Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@10:44:40 GMT

۹ تکنیک برای رفع افت تحصیلی دانش‌آموزان

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۹۵۵۵

۹ تکنیک برای رفع افت تحصیلی دانش‌آموزان

بیایید صادق باشیم، گاهی اوقات بچه ها برای یادگیری برخی از کارهایی که به آنها می سپریم دچار مشکل می شوند و این عدم یاد گیری بچه ها می تواند والدین را نگران کند. حال اگر عدم یاد گیری بچه ها در مورد مسائل مدرسه مثل آموختن کتاب درسی باشد کار کمی سخت تر نیز می شود.

 

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: بیایید صادق باشیم، گاهی اوقات بچه ها برای یادگیری برخی از کارهایی که به آنها می سپریم دچار مشکل می شوند و این عدم یاد گیری بچه ها می تواند والدین را نگران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال اگر عدم یاد گیری بچه ها در مورد مسائل مدرسه مثل آموختن کتاب درسی باشد کار کمی سخت تر نیز می شود.


همه ما می دانیم که بچه هاعلاقه زیادی به بازی کردن از خود نشان می دهند، انرژی و زمانی که بچه ها صرف بازی هایی رایانه ای می کنند چندین برابر بیشتر است از وقتی است که برای یادگیری دروس، اختصاص می دهند. در چنین مواقعی می توان با استفاده از برخی آموزش های کاربردی به کودکان کمک کرد تا از عهده یادگیری درس هایی که برایشان ارئه می شود بر بیایند. یادتان باشد درس نخواندن و نفهمیدن مسائل درسی کودکان دلیل بر ناتوانی آنها برای فراگیری نیست بلکه در بیشتر مواقع کودکان خود را برای یادگیری مفاهیم کتاب آماده نمی کنند، از این رو در فهمیدن مسائل درسی دچار مشکل می شوند. در این گزارش شما را بار برخی از آموزش های کاربردی آشنا می کنیم که با پیاده کردن آن در برنامه درسی کودکان تان می توانید تحولی در علم آموزی آن ها ایجاد کنید.


وعده تشویق کردن


تشویق کردن در بیشتر مواقع می تواند تاثیر گذار باشد چرا که کودکان بیشتر از بزرگ سالان تحت تاثیر قرار می گیرند. تقریبا در هر محیط کاری ای کارفرمایان و مدیران مجموعه سعی می کنند با گذاشتن تشویقی، برای کارکنان باعث پیشرفت کاری شان شوند. حال اگر کودکان بطور مثال در فهم مسائل ریاضی دچار مشکل شوند. شما با استفاده از یک هدیه کوچک می توانید کودک تان را ترغیب به یادگیری کنید. و یا می توانید زمان بازی های رایانه اش را اضافه کنید در کل والدین می توانند با استفاده از چنین ابزارهایی کودکان را برای یاد گیری و توجه کردن به مسائل درسی کمک کنند. در چنین مواردی سعی نکنید میزان تشویق را زیاد در نظر بگیرید چرا که در دراز مدت خواسته بچه ها نیز تغییر می کند و همین امر می تواند توقع شان را بالا ببرد اعتدال را در چنین مواردی را، حتما لحاظ کنید.


درس خواندن روزانه را از یاد نبرید


خواندن مکرر یکی از روش هایی است که می تواند باعث شود بچه ها در زمینه درس خواند ترغیب شوند. شما می توانید با استفاده از کتاب های غیر درسی و داستانی نیز به بچه ها کمک کنید تا بتوانند به کتاب خواندن عادت کنند. شما می توانید کتاب هایی را برای بچه های خود درنظر بگیرد که کودکان از آن شخصیت ها خوششان می آید. وقتی کودکتان به کتاب خواندن عادت کنند شما می توانید زمان خواندن کتاب های داستانی را کوتاه کرده و سپس کتاب های درسی را جایگزن شان کنید. همان طور که می دانید خواندن برای یادگیری در سنین کودکی نقش بسیار پررنگی دارد. سعی کنید مدت زمان کتاب خواندن بچه ها را به مرور زمان افزایش دهید تا آن ها بتوانند با شرایط جدید خود را راحتر وفق دهند.


