Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- مساجد در عصر دولت کريمه، مرکز قيام، سکونت و اداره دولت کريمه خواهند بود و در دوره غيبت نيز بايد از اين پايگاه براي تربيت منتظران امام زمان(عج) به خوبي استفاده شود.

به گزارش خبرگزاري آريا از قم، مهمترين پايگاه در ترويح فرهنگ ديني و مبارزه با دشمنان در دين مساجد است و به همين دليل اولين اقدام رسول خدا(ص) پس از ورود به مدينه بناي مسجد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حضرت مهدي(عج) همچون جد بزرگوارشان توجه خاصي به پايگاه هاي مذهبي دارند و آن ها را محور زندگي و رفت و آمد مردم قرار مي دهند.

امام زمان(عج) براي آنکه دينداري در جامعه نهادينه شود، انحرافات را از چهره پايگاه هاي مذهبي مي زدايند تا به اين وسيله مردم در مسير قرب الهي حرکت کنند.

توجه خاص امام زمان(عج) به مساجد از عملکرد ايشان نسبت به اين مکان هاي مذهبي نمايان است و نقطه شروع حرکت ايشان براي برپايي عدالت در سراسر جهان از مهمترين مسجد جهان يعني مسجدالحرام از کنار کعبه آغاز مي شود که اين مساله توجه خاص حضرت به مساجد از همان ابتدا را نشان مي دهد.

در حديثي از امام باقر(ع) آمده است:«به خدا سوگند؛ گويا قائم(عج) را مي نگرم در حالي که به حجرالاسود تکيه داده است و خداوند حق او را مي دهد» و در حديثي ديگري از ايشان مي خوانيم که«(حضرت مهدي(عج)) قيام کند، به کعبه تکيه مي دهد و سيصد و سيزده مرد دور او جمع مي شوند».

همچنين در کتاب غيبت طوسي اشاره مي شود که حضرت مهدي(عج) وقتي وارد شهر کوفه مي شود که اين شهر و اطراف آن مرکز دولت کريمه خواهند بود، حضرت ابتدا به مسجد آن مي رود و براي مردم سخن مي گويند.

در ادامه اشاره شده است که ياران ايشان مسجد کوفه را محل استقرار و مرکز فعاليت هاي خود قرار مي دهند و ايشان مسجد سهله را منزلگاه و محور مديريت دولت کريمه قرار مي دهند.

از امام صادق(ع( نقل است که به يکي از اصحاب خويش فرمود: «اي رفيد؛ چگونه خواهي بود وقتي ببيني ياران حضرت مهدي(عج) خيمه هايشان را در مسجد کوفه بر پا کنند.» همچنين صالح بن ابي الاسود مي گويد که اما صادق(ع) مسجد سهله را ياد کرد و فرمود: «آگاه باش همانا آن منزل صاحب ما است وقتي همراه خاندانش قيام کند».

ابوبکر حضر مي گويد که به امام باقر(ع) گفتم که بعد از حرم خداي بلند مرتبه و حرم رسول او(ص) کدام قطعه از زمين برتر است؟ امام فرمود: «کوفه؛ اي ابابکر، آن شهر پاک و پاکيزه اي است که در آن قبرهاي پيامبران مرسل و غير مرسل و اوصياي صادق قرار دارد. در آن مسجد سهله اي است که خداوند پيامبري را نفرستاده مگر اينکه در آن نماز گذارده است و از آن جا عدل خداوند آشکار مي شود و مسجد سهله محل استقرار او و بعد از او خواهد بود و آن منزل پيامبران و اوصيا و صالحان است».

در صدر اسلام مسجد به عنوان پايگاه امور مذهبي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و نظامي مسلمانان مطرح بود و از طريق آن در تمامي کارهاي مردم ياد خداوند جلوه گر مي شدو در عصر دولت کريمه مهدوي توجه خاصي به مساجد خواهد شد.

مساجد در عصر دولت کريمه، مرکز قيام، سکونت و اداره دولت کريمه خواهند بود و ياران آن وجود نازنين، مسجد را مرکز نشر علوم قرآن کريم در آن عصر قرار مي دهند.

با عنايت به اهميت و جايگاه مساجد، انتظار مي رود که در دوران غيبت حضرت مهدي(عج) نيز مساجد به عنوان پايگاه اصلي آموزش و تربيت منتظران آن حضرت باشند و کانون هاي فرهنگي هنري مساجد در سراسر کشور مي توانند در اين زمينه نقش مهمي را ايفا نمايند.

با توجه به تغييرات صورت گرفته در ستاد عالي کانون هاي فرهنگي هنري مساجد و انتصاب حجت الاسلام والمسلمين دکتر حبيب رضا ارزاني که داراي سوابق متعدد علمي، فرهنگي و اجرايي از جمله رياست دفتر تبليغات اسلامي اصفهان مي باشند و با عنايت به خلاقيت هاي ايشان در برگزاري همايش ها و کنگره هاي متفاوت همچون اديان توحيدي، بزرگداشت عالمان و مبلغان شاخص ديني و... در سال هاي اخير، اميد است بيش از پيش شاهد فعاليت هاي ارزشمند و خلاقانه در کانون هاي مساجد بويژه با رويکرد مهدوي باشيم .

===========
يادداشت از محمدرضا قربان زاده: مدير روابط عمومي ستاد هماهنگي فعاليت هاي مهدوي کشور و مدير کانون خبرنگاران مسجد امام حسن عسگري(ع) قم




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، «رشدآوند» عنوان رویدادی ملی برای جمع‌آوری، ارزیابی و معرفی ایده‌های مرتبط با تقویت تعامل خانواده، مسجد و مدرسه بود که سال گذشته به همت خانه فناوری‌های فرهنگی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد و ایده سوده برزویی جز پنج ایده برتر این رویداد انتخاب شد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره اظهار کرد: در حال حاضر با وجود قیمت و هزینه ریالی زیادی که خانواده‌های ایرانی بدون پشتوانه علمی و روانشناختی و گاهاً به صورت افراطی و بی رویه جهت خرید اسباب بازی برای کودک خود در سنین متفاوت متحمل می‌شوند، مکانی جهت مبادله اسباب بازی‌ها پس از گذار کودک از سن متناسب با آن و به نسبت رشد سنی و ذهنی و روانی کودک وجود ندارد و پس از عدم احساس نیاز به آن اسباب بازی و عملاً غیر قابل استفاده شدن و مازاد شدن آن برای کودک، این اسباب بازی‌ها معمولاً تبدیل به زباله شده در حالیکه می‌توان از آنها برای کودکان دیگر در سنین متناسب، با یک برنامه ریزی مدون و گردش حرفه‌ای و نظام مند و هوشمند در قالب «بانک اسباب بازی» استفاده کرد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود در هر محله حداقل یک پایگاه هوشمند و تخصصی «سرای اسباب بازی و بازی کودک» در یکی از مساجد تأسیس و خدمات تخصصی را با رویکرد ارتقای استعداد شهری و فرهنگ سازی در خصوص شناخت و پرورش استعدادهای کودکان از ابتدا و بهره گیری از این پتانسیل قوی سرمایه انسانی و اجتماعی شهری در نوسازی، بهسازی و بازآفرینی شهری؛ در این خصوص به صورت رایگان به کودکان ساکن همان محله با ایجاد بانک اطلاعاتی هوشمند از ابتدای مراجعه کودکان و به روز رسانی در هر بار مراجعه و به صورت مسجد محور ارائه دهد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: بدین ترتیب قادر خواهیم بود نسبت به نهادینه سازی فرهنگ آموزش شهری بوسیله بازی تحت نظارت کامل یک روانشناس کودک از طریق و با متد بازی درمانی از سنین پایین دوران کودکی بی توجه به طبقه اجتماعی و بضاعت مالی خانواده‌ها برای تمامی ساکنین محله اقدام نمائیم.

وی گفت: در این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی تست‌های سنجش هوش IQ و EQ و همچنین شناسایی و پرورش استعدادهای برتر کودک به روش بازی و تحلیل روانی و شخصیتی در حین بازی و هدایت به گرایش‌های تخصصی جهت پرورش استعداد خاص انجام می‌شود.

برزویی اذعان داشت: بازکردن گره‌ها و مشکلات روانی و شخصیتی کودک با وسایل بازی و اسباب بازی، آموزش متد بازی درمانی به والدین برای کار در منزل، پیاده سازی متدهای متفاوت بازی درمانی بر اساس استعدادهای شناسایی شده در کودکان به منظور غنی سازی اوقات فراغت، ارتقای سطح سلامت روانی کودک، تخلیه بار منفی و سنگین ذهنی و فکری کودک از دیگر فعالیت‌های این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی خواهد بود که با پرورش استعداد و قدرت ذهنی کودک و جهت دهی مناسب با پوشش کامل و منظم کودکان و با سرمایه گذاری مدون و غنی که از سنین ابتدایی کودک می‌توان به بازآفرینی شهری خلاق با جدیدترین متد جهانی با رویکرد حرکت به سمت شهر دوستدار کودک به صورت مسجد محور، حرکت نمود.

وی با اعتقاد به آموختن کودکان در جامعه و فضای شهری و نه صرفاً در مدرسه، گفت: شکل دادن در راستای بهینه سازی بازآفرینی شهری از طریق حرکت‌های کوچک و گشودن راه برای خلاقیت کودکان، لزوم دیدن شهر از نگاه تیزبین کودکان محلی، توسعه طراحی شهری از طریق پروژه‌های مشارکتی با کودکان و آشنا کردن سیاست ملّی و محلی با لزوم توجه به نیازهای کودکان در این پایگاه هوشمند و تخصصی سرای اسباب بازی و بازی کودک انجام خواهد شد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: تمامی موارد بالا در بانک جامع اطلاعاتی پایگاه که به صورت هوشمند بعد از هر بار مراجعه کودک به روز رسانی، ذخیره و به هر کودک یک کارت هوشمند حاوی اطلاعات اختصاصی خودش به نام «کارت اسباب بازی و بازی کودک» شبیه کارت هوشمند ملّی اختصاص می‌یابد که در واقع شناسنامه استعدادیابی و پرورش استعداد و قدرت ذهنی و شخصیتی و مهارتی کودک به ویژه با تخلیه کودک از طریق متد بازی درمانی و حفظ سلامت روانی کودک است که در هر بار مراجعه می‌بایست ارائه شود.

وی گفت: این سرای اسباب بازی و بازی کودک تحت پوشش شهرداری، قابلیت پذیرش کتب و جزوات آموزشی، داستانی، نقاشی و انواع اسباب بازی‌های کودک اهدا شده توسط شهروندان محله را داشته و با گزینش و متناسب با سنین و شناخت بازی درمان از کودکان، اسباب بازی‌های اهدایی در دسترس همه اعضا قرار می‌گیرد و به این صورت در منابع مالی خرید وسایل بازی کودک صرفه جویی می‌شود و با مدیریت منظم پس از گذشت دوره تجویزی توسط بازی درمانگر مجدداً پس آورده خواهد شد و اسباب بازی‌های جدید متناسب با سنجش جدید بازی درمانگر کودک به صورت امانی اهدا خواهد شد و امکان پرسش و پاسخ والدین از طریق ایمیل و پیامک با روانشناس بازی درمانگر در ساعات خارج از کلاس نیز فراهم می‌باشد.

برزویی تصریح کرد: از دیگر مزایای طرح مذکور، مسجد محورکردن آموزش شهروندی از سنین خردسالی است و مسجد صرفاً مکانی برای برگزاری مراسم دینی و عزاداری نیست. جزئی از زندگی روزمره مردم می‌شود و این موضوع از طفولیت برای شهروندان به صورت اجرایی جا می‌افتد. و در نهایت منجر به تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه می‌شود و موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت نیز خواهد شد.

وی گفت: تمامی خدمات مذکور به صورت رایگان و با رویکرد ارتقای فرهنگ اسلامی ایرانی و «مهندسی فرهنگی شهر» وحرکت به سمت «شهر نشاط» و «شهر آموزش دهنده»، «شهر خلاق» و «شهر دوستدار کودک» و «محله مسجد محور» در متن زیست پذیری شهری بالا در راستای جلوگیری از ایجاد «شهر دوگانه» و «قطبیت شهری» در دسترس پذیری امکانات محله‌ای ارائه می‌شوند. انجام این طرح برای کلیه ۳۷۴ محلات تهران در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران پیشنهاد می‌شود.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» در پایان گفت: بسیار خرسندم که در رویداد ملّی «رشدآوند» که با موضوع محوری تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت می‌شود، شرکت نموده‌ام و در همین راستا به دبیرخانه رویداد پیشنهاد می‌کنم که بانک اطلاعاتی هوشمندی از برگزیدگان و فعالان ایده پرداز رویداد تهیه وجهت تقویت اثربخشی رویداد نسبت به برقراری ارتباط مستمر علمی و حرفه‌ای با این عزیزان اهتمام ورزد.

کد خبر 6090956

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی