Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل بانک مسکن گفت: تاکنون هیچ پیشنهادی از طرف این بانک برای افزایش زمان بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن برای متقاضیان خانه یکم به بانک مرکزی ارسال نشده است.

محمد هاشم بت شکن روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در این خصوص هر پیشنهادی وجود دارد باید در بانک مسکن مورد بررسی قرار گیرد تا ابعاد مالی و جریان نقدی این پیشنهادها مورد بررسی قرار گیرد تا با کسری منابع مواجه نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: افزایش زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن، کاهش دوره انتظار سپرده گذاری در بانک و کاهش سود تسهیلات شرایط را برای دریافت تسهیلات خرید مسکن جذابتر می کند در حالی که منابع مالی موجود این اجازه را به ما نمی دهد.
بت شکن با بیان این که تاکنون از طرف بانک مسکن هیچ پیشنهادی برای کاهش دوره انتظار سپرده گذاری در بانک و کاهش سود تسهیلات به بانک مرکزی ارسال نشده است، گفت: طبق روال هر پیشنهادی در این خصوص قبلا در بانک مسکن مورد بررسی قرار می گیرد، اگر مشکلی نداشت پس از تایید و ابلاغ بانک مرکزی، طرح های جدید تسهیلات خرید مسکن در شعب به مورد اجرا گذاشته می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پیش از این در برخی رسانه‌ها به نقل از مسئولان وزارت راه و شهرسازی از تهیه بسته پیشنهادی این وزارتخانه برای تسهیل شرایط وام دهی از محل صندوق پس انداز مسکن یکم خبر دادند که شامل کاهش نرخ سود آن از 9 درصد کنونی به هفت درصد، افزایش دوره بازپرداخت از 12 به 20 سال و کاهش مدت زمان انتظار دوره سپرده گذاری از 6 ماه به 5 ماه بوده است.
از طرفی سید علی اصغر میرمحمد صادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی ، هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هیچ پیشنهادی رسمی از سوی وزارت راه و شهرسازی برای تغییر در شرایط وام دهی صندوق پس انداز مسکن یکم ارائه نشده است، تاکید کرد که هرگونه تغییر در شرایط کنونی این صندوق، قدرت وام‌دهی بانک مسکن را تا 36 درصد کاهش می‌دهد.
وی تاکید کرد: وقتی بانک مرکزی طرحی را بررسی می‌کند، همه ابعاد و شرایط و سیاست‌های مترتب بر آن را نیز مورد بررسی دقیق قرار می گیرد تا قابلیت اجرایی داشته باشد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی اضافه کرد: اینکه پیشنهادهایی در مطبوعات مطرح شود و سپس خواهان بررسی آن باشیم، رویه مناسبی نیست.
میرمحمد صادقی، ایجاد صندوق پس انداز مسکن یکم را از طرح‌های موفق در 2 سال گذشته با رویکرد وام دهی برای خانه اولی ها یاد کرد و گفت: راه اندازی این صندوق با استقبال خوبی روبرو شده و در 677 روز کاری که از شروع آن گذشته نزدیک به 240 هزار حساب در این صندوق افتتاح شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اضافه کرد: تا پایان تیرماه امسال 11 هزار و 375 فقره وام از محل این صندوق در اختیار خانه اولی ها قرار گرفته است؛ بنابراین هرگونه تغییر در شرایط وام دهی آن، به تغییر در منابع و مصارف آن منجر خواهد شد و حتی ممکن است کسری منابع صندوق را در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه از زمان راه اندازی این صندوق پیش بینی شده بود که حداکثر سالانه 84 هزار فقره تسهیلات از محل این صندوق پرداخت شود، افزود: آنچه اهمیت دارد، تداوم تعادل در منابع و مصارف صندوق و توان تسهیلات‌دهی آن است و هر پیشنهادی که این تعادل را تحت تاثیر قرار داده و برهم بزند پیامدهای ناگواری خواهد داشت.
وی تاکید کرد، به هم خوردن تعادل در منابع و مصارف این صندوق حتی ممکن است سبب شود نتواند به تعهد خود برای رعایت سهم پرداخت حداکثر 84 فقره تسهیلات عمل کند.
به گفته وی، بررسی ها نشان می‌دهد افزایش دوره بازپرداخت از 12 به 20 سال با نرخ کنونی هرچند موجب کاهش اقساط متقاضی می شود، اما در بلند مدت به نفع وام گیرنده نیست و به افزایش نرخ سود برای آن منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد، در شرایط کنونی سود کلی که متقاضیان دریافت تسهیلات از محل صندوق پس انداز مسکن یکم پرداخت می‌کنند 51 میلیون تومان است که در صورت افزایش طول مدت و بازپرداخت، این رقم به 92 میلیون تومان خواهد رسید.
میرمحمدصادقی ادامه داد: پیشنهاد کاهش دوره خواب سرمایه در صندوق پس انداز مسکن یکم شاید متقاضیان را بیشتر کند اما در عین حال می تواند تسهیلات‌دهی صندوق را نیز کم کند و افراد کمتری از آن بهره‌مند می‌شوند.
وی اضافه کرد: کاهش نرخ سود از 9 به هفت درصد نیز سبب می‌شود توان تسهیلات‌دهی آن صندوق 12 درصد کم شود؛ همچنین افزایش دوره باز پرداخت از 12 به 20 سال، 28 درصد توان صندوق را کم خواهد کرد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اضافه کرد: اینکه گفته شده سپرده گذاری این صندوق از 2 دوره 6 ماهه به 2 دوره پنج ماهه کاهش یابد، فقط متقاضیان را بیشتر می کند اما 12 درصد نیز از توان تسهیلات‌دهی صندوق می کاهد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، شرایط کنونی حاکم بر پرداخت تسهیلات از محل صندوق مسکن یکم را بهینه توصیف کرد و گفت: با این شروط شاهد عدم تعادل در منابع و مصارف صندوق نخواهیم بود؛ ضمن آنکه با افزایش بی‌رویه متقاضیان روبرو می شویم؛ درواقع طرحی که تاکنون موفق بوده با حضور متقاضیان بیشتر، به طرحی ناموفق تبدیل می‌شود.
اواخر مهرماه سال جاری مدیرعامل بانک مسکن در همایش سیاست های توسعه مسکن اعلام کرد: 282 هزار نفر در صندوق پس انداز خانه یکم سپرده گذاری کرده اند و 50 هزار میلیارد ریال در این صندوق ها سپرده گذاری شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108** 6075*خبرنگار: ایرج منصوری** انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۸۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای ۲۴ هزار و ۹۴۱ فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲

امتداد - دکتر سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن از اعطای ۲۴ هزار و 941 فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴ هزار و 497 میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، دکتر سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر لزوم اعطای تسهیلات مسکن روستایی در جهت جهش تولید مسکن و رونق اقتصاد روستایی در سال ۱۴۰۳، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، مجموعاً به ۴۷ هزار و ۸۴۰ واحد مسکونی روستایی به میزان ۲ هزار و ۶۱ میلیارد تومان، تسهیلات روستایی پرداخت شده است که بخشی از این تسهیلات اعطایی در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۲۴ هزار و ۹۴۱ واحد مسکونی و به میزان ۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان صورت پذیرفته است که با درصد رشد بالایی نسبت به سال ۱۴۰۱ روبرو بوده است.

دکتر حسینی افزود: اعطای تسهیلات مسکن روستایی موجب افزایش انگیزه و رضایتمندی روستاییان گرامی می‌شود که بالطبع این امر در افزایش اشتغال و تولید بخش کشاورزی و دامداری و رونق اقتصاد روستایی موثر است. بدون شک رفع مشکلات و دغدغه‌های روستاییان عزیز در حوزه مسکن، نقش موثری در جلوگیری از مهاجرت آن‌ها به شهرها و حتی معکوس شدن جهت این مهاجرت‌ها دارد. با توجه به اینکه جهش تولید در بخش کشاورزی و دامداری کشور تنها به دستان توانمند و زحمتکش روستاییان تلاشگر محقق می‌شود؛ وظیفه ما به عنوان خادمان ملت در بانک مسکن است که با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بانک در جهت حمایت از روستاییان عزیز بکوشیم.

مدیرعامل بانک مسکن همچنین به لزوم حمایت جدی دولت سیزدهم از مسکن روستایی اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم در جهت رفع دغدغه‌های روستاییان گرامی در حوزه مسکن، نسبت به افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی همت گمارد. از این رو سقف این تسهیلات دو مرتبه در طی دولت سیزدهم افزایش یافت. یک بار سقف تسهیلات مسکن روستایی در سال ۱۴۰۱ از ۱۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی به ۲۰۰ میلیون تومان و بار دیگر در سال ۱۴۰۲ از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی افزایش یافت.

دکتر حسینی پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در سال ۱۴۰۳ را یکی از اولویت‌های مهم بانک مسکن دانست و افزود: سعی می‌کنیم تا بر اساس منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) و سیاست‌های ابلاغی دولت محترم بیش از پیش، رضایت و مشارکت هموطنان روستایی را جلب کنیم و ان‌شاا… به لطف خدا و تلاش همکاران بانک مسکن در سال جدید، شاهد جهش تولید مسکن روستایی در کشور باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟
  • پرداخت تسهیلات ازدواج به فرزندان اعضای صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران
  • تکمیل ۴۰۰ واحد مسکن نیمه‌کاره ۲۰ ساله در رزن
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • اعطای ۲۴ هزار و ۹۴۱ فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات خودمالکی در خوزستان پرداخت شد
  • آماده پرداخت ۲۲۳۵ فقره تسهیلات قرض الحسنه ساخت مسکن روستایی هستیم
  • پرداخت بیش از ۱۹ همت ‌تسهیلات‌ مسکن ملی خودمالکی در خوزستان