از همه مشکلات عبور کنیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: درود ما به روان پاک امام (ره) که برای ما استقلال، عزت، حاکمیت ملی، وحدت، انسجام، نابودی دیکتاتوری و استبداد آورد. امامی که برای ما خودباوری، ایستادگی و بردباری آورد و درود ما به روح پاک فرزندان برومندش حاج سید احمد آقا و مصطفی خمینی عزیزانی که در راه این انقلاب تلاش کردند و در جوار رحمت حق قرار گرفتند.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم همه ما ادامه‌دهنده راه امام (ره) عزیزمان باشیم.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۸۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ کوبنده ایران اسلامی در برابر هر تهدید دشمنان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امیر سرتیپ حمزه بیدادی چهارشنبه در مراسم رژه روز ارتش (۲۹ فروردین ماه) در محل میدان صبحگاه لشکر۹۲ زرهی اهواز بیان کرد: طبق بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی ارتش باید پشتوانه مردمی داشته باشد و این اصل در طول دوران دفاع مقدس به وضوح مشخص شد.

وی گفت: امروز بین نیرو‌های مسلح، دولت‌مردان و ملت شریف ایران به رهبری رهبر معظم انقلاب همبستگی بسیار خوبی ایجاد شده که یک قدرت بازدارندگی بی بدیلی را برای کشور ایجاد کرده است.

امیر سرتیپ بیدادی اظهار کرد: این قدرت یک امنیت پایدار و با ثبات را در جمهوری اسلامی رقم زده است.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای و ارشد آجا در جنوب غرب کشور ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی وفاداری خود را در میدان آتش و خون از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به نظام مقدس جمهوری اسلامی اثبات کرد.

در ادامه این مراسم استاندار خوزستان بیان کرد: آنچه که ارتش را در کنار پاسداران و بسیجیان قرارداده است دلدادگی در راه خداوند است.

علی اکبر حسینی محراب افزود: امروز دنیا عظمت و قدرت نیرو‌های مسلح ایران را درک کرده است.

وی ادامه داد: در پاسخ کوبنده ایران به رژیم صهیونیستی، موشک‌ها و بالگرد‌ها و پهپاد‌های کشور از سد‌ها عبور کردند و هدف را زدند و این قدرت فنی و فکری بر مبنای تفکر الهی، عظمت نیرو‌های مسلح ایران را نشان می‌دهد.

استاندار خوزستان تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران برای دفاع از مظلومان همواره پای کار است و امیدواریم این مسیر توسط نیرو‌های جوان و کارآمد ارتش دنبال شود.

۲۹ فروردین ماه به نام روز ارتش نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • نهایت آمادگی دفاعی از الزامات یک کشور اسلامی است/ سپاه مجموعه ای از جوانان مؤمن و ولایتمدار است
  • تحقیر اسراییل و آمریکا در عملیات وعده صادق روشن بود
  • تحقیر اسرائیل و آمریکا در عملیات وعده صادق روشن بود
  • عملیات وعده صادق اقدامی مشروع، دفاعی و حکیمانه بود
  • پاسخ کوبنده ایران اسلامی در برابر هر تهدید دشمنان
  • توان و قدرت بالای نیروهای مسلح ایران بر همگان عیان شد + فیلم
  • اقتدار ارتش خاری در چشم دشمنان/ خدمات ارتش افتخار آفرین است
  • عکس العمل فرمانده ارتشی وقتی حس کرد کسی شده است!
  • نیروی مسلح ایران از قوی‌ترین و محبوب‌ترین‌های جهان هستند
  • نیروی مسلح جمهوری اسلامی ایران از قوی‌ترین نیروهای مسلح جهان است