Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا گفت: بهترین راهکار برای کاهش تولید پسماند در مشهد تبدیل زباله به انرژی و استفاده از دستگاه زباله سوز است.

ایران آنلاین /  به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، پروفسور میتسو یوشیدا در نشستی خبری که در خصوص برگزاری دوره آموزشی برای کارشناسان افغانستان توسط سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، بیان کرد: سازمان همکاری‌های بین‌المللی ژاپن(جایکا) از سال 1353 همکاری خود را با کشور ایران آغاز کرده که در حال حاضر در سه حوزه کمک فنی، دوره‌های آموزشی و اعطای وام فعالیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همه فعالیت‌های جایکاه بر موضوعات محیط زیست و مدیریت بحران متمرکز است و در این راستا پروژه‌های متعددی را در ایران اجرا کرده است.

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا اضافه کرد: تاکنون 3 دوره آموزشی در قالب برنامه سه ساله با عناوین آتش‌نشانی، مدیریت بحران و مدیریت پسماند برای ایران برگزار کرده است.

پروفسور یوشیدا در خصوص آغاز همکاری با سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: در فاصله بین سال‌های 2008 تا 2010 دوره‌های تخصصی در حوزه زباله‌های جامد در دفتر جایکا در شهر یوکاهامای ژاپن برگزار شد که در خلال برگزاری این دوره متوجه شدیم شهرداری مشهد در سه حوزه فعالیت اصلی مدیریت پسماند، کاهش تولید زباله و استفاده مجدد از پسماند فعالیت دارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه شهرداری مشهد و کشور ژاپن در این حوزه با هم ارتباط نزدیکی دارند لذا این سبب شد تا همکاری با سازمان مدیریت پسماند شهرداری آغاز و این شهر را مرکز آموزش مدیریت پسماند در منطقه اعلام کنیم.

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا با اشاره به برگزاری دوره آموزشی در سال‌های 2013 و 2014 در مشهد عنوان کرد: در این دوره آموزشی 270 نفر از کارشناسان و مقامات مرتبط با پسماند به شهر مشهد دعوت شدند که منجر به افزایش دانش و آگاهی آنان شد.

پروفسور یوشیدا اضافه کرد: بعد از آن برای شهرهای مختلف ایران برنامه‌های عملیاتی را طراحی کردیم که مهم‌ترین آن راهبرد تبدیل زباله به انرژی است که در این چارچوب برنامه‌های متعدد تخصصی و اختصاصی طراحی شده است.

لزوم توجه دولت ایران به افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران در حوزه تکنولوژی‎های روز پسماند

وی در بخش دیگری از این نشست خبری به موضوع کاهش تولید زباله و پسماند اشاره کرد و گفت: به منظور کاهش تولید زباله و استفاده بهینه از آن سازمان بین‌المللی جایکا دو راهکار پیشنهاد داده که فعالیت در این خصوص از گذشته توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد آغاز شده است.

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا اضافه کرد: اولین راهکار تغییر نگاه مردم نسبت به بازیافت پسماند که معنای آن کاهش تولید زباله است.

پروفسور یوشیدا ادامه داد: در مورد راهکار دوم باید به موضوع استفاده از ابزارهای میانی در بین تولید زباله تا زمان دفن آن اشاره کرد؛ در حال حاضر راهکارهای فنی محدودی در این زمینه وجود دارد، اما با توجه به شرایط شهر مشهد بهترین راهکار تبدیل زباله به انرژی و استفاده از زباله‌سوز است.

وی تصریح کرد: تا قبل از این شهرداری مشهد از تکنولوژی‌های تبدیل زباله به کمپوست و بازیافت استفاده می‌کرده است، اما اگر بتوانیم این تکنولوژی‌ها را با تکنولوژی تبدیل زباله به انرژی ترکیب کنیم میزان زباله به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و در ادامه آن حتی می‌توان مقداری از این انرژی را صادر کرد.

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا گفت: براساس برنامه عملیاتی که در سازمان پسماند شهرداری مشهد طراحی شده این مسیر در حال طی شدن است که به زودی به نتیجه خواهد رسید، اما در این راستا نه فقط در شهر مشهد بلکه در تمام شهرهای ایران دولت باید سیاست‌هایی را برای افزایش مشارکت در این حوزه ایجاد کند، اما در حال حاضر دولت ایران تصمیم واضح و مشخصی را در این ارتباط اتخاذ نکرده است.

وی با بیان اینکه تا قبل از وقوع زلزله عمده منبع تامین انرژی در کشور ژاپن انرژی هسته‌ای بود، بیان کرد: در حال حاضر مردم و دولت کشور ژاپن تصمیم گرفتند در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت بیشتری داشته باشند و به همین دلیل است که امروز 5 درصد انرژی‌ مورد نیاز این کشور از سلول‌های خورشیدی تامین می‌شود.

مشاور ارشد بخش محیط زیست جهانی جایکا ادامه داد: اگر دولت ایران تصمیم بگیرد که سیاست تبدیل زباله به انرژی را اولویت قرار دهد میزان تولید ارتقاء خواهد داشت و از طرفی اثرات مثبت زیست محیطی این پروژه‌ها بسیار قابل توجه است.

تبدیل پسماند به انرژی در دستور کار وزارت کشور

همچنین کارشناس ارشد محیط زیست شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور نیز عنوان کرد: همکاری رسمی سازمان بین‌المللی جایکا ژاپن با تصویب قانون مدیریت پسماد و  آیین‌نامه آن آغاز شد؛ چراکه اجرای این دو نیازمند زیرساخت‌هایی از جمله دوره‌های توانمندسازی و کمک‌های فنی سایر کشورها در زمینه مدیریت پسماند بود.

محمدخانی بیان کرد: در این راستا به منظور استفاده از تکنولوژی تبدیل پسماند به انرژی که کشور ژاپن تجربه آن را دارد از سازمان بین‌المللی جایکا درخواست کمک شد لذا با توجه به اینکه تجربه همکاری این سازمان با شهر مشهد وجود داشت موضوع تبدیل زباله به انرژی در دستور کار وزارت کشور قرار گرفت که در ادامه آن دوره آموزشی جدید براین اساس برگزار خواهد شد.

همچنین در ادامه مسئول پروژه‌های خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان بین‌المللی جایکا نیز بیان کرد: سازمان جایکا در حال تدوین برنامه آموزشی برای شهرداری کابل در مشهد است که سال 96 برگزار خواهد شد.

یوموهاتو ادامه داد: کشور افغانستان یکی از کشورهای شکننده به لحاظ اجتماعی و سیاسی در دنیاست و با توجه به اینکه زبان مشترکی بین افغانستان و ایران وجود دارد تصمیم گرفته شد که دوره آموزشی در شهر مشهد برگزار شود./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری زباله‌های قابل بازیافت شهروندان تهرانی را می‌خرد!

از این پس شهروندان تهرانی می‌توانند با نصب نرم‌افزار کاربردی "نوماند" برای فروش زباله‌‌های قابل بازیافت خود به شهرداری اقدام کنند! در این نرم‌افزار موبایلی، یک بازه زمانی برای کاربر مشخص می‌شود که در چه زمانی و چه محلی پسماند از آن‌ها تحویل گرفته شود - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کسب درآمد هنگفت از "زباله‌های پایتخت" سال‌هاست که از سوی "مافیای زباله" وجود داشته است و مافیای این بخش طی این سال‌ درآمد سنگینی را کسب کرده‌اند.

اگر چه طی سال‌های گذشته نیز تلاش‌های از سوی مدیریت شهری تهران برای مبارزه با مافیای زباله‌گردی صورت گرفت اما در این بین مافیا همیشه موفق‌تر بودند!

حالا در سومین سال از مدیریت شهری دوره ششم طرحی با عنوان "نوماند" در پایتخت به اجرا درآمده است؛ طرحی که برای مقابله با مافیای زباله درنظر گرفته شده است.

نرم‌افزار "نوماند" به‌منظور جمع‌آوری پسماند خشک شهروندان طراحی شده‌ است؛ این اپلیکیشن روی گوشی‌های موبایلی با سیستم عامل اندروید نصب می‌شود و شهروندان به کمک آن می‌توانند درخواست بدهند که شهرداری زباله‌های قابل بازیافت آن‌ها را تحویل بگیرد!

در این سیستم، یک بازه زمانی برای کاربر مشخص می‌شود که در چه زمانی و چه محلی پسماند از آن‌ها تحویل گرفته خواهد شد؛ پس از آن در ازای تحویل زباله ارزشمند، حساب شهروند در سامانه «شهرزاد» شارژ می‌شود و می‌تواند برای تهیه بلیت اتوبوس، مترو و عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک از آن استفاده کند.

بنابر برنامه‌ریزی شهرداری تهران، قرار است «نوماند» روش تحویل پسماند را راحت کند تا دیگر شهروندان نیاز به حضور در غرفه‌های دریافت زباله‌های بازیافت را نداشته‌باشند اما زمانی این اپلیکیشن موفق عمل می‌کند که مشوق‌های لازم برای ترغیب شهروندان برای تفکیک زباله و تحویل آن به شهرداری وجود داشته باشد.

طرح نوماند، مزیت‌های بسیاری را برای شهر و شهروندان دارد؛ طرحی که اگر موفق اجرا شود برای همیشه می‌توان مافیای زباله را نابود کرد اما برای اجرای این طرح نیاز به همراهی شهروندان است البته در این بخش نیز شهرداری تهران به‌ویژه  مدیریت پسماند شهرداری تهران نطارت ویژه بر اجرای طرح داشته باشد.

برهمین اساس شهروندان تهرانی می‌توانند سوپراپلیکیشن شهرزاد را نصب و با مراجعه به اپلیکیشن نوماند درخواست خود را برای تحویل و فروش پسماندهای خشک، ثبت و روز و ساعت مراجعه ناوگان دریافت پسماند را طبق زمان‌بندی دلخواه خود اعلام کنند.

در این طرح شهروندان می‌توانند زمان و موقعیت جغرافیایی را ثبت کنند و عوامل جمع‌آوری پسماند در همان زمان مراجعه و زباله‌های تفکیک‌شده را تحویل می‌گیرند؛ پس از وزن دقیق میزان پسماند خشک دریافتی و فاکتور نهایی را مشخص می‌کند و سپس کیف پول شهروندی آن‌ها شارژ می‌شود!

شهروندان علاقه‌مند به حفظ محیط‌زیست با مراجعه به نرم‌افزار کاربردی نوماند و ثبت درخواست برای تحویل پسماندهای خشک علاوه بر تلاش برای کاهش آثار مخرب زیست‌محیطی و جلوگیری از پدیده مضموم زباله‌گردی می‌توانند از مبلغی که بلافاصله در کیف پول شهروندی‌شان واریز می‌شود برای خرید از میادین میوه و تره‌بار، فروشگاه شهروند و خرید کارت بلیت مترو استفاده کنند.

برخورد با پیمانکاران متخلف و عوامل غیرقانونی زباله‌گردی

هم‌اکنون این اپلیکیشن در دسترس شهروندان قرار گرفته است و در قالب این نرم‌افزار، می‌توانند پسماند خشک خود را به‌صورت هوشمند به عوامل اجرایی جمع‌آوری پسماندهای خشک تحویل دهند.

شهروندان می‌توانند در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه، مطابق با فعالیت‌های روزمره‌شان با مراجعه به اپلیکیشن نوماند ساعت مراجعه ناوگان جمع‌آوری را تعیین و با کمترین اتلاف وقت علاوه بر شارژ کیف پول شهروندی گامی بلند در حفظ محیط‌زیست شهر خود بردارند.

 

.

 

به گزارش تسنیم، با مراجعه به سوپر اپلیکیشن شهرزاد به آدرس https://shahrzad-app.ir و ورود به اپلیکیشن نوماند و ایجاد حساب کاربری می توانند درخواست های خود را ثبت ودر ازای تحویل پسماند خشک با شارژ کیف پول شهروندی علاوه برخرید از شهروند ، میادین تره بار و طرح ترافیک این مبلغ را درامور خیریه و خداپسندانه نیز هزینه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله‌گرد‌ها در تهران
  • پلمب ۸۰ گاراژ جمع‌آوری زباله در شهر قم /برخی گاراژدارها از زباله گردها سوءاستفاده می‌کنند
  • پشت پرده سلاطین زباله تهران فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • پشت پرده مافیای زباله فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • شهرداری زباله‌های قابل بازیافت شهروندان تهرانی را می‌خرد!
  • آغاز جذب افراد زباله‌گرد و کارتن‌خواب به عنوان پاکبان
  • جذب افراد زباله‌گرد و کارتن‌خواب به عنوان پاکبان
  • پلمب ۸۰ گاراژ جمع‌آوری زباله در شهر قم
  • لزوم فرهنگ‌سازی تفکیک زباله‌های خطرناک در قم
  • معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله دارد