Web Analytics Made Easy - Statcounter

رباط کریم- «وهن آباد» نام روستایی است، که مردمش بیکاری را بد می دانند و همه با هم، با کار و تلاش در کارگاه های تولید مبل، بدون کمک دولت، نرخ بیکاری را به صفر رسانده اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- ذبیح الله اصغری: مشکل اشتغال یکی از معضلاتی است، که در دهه های اخیر گریبان کشور ما را گرفته است و اشتغال زایی، یکی از شعارهای اصلی کاندیداهای ریاست جمهوری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جزو طرح ها و برنامه های مسئولین و نامزدهای پست های گوناگون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار اعلام شده توسط بانک مرکزی، در سال ۱۳۸۹، ۲۲٫۵ درصد از خانواده‌های ایران بدون فرد شاغل، ۵۵٫۴ درصد دارای یک فرد شاغل، ۲۱.۷ درصد دو فرد شاغل و ۴٫۹ درصد دارای ۲ و بیشتر فرد شاغل بوده‌اند، که در سال ۱۳۹۳ درصد خانواده‌های بدون فرد شاغل به ۲۴ درصد رسید و رشد ۱.۵ درصدی نرخ بیکاری خانواده های بدون شاغل در کشور را شاهد بودیم.

به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان تهران نرخ بیکاری در این استان، در بهار سال جاری ۱۱.۲ درصد بوده است، البته آمارهای غیررسمی از نرخ بیکاری بیش از ۲۵ درصد و بحران اقتصادی در استان تهران حکایت دارد.

اما جالب است، بدانید، در حالی که بحران بیکاری در کشور و استان تهران یکی از بزرگ ترین بحران ها و معضلات موجود است، نرخ بیکاری در روستایی از توابع شهرستان رباط کریم صفر درصد بوده و همه مردم این روستا مشغول به کار هستند.

روستای «وهن‌آباد» رباط کریم، که امروز به «پایتخت مبل ایران» مشهور بوده و یکی از قطب‌های صنعتی کشور است، به دلیل هم‌جواری با فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و نیز قرار گرفتن در کنار شبکه ارتباطی مهم کشور همواره توانسته است، رشد قابل توجهی را در اقتصاد به همراه داشته باشد.

صادرات مبل به کشورهای حاشیه خلیج فارس

وهن‌آباد روستایی در دهستان «وهن آباد» با جمعیتی حدود ۲۵۰۰ نفر است، که در کنار اتوبان تهران- قم قرار دارد و از توابع بخش مرکزی شهرستان رباط‌کریم به شمار می‌آید، صنعتگران این روستا با داشتن ۴۰۰ کارگاه تولید مبل، بخش عمده مبلمان اداری و خانگی استان تهران و کشور را تولید می‌کنند.

روستایی‌نشینان وهن‌آباد به واسطه حضور در صنعت مبلمان توانسته‌اند رنگ و بویی دیگر به این روستا ببخشند؛ به طوری که هر جای این روستا را که قدم می‌گذارید کارگاه مبل می بینیم، در واقع وهن آباد به یک کارگاه بزرگ مبل تبدیل شده است.

کارگاه‌های مبل و به تبع آن فروشگاه‌های این صنعت مهم تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی روستا داشته است، به طوری که امروزه بسیاری از محصولات این روستاییان به استان‌های دور دست و حتی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و... صادر می‌شود.

وهن‌آباد روستایی دیگر در کنار خود دارد که نامش «علی‌آباد» است، مردم این روستای کوچک نیز اشتغال به صنعت مبلمان را پیش گرفته و به فرزندان خود آموخته‌اند؛ به طوری که امروزه مردم این روستا چه کوچک و چه بزرگ به این صنعت مشغول هستند.

وهن‌آباد در کنار صنعت مبل توانسته است رشد چشمگیری را در عرصه کشاورزی داشته باشد، تولید گندم، ذرت و بلال از دیگر محصولات این روستاست که در این عرصه نیز روستا رشد چشمگیری داشته است.

نیروی کار از مناطق اطراف نیز به وهن آباد می آید

یکی از کارفرمایان کارگاه مبل سازی که ۲۰ کارگر را مدیریت می کند، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اغلب کارگاه ها در منازل روستایی برپا هستند.

وی افزود: نه تنها همه مردم این روستا شاغل هستند، که نیروی کار از مناطق اطراف، مانند بهارستان، ری، قدس، شهریار و تهران به وهن آباد می آیند و مردم این روستا علاوه بر گذران زندگی خود، توانسته اند،  مخارج بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان دانشگاه‌های مختلف را تهیه کنند، در حقیقت جوانان این روستا با بهره‌گیری از فن صنعت چوب توانسته‌اند در رده‌های مختلف درسی پیشرفت کرده و مخارج خود را تهیه کنند.

یکی از صاحبان صنعت در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: برخی از محصولات این روستا توسط واسطه هایی به کشورهای خارجی صادر می شوند.

وی کیفیت و قیمت مناسب را عامل موفقیت مردم این روستا دانست و افزود: ما یاد گرفتیم که باید تلاش کنیم تا پول به دست بیاوریم، در این روستا از همان سنین خردسالی کار و تلاش در فرهنگ فرزندان روستا نهادینه می شود، کسی در این روستا در پی پشت میز نشینی و کسب پول های آسان نیست.

وهن آباد قابلیت تبدیل به یک شهرک صنعتی را دارد

دهیار این روستا در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: از آنجایی که همۀ تولیدی‌های مبل این روستا در دل بافت‌های مسکونی قرار دارد، به همین خاطر هر لحظه خطر آتش‌سوزی بافت‌های مسکونی، این روستا را تهدید می‌کند.

مسلم‌ خانی با بیان این‌که امروز وهن‌آباد قابلیت دارا بودن یک شهرک صنعتی مبل را دارد، توضیح داد: بی‌تردید اگر بتوانیم بر اساس قولی که مسئولان کشوری به اهالی این روستا داده‌اند، هرچه سریع‌تر مقدمات این شهرک را فراهم کنیم، کسب و کار در این روستا رونق بیشتری خواهد گرفت.

به گفته وی، روستای وهن‌آباد در راستای خوداشتغالی در استان تهران بی‌نظیر است، اما شرایط طرح هادی این روستا باعث شده تا از مساحت این روستا در سال‌های گذشته ۱۳ هکتار کاسته شود و همین موضوع توان توسعه را از این منطقه گرفته است.

دولت هیچ نقشی در راستای  اشتغال‌زایی وهن آباد نداشته است

خانی با بیان این‌که زمین‌های اطراف این روستا دیگر قابلیت کشاورزی ندارند، توضیح داد: صدور مجوز ایجاد شهرک صنعتی در این منطقه می‌تواند گره‌گشای بخشی از مشکلات اشتغال‌زایی این منطقه باشد.

دهیار روستای وهن‌آباد ادامه داد: تا به امروز دولت هیچ نقشی در راستای  اشتغال‌زایی نداشته است، اما امروز با شرایطی که در این روستا حاکم شده نیاز است دولت به کمک ما بیاید.

وی اضافه کرد: کمی در حوزه فضاهای عمومی مشکل داریم که با کمک اعتبارات عمرانی در نظر داریم هرچه سریع‌تر عملیات احداث یک بوستان محلی را در این منطقه آغاز کنیم. ورزشگاه‌هایی که ورزشگاه نیست.

خانی احداث یک ورزشگاه را برای این روستا ضروری دانست و خاطرنشان کرد: سال‌ها است، یک زمین به اداره ورزش برای احداث یک سالن ورزشی واگذار شده، اما متأسفانه به حال خود رها شده است.

وی در همین رابطه ادامه داد: اگر واقعاً اداره ورزش و جوانان توان اجرای این طرح را ندارد، آن را به دهیاری واگذار کند تا حداقل ما خودمان عملیات ساخت آن را آغاز کنیم.

در صورت حمایت مسئولین تعداد شاغلین وهن آباد به ۵۰۰۰ نفر می رسد

محمد آقابابایی، عضو شورای اسلامی دهستان وهن آباد نیز از قول مساعد مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران برای کاهش حریم محور مواصلاتی این روستا خبر داد و گفت: با کاهش این حریم و افزایش محدوده روستا، می توانیم خطر آتش سوزی را از بافت های مسکونی روستا دور کنیم.

به عقیده