Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلعلی بابایی می‌گوید: من منکر سفارسی‌نویسی نیستم اما ادبیات دفاع مقدس زادگاه و خاستگاهش سفارش نیست، خیلی از پژوهش‌ها و داستان‌ها دلی نوشته شده است.

گلعلی بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: آنچه جنگ ما را متمایز کرد رزمنده‌های آن بودند. رزمنده‌هایی که از دل مردم برخاستند و بلند شدند؛ صف تشکیل دادند و توانستند دشمن را بیرون کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سربازهای عرصه قلم امروز هم از دل همین رزمنده‌ها سر برآورده‌اند. کسانی که خودشان دیده‌اند و حالا روایت می‌کنند.

وی ادامه داد: بحث دیگر از نظر من ایدئولوژی و جهان‌بینی انقلاب ماست که ادبیات برخاسته از آن را نیز متمایز می‌کند. خیلی‌ها سعی کرده‌اند ادبیات جنگ را ادبیات ایدئولوژی ببینند و از این منظر به آن ورود کنند. شاید همین مساله هم غربت نویسنده و ادبیات دفاع مقدس را در کشور ما رقم زده و منجر شده که ما نتوانیم ادبیات دفاع مقدس را به مانند یک گنج استخراج کنیم.

بابایی ادامه داد: در بسیاری از کشورها ادبیات از دل ادبیات جنگ متولد شده است. در روسیه و آلمان می‌شود این مساله را به خوبی مشاهده کرد در کشورهای دیگر هم وضع به همین منوال است اما ما در ایران نتوانسته‌ایم در این مسیر کاری را به پیش ببریم.

وی افزود:  شاهنامه فردوسی چرا در همه کشورها ترجمه می‌شود و خواهان دارد؟ شاهنامه کتابی است که جان‌مایه آن جنگ و پایداری است. یک بار یکی از خبرنگاران از من پرسید که شما هدفت از نگارش آثار مستند درباره جنگ چیست؟ گفتم من هدفم این بوده که بگویم شاهنامه افسانه و دروغ نبوده است. اتفاقاتی که در این هشت سال با آن مواجه بودیم. شخصیت‌های ما در این جنگ کم از شخصیت‌های آرمانی اما پوشالی غرب ندارند؛ همان‌هایی که خیلی از جوان‌های ما امروز به آنها دل بسته‌اند. ما در جنگ خودمان از این دست افراد کم نداریم. افرادی که حتی می‌شود فراتر از مرزهای خودمان از آنها یاد کنیم همانطور که از قهرمانان شاهنامه یاد و به آن‌ها افتخار می‌کنیم.

بابایی ادامه داد: به عنوان نویسنده می‌گویم که آنچه من معرفی می‌کنم یک لایه و ظاهر است و جهانی کردن و معرفی‌اش به دنیا وظیفه نهادهای دیگری است که کم هم نیستند.

این نویسنده در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: من منکر سفارسی‌نویسی نیستم اما ادبیات دفاع مقدس زادگاه و خاستگاهش سفارش نیست. رزمندگان و افرادی که برای نخستین‌بار در این مسیر گام گذاشتند بدون سفارش این کار را کردند. بعد از جنگ هم وضع به همین منوال بود. خیلی از پژوهش‌ها و داستان‌ها دلی نوشته شده است. این ادبیات حاصل نوعی احساس مسئولیت است نه سفارش. اگر کار سفارسی هم در این حوزه تولید می‌شود به معنی این نیست که این ادبیات، ادبیات سفارشی است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۵۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی هویت شهید دفاع مقدس

سرهنگ رستمی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه زرقان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: شهید سید علاءالدین اسدپور متولد سال ۱۳۴۹ بود که بیست و سوم خرداد سال ۱۳۶۷ در منطقه شلمچه و در عملیات بیت المقدس ۷ به شهادت رسید.
سرهنگ رستمی افزود: پیکر این شهید والامقام همراه با پلاک هم اکنون در معراج شهدای تهران است و شنبه ۱۵ اردیبهشت و هم زمان با شهادت امام جعفر صادق (ع)، بر روی دستان مردم شهرستان زرقان تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد