Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: صنعت نفت ایران زیرساخت‌های قوی‌تری نسبت به دیگر حوزه‌های اقتصادی کشور دارد بنابراین این محیط کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری، همانند یک آهن‌ربا سرمایه‌گذاران نفتی را بیشتر به خود جذب می‌کند.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درخصوص توانایی ایران در جذب سرمایه خارجی گفت: اقتصاد ایران دارای پتانسیل جذب سرمایه خارجی 250 میلیارد دلاری در ظرف پنج سال بوده که اگر زیرساخت و شرایط ورود سرمایه‌گذاران خارجی فراهم شود، قطعا اقتصاد از مزایای این سرمایه‌گذاری نظیر تولید مشترک، اشتغال‌زایی، توسعه تولیدی بهره‌مند می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: محیط کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری همانند یک آهن‌ربا سرمایه‌گذاران را به خود جذب می‌کند بنابراین ایران باید شرایط و زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری را همانند صنعت نفت، برای دیگر صنایع نظیر معادن، کشاورزی، حمل‌ونقل و ... را تسهیل کند تا با بهره‌بردن از مزایای سرمایه‌گذاری خارجی بتوانیم گام در مسیر توسعه و اشتغال پایدار بگذاریم.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: از سوی دیگر نباید فراموش کرد که سرمایه‌گذار گام به محیطی امن و قابل بهره‌برداری در بازه‌های مختلف زمانی می‌گذارد و شرایط پسابرجام ایران این محیط امن را برای سرمایه‌گذاری فراهم کرد؛ البته قراردادی از نوع برجام قطعا منجر به سرمایه‌گذاری نخواهد شد زیرا باید زیرساخت‌های اولیه ورود سرمایه‌گذار به ایران فراهم باشد تا شرکت‌های بزرگ بین‌المللی اقدامی برای سرمایه‌گذاری در ایران انجام دهند، تاکنون این شرکت‌ها با رفت‌وآمدهای متعدد سعی در شناخت بازار ایران داشته‌اند تا با محاسبه میزان سود از سرمایه‌گذاری خود، به جمع‌بندی نهایی دست پیدا کنند.

روغنی گلپایگانی به مراحل عقد قرارداد همکاری اقتصادی مابین ایران و دیگر سرمایه‌گذاران خارجی اشاره داشت و افزود: امروز سرمایه‌‌گذاری در اقتصاد ایران از سوی شرکت‌های بین‌المللی به سه دسته «اعزام و بررسی اقتصاد ایران»، «نهایی کردن قراردادها» یا «عملیاتی شدن قراردادها» تقسیم‌بندی شده است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درخصوص اینکه چرا نگاه‌های سرمایه‌گذاری بیشتر به سمت نفت بوده تا دیگر صنایع ، گفت: مهم‌ترین مزیت اقتصادی ایران در سازمان تجارت جهانی، نفت عنوان شده زیرا زیرساخت‌های لازم و تسهیلات مناسبی برای این حوزه برقرار است اما در بسیاری از حوزه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و ... باید مطالعات عملیاتی عظیمی در راستای تکمیل زیرساخت‌ها انجام شود.

وی در پایان اضافه کرد:‌ ایران از لحاظ سرمایه‌گذاری در بخش معادن دارای ظرفیت‌‌های فراوان و بی‌شماری بوده اما نباید فراموش کرد که سرمایه‌گذار خارجی به دنبال منفعت بیشتر است و شاید شرایطی که ما در سرمایه‌گذاری مشترک مدنظر قرار داده‌ایم برای سرمایه‌گذاران خارجی، رقابتی و سودآور نباشد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۲۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • مطالبه برخی امتیازات سرمایه‌گذاران در پروژه‌های شهری گرگان منطقی نیست
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان