Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در استان تهران سالانه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ذرت تولید می‌شود که در این میان حدود ۸۰ هزارتن تولید ذرت استان به شهرستان پیشوا اختصاص دارد.

علی اشرف منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پیشوا اظهار داشت: با برنامه‌ریزی همکاران با حضور تعدادی از نمایندگان جهاد کشاورزی استان‌های کشور و همکاران در مدیریت شهرستان‌های استان مراسم روز مزرعه را در مزرعه آقای صفاری به منظور معرفی و شناساندن کشت این مزرعه در بحث میزان تولید، آرایش کشت و میزان مصرف آب به کشورها و استان‌های دیگر برگزار کرده که از این الگو برای افزایش کارایی و بهره‌وری مصرف استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بهره‌گیری از دانش روز دنیا در تولیدات این مزرعه تصریح کرد: یکی از موضوعات حائز اهمیت در این مزرعه دستیابی به الگوی جدید در کشت ذرت به لحاظ رعایت مسائل مربوط به کشاورزی حفاظتی و انجام کشت ذرت به صورت مستقیم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه در مزارع ذرت معمولا فواصل کشت 70 تا 75 سانتی‌متر است عنوان کرد: در این مزرعه فاصله کشت به حدود 150 سانتی‌متر افزایش پیدا کرده است و در واقع سبب شده فواصل خطوط آبیاری به تناسب افزایش پیدا کند و حدود 700 مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب در هر هکتار داشته باشند و از لحاظ تولید ماده خشک به ازای هر هکتار توانستند حدود 75 تا 80 تن در هکتار تولید کنند که این رکورد جدیدی در کشت و آبیاری است.

منصوری با اشاره به مزایای این نوع کشت و افزایش میزان تولید گفت: با این روش جدید میزان تولید از این رقم به میزان 504 به ازای هر مترمکعب مصرف آب افزایش پیدا کرده است که هم کاهش مصرف آب و هم افزایش عملکرد از مزایای این نوع کشت محسوب می‌شود.

وی افزود: این یک ویژگی خوب و یک روش بسیار مناسب است که با آموزش آن به کشاورزان و الگوپذیری از این روش در فصول بعدی کشت خود از این روش استفاده کنند و بتوانیم میزان کارایی و بهره‌وری مصرف آب را افزایش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه در استان تهران و به تبع آن در کل کشور یکی از چالش‌های اصلی ما بحث آب است بیان کرد: به دلیل کمبود آب ناگزیر هستیم که به سمت استفاده از روش‌های نوین برای کاهش مصرف آب برویم و یکی از این روش‌ها استفاده از بذرهایی است که دوره کاشت آنها کوتاه است.

منصوری تأکید کرد: دوره کاشت در این مزرعه ذرت حدود 80 تا 85 روز است در حالی که در برخی از مزارع این تاریخ به 110 تا 120روز هم می‌رسد، هر چه دوره کاشت کوتاه شود میزان مصرف آب هم کمتر می‌شود، در همین مزرعه فاصله آبیاری حدود 150 سانتی‌متر است و این فاصله هر چه کمتر و خطوط آبیاری بیشتر کنیم میزان مصرف آب کمتر و هزینه‌ها کاهش پیدا کرده و درآمد و تولید به تبع آن افزایش پیدا می‌کند.

وی ضمن اشاره به اینکه از دیگر برنامه‌ها برای افزایش کارایی اجرای سامانه نوین آبیاری با تأکید بر اجرای روش تیپ است که در مزرعه ایشان اجرا شده و در استان ما به دنبال این روش هستیم تصریح کرد: در ابتدای دولت یازدهم اراضی کشاورزی مجهز به سیستم نوین آبیاری در استان تهران 29 هزار هکتار بود و خوشبختانه این رقم در پایان سال 96 از سطحی حدود 60 هزار هکتار فراتر می‌رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اظهار داشت: دولت حمایت‌های خوبی در بحث تأمین منابع، تجهیز منابع و با اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که در همین زمینه هیچ محدودیتی در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در استان تهران نداریم، به هر میزانی که کشاورزان آمادگی داشته باشند امکان توسعه سامانه نوین دراستان تهران وجود دارد.

منصوری با اشاره به اهمیت کشاورزی حفاظتی عنوان کرد: توسعه واحدهای گلخانه‌ای از برنامه‌های اصلی ما در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی است و خوشبختانه استان تهران در این سه فاکتور پیشرو و در واقع جزء استان‌های برتر است.

وی ادامه داد: از لحاظ کیفی در این شهرستان کشاورزان نمونه و آشنا با دانش و آگاهی روز داریم که قطعا با رعایت مسائل زراعی عملکرد خوبی دارند و میانگین تولید آنها در سطح استان بالاتر است و میزان تولیدشان تا 100 تن هم در هکتار بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه در استان مزیت مزرعه ما این است که میزان مصرف آب در هکتار خیلی پایین‌تر از مزارعی است که به صورت سنتی برداشت می‌کنند گفت: کشت ذرت علوفه‌ای در این شهرستان مزیتی است که به لحاظ وجود واحدهای دامپروری عمده‌ای که در شهرستان داریم قطعا نیاز به علوفه باعث شده که کشاورزان به کشت ذرت علوفه‌ای رو بیاورند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در استان تهران سالانه حدود یک میلیون و 300 هزار تن ذرت تولید می‌شود که در این میان حدود هزار و 350 هکتار زمین در پیشوا به کشت ذرت اختصاص دارد؛ از اینرو حدود 80 هزارتن تولید ذرت استان در پیشوا تولید می‌شود.

انتهای پیام/

R7840/P41362/S6,60/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟

محمدحسن کیانی‌فر بیان کرد: سطح باغات لرستان ۵۰ هزار هکتار است و ۴۳ هکتار از این میزان به باغات بارور اختصاص دارد.

او با بیان اینکه ۲۴ گونۀ میوۀ معتدل و سردسیری در لرستان کاشت و تولید می‌شود، اضافه کرد: میوۀ گرمسیری (خرما) به‌صورت محدود نیز در پلدختر تولید می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: بیش از ۳۲۰ هزار تن محصولات باغی شامل میوه‌ها، تولیدات گلخانه‌ای، گیاهان دارویی و قارچ به‌صورت سالانه در این استان تولید می‌شود.

کیانی‌فر با ذکر اینکه انجیر، انار، گردو، زیتون، زردآلو و سیب شاخص‌ترین محصولات باغی لرستان است، یادآور شد: هلو، شلیل، انواع آلوها، آلبالو، به و سایر گونه‌های میوه نیز در این استان تولید می‌شود.

او با بیان اینکه لرستان مقام نخست تولید انجیر سیاه در ایران و مقام دوم جهان را دارد، خاطرنشان کرد: ۲۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به سطح زیر کشت انجیر سیاه در این استان، خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار تن انجیر سیاه به‌صورت سالانه در باغات لرستان تولید و روانۀ بازار مصرف می‌شود.

کیانی‌فر با اعلام اختصاص بیش از ۳۵۰۰ هکتار از باغات لرستان به کشت انار، بیان کرد: بیشترین سطح زیرکشت این محصول به‌صورت تجمیعی در کوهدشت است.

او با بیان اینکه ۵۰ درصد سطح زیر کشت انار در کوهدشت است، اضافه کرد: ۵۰ درصد این محصول در باغات سایر شهر‌ها مانند خرم‌آباد و چگنی نیز تولید می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در شهرستان میاندوآب
  • لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟
  • تولید سالانه سه هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی
  • این کشور اروپایی بالاترین نرخ تورم را ثبت کرد
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • تولید سالانه ۳۵۰۰ تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی
  • امامی: حدود ۵/۵ درصد از مصرف فرهنگی خانواده ایرانی، پوشاک است
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان