Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@23:19:02 GMT

اين گونه غذا نخوريد!

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۴۲۳۱

اين گونه غذا نخوريد!

خبرگزاري آريا -

اينکه سرپا غذا بخوريد يعني صبحانه، نهار يا شام را ايستاده ميل کنيد الزاماً خطرناک نيست. اما با اين حال اين‌گونه غذا خوردن احساس گرسنگي را برطرف نمي‌کند. براي همين هم معمولاً به ريزه خواري بعد از غذا رو مي‌آوريد. اين عادت‌هاي نامناسب غذايي به اضافه وزن و چاقي مفرط منجر مي‌شود. واقعيت اين است که اين حالت‌ها نيز براي بدن گران تمام مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي همين پزشکان و متخصصان حوزه‌ي تغذيه توصيه مي‌کنند که هميشه نشسته غذا بخوريد. مطالعه‌ي ادامه‌ي مطلب را از دست ندهيد.
نحوه‌ درست غذا خوردن
لحظاتي که براي غذا خوردن اختصاص داده مي‌شود بايد در آرامش واقعي باشد. در اين لحظات نبايد بدن ما در تنش و استرس باشد. به خاطر اينکه استرس کار گوارش را دچار اختلال جدي مي‌کند. نشسته و در حالت آرام غذا خوردن به تعادل غذايي کمک کرده و اجازه نمي‌دهد که بدن دچار مشکلاتي مانند چاقي و اضافه وزن شود.
بهتر است بدانيد که ريزه خواري‌ها و يا غذا خوردن با عجله و درست نجويدن لقمه ها نيز به تعادل غذايي و بدن آسيب مي‌زند و در برخي افراد به اضافه وزن منجر مي‌شود.
احساس گرسنگي با خوردن يک ميان وعده‌ي مناسب آن هم در حالت نشسته و با آرامش از بين مي‌رود. در اين صورت فرد با تمرکز بيشتري غذا مي‌خورد و بيشتر مي‌تواند از آنچه خورده است بهره ببرد.
متخصصان به افرادي که رژيم مي‌گيرند توصيه مي‌کنند که هميشه با توجه به اشتهاي خود غذا بخورند. يعني فقط زماني که احساس گرسنگي مي‌کنيد غذا بخوريد و از روي عادت يا بي‌حوصلگي به سراغ مواد غذايي نرويد. بدن براي اينکه بتواند احساس سيري را دريافت کند به آرامش نياز دارد. براي رسيدن به اين وضعيت هم لازم است که از سرپا غذا خوردن و همچنين تند غذا خوردن بپرهيزيد.
زماني که سرپا غذا مي‌خوريد بدن نمي‌تواند گوارش خوبي داشته باشد و به درستي غذايي که دريافت کرده را هضم کند. براي همين حتماً زماني را براي خود و غذا خوردنتان اختصاص دهيد تا از هر لقمه اي که به دهان مي‌بريد استفاده کنيد.
بايد بدانيد که داشتن سلامتي در گرو داشتن تعادل غذايي است. يعني براي اينکه سالم بمانيد بايد اولاً مواد غذايي سالمي ميل کنيد و ثانياً اين مواد غذايي سالم را با عادت‌هاي درست غذايي ميل کنيد و عادت‌هاي نادرستي مانند سرپا غذا خوردن را کنار بگذاريد.
اينکه يک بشقاب از بهترين مواد غذايي دنيا را دستتان بگيريد و اين طرف و آن طرف بدويد و در عين حال غذا هم بخوريد نه تنها چيزي عايد بدنتان نمي‌کند بلکه به سيستم گوارشتان نيز آسيب مي‌زند.
براي اينکه تغذيه‌ي سالم و متعادلي داشته باشيد توصيه مي‌کنيم که سه وعده‌ي غذايي را به هيچ عنوان فراموش نکنيد. صبحانه‌تان بايد کامل و سرشار از پروتئين‌ها باشد. تا جايي هم که مي‌توانيد از ريزه خواري بين وعده هاي غذايي بپرهيزيد.
علاوه بر اين لازم است که يک تعادل مناسب بين چربي‌ها، پروتئين‌ها و کربوهيدرات ها برقرار شود. البته داشتن تعادل غذايي فقط به اين‌ها خلاصه نمي‌شود. همان طور که گفتيم شيوه‌ي غذا خوردن هم بسيار مهم است.
سعي کنيد در ساعات مشخصي غذا بخوريد. درست است که شايد با مشغله‌هاي زندگي امروز زمان کمي براي داشتن سه وعده‌ي غذايي با آرامش مانده باشد اما به خاطر سلامتيتان هم که شده بايد تمام تلاشتان را بکنيد که زماني را براي غذا خوردن اختصاص دهيد آن هم به حالت نشسته و تا حد امکان با آرامش. حتي اگر سر کار هستيد و دور و برتان شلوغ است باز سعي کنيد يک گوشه‌ي دنج و دور از هياهو پيدا کنيد. بنشينيد. لقمه‌هايتان را با دقت بجوييد و از غذايتان لذت ببريد.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟

هانیه شهرابی فراهانی، روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل با ثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید! (فیلم)
  • (ویدئو) آب چاه بخورید، ولی آب معدنی نخورید!
  • (ویدئو) صحنه عجیب خوردن خرچنگ با چنگال خود خرچنگ توسط دختر چینی!
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • به این دلیل چیپس نخورید!