حذف حواس پرتی


کودکان با توجه به سن سالشان از هیجانات بالایی برخوردار هستند آنها با بخاطر کنجکاوی بسیار بالای که دارند خیلی زود حواس شان پرت می شود مخصوصا سر کلاس هایی که از درس شان خوش شان نیاید. تمرکز کردن سر موضوعات برای هر گروه سنی ای سخت است چه برسد به کودکان. شما باید دقت کنید که فرزندتان در محیط خانه به چه مواردی توجه بیشتری دارد، در صورت امکان در موقع آموزش وی را دریک اتاق دیگر ببرید تا حواسش جمع شود. توجه به این نکته که فرزندتان در چه مکانی کمتر دچار حواس پرتی می شود بسیار حائز اهمیت است. در پاره ای مواقع دیده شده است که بچه ها با وجود تلویزیون و کنسول بازی در کنارشان از توجه به درس منحرف می شوند پدر و مادر ها باید مراقب کودکشان در هنگام حل تکالیفشان باشند و مطمئن شوند که فرزندشان مسائل درس را به صورت کپی وار حل نکند بلکه با تحلیل کردن به حل مسائل درسی می پردازد. درگیر شدن بچه ها با مسائل درسی می تواند در آموختن شان کمک زیادی بکند سعی کنید فرزند خود را با درس مربوطه درگیر کنید تا بتواند فهم بهتری از درس هایش کسب کند.


موضوعات جالب را پیدا کنید


توجه داشته باشید بچه ها درباره مسائلی که خوششان بیاید راحتر و زودتر یاد می گیرند چرا که کودکان با درسی که خوش شان می آید بیشتر درگیر می شوند. سعی کنید آموختن برخی مسائل درسی را که کودکان خوششان نمی آید را برایش شیرین کنید. بطور مثال مسائل درسی را برای کودکان خود مثل کشف یک چیز عجیب جلوه دهید چرا که اگر کودکان با قصد کشف کردن و آموختن درس جلو بروند تا جایی که برایشان مقدور است سعی می کنند مطلب مورد نظر را بیاموزند. طرح سوالات درسی با استفاده از اشکال هندسی واقعی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد چرا که در این گونه آموزش ها شما می توانید مثال تئوری را به شکل مسائل عملی در بیاورید همین کار سبب می شود تا کودک تان ترغیب شود تا بهتر بیاموزد. سعی کنید درباره مشکلات یادگیری بچه ها از آنها سوال کنید شاید با دانستن مشکل کودک برای یادگیری، بهتر بتوانید وی را در امر یادگیری یاری کنید. یادتان باشد ممکن است یک سری مسائل بسیار پیش و پا افتاده سبب شوند تا فرزندتان از درسی خوشش نیاید همین خوش نیامدن در امر یادگیری بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بچه ها نیز مثل خودمان افکارها و رفتارهای مختلفی دارند به هیچ عنوان یک بچه را با بچه دیگر مقایسه نکیند این کار نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه ممکن است باعث دلخوری بچه نیز شود.


درس دادن به شکل بازی


شما می توانید برخی از مسائلی درسی را که کودک تان در یاد گیری آن ها مشکل دارد با استفاده از یک سری ویدئوهای آموزشی یاد بدهید. بچه ها به ویدئو ها توجه بیشتری می کنند حال اگر مسائل درسی به شکل کارتونی در اختیارشان باشد راحتر می توانند آن ها را درک کنند. بازی ها و فیلم های آموزشی یک راه عالی برای بالا بردن تمرکز کودکان برای یاد گیری است. چرا که در چنین شرایطی یادگیری دروس برای شان سرگرم کننده نیز خواهد بود. آموختن دروسی مثل ریاضی با این روش آموزشی بسیار تاثیر گذار خواهد بود اینگونه روش ها را در برنامه آموزشی کودکتان لحاظ کنید.


آموزش در بیرون از مدرسه


آموزش در مدارس بسیار مهم است اما یادگیری چیزی نیست که فقط در محیط مدرسه خلاصه شود والدین می توانند در محیط خانه نیز به آموزش فرزند خود مشغول باشند. پدر و مادر ها نباید از یادشان برود که فقط آموختن درس ریاضی مهم نیست بلکه بچه ها به آموختن دوچرخه سواری نیز نیاز دارند شما می توانید با تقسیم زمان های آموزش؛ هم دوچرخه سواری و هم آموزش ریاضی را در یک روز قرار دهید تا کودک تان تشویق شود که درس را بهتر یاد بگیرد انجام دادن یک کار سخت درکنار یک کار آسان در یک روز می تواند لذت بخش بوده و خستگی و کسالت را از کودک تان دور کند.


تنظیم کردن اهداف


تعیین هدف در هنگام مطالعه امری ضروری است. شما می توانید برای کودکان خود اهداف کوتاه مدت و بلند مدت در نظر بگیرید. وقتی شما برای درس خواند کودک خود برنامه ریزی می کنید این امر پس از یک مدت خود را نمایان می سازد به طور مثال می توانید به کودک خود بگویید روزی سه بار باید لغات مهم دروس خواندنی را یادداشت کند اگر کودک در چنین چارچوبی درس بخواند بعد از گذشت چند ماه با دامنه بسیار زیادی از لغات مختلف روبرو می شود که از قبل آنها را کار کرده است چنین روش یادگیری می تواند در دراز مدت بسیار موثر باشد. انتخاب هدف می تواند کودک تان را برای یاد گرفتن ترغیب کند چرا که کودک سعی می کند طبق برنامه ای که برایش تعریف کرده اید کار خودش را پیش ببرد.


کلاس های آموزشی غیر درسی


شما می توانید کودک تان را با کلاس های آموزشی غیر درسی مثل کلاس فوتبال و یا هر ورزش دیگر مشغول کنید این روش باعث می شود تا آنان خود را در حصار مدرسه فرض نکنند. استفاده از اردوهای آموزشی نیز می تواند برای یاد گیری کودک تان بسیار موثر باشد. فعالیت های ورزشی بیرون از مدرسه کمک می کند تا شادابی بچه ها در طول روزهایی که مدرسه می روند حفظ شود.


تعریف و تمجید سر موقع


هر شخصی از تعریف و تمجید خوشش می آید وقتی می بینید فرزندتان در یادگیری درس هایش موفقیت های بزرگی را کسب کرده است و سعی می کند خود را با درس خواندن مشغول کند کمی تعریف از او می تواند پشتبانی خوبی برای ادامه کارهایش باشد توجه داشته باشید در کنار هر تشویقی باید موارد باز دارنده نیز باشد تا کودکان با خطوط قرمز زندگی نیز آشنایی کافی پیدا کنند و بفهمند چه کارهایی باعث تشویق شدنشان و چه کارهایی باعث می شود تا از تفریحات محروم شوند. تشویق کردن پس از یادگیری باعث می شود تا کودکان میل بیشتری برای آموختن از خود نشان دهند.


منبع: toptenreviews

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۹۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا

طباطبایی، مدیر روابط عمومی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش گفت: ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید برای دانش‌آموزان پایه‌های دوم تا ششم ابتدایی، هشتم و نهم دوره متوسطه اول، یازدهم و دوازدهم دوره متوسطه دوم و پایه‌های تحصیلی آمادگی ۲ (استثنایی)، اول ۲ (استثنایی)، اول ۳ (استثنایی) و اول تکمیلی (استثنایی) از فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

او ادامه داد: دانش‌آموزان برای ثبت سفارش کتاب‌های درسی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.Gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir یا سامانه irtextbook.ir مراجعه کنند.

طباطبایی گفت: ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه اول دبستان، آمادگی ۱ (استثنایی)، اول ۱ (استثنایی) و اول مقدماتی (استثنایی) از ۱۰ تیر آغاز شده و تا ۹ شهریور ۱۴۰۳ ادامه دارد.

او ادامه داد: دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی هفتم و دهم دوره متوسطه اول و دوم نیز از ۱۰ تیر باید برای ثبت سفارش کتاب‌های درسی اقدام کنند.

وی افزود: کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمام دوره‌های تحصیلی از طریق مدرسه محل تحصیل که در سفارش دانش‌آموز قید شده توزیع می‌شود. 

دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی هفتم و دهم دوره متوسطه اول و دوم نیز از ۱۰ تیر باید برای ثبت سفارش کتاب‌های درسی اقدام کنند.

گفتنی است که کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمام دوره‌های تحصیلی از طریق مدرسه محل تحصیل که در سفارش دانش‌آموز قید شده توزیع می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی دانش آموزان
  • اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان | جزئیات درباره ثبت سفارش کتاب‌های درسی
  • قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید اعلام شد
  • قیمت کتاب‌ های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اعلام شد
  • قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان مشخص شد
  • قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اعلام شد
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از فردا
  • ۵ اردیبهشت؛ آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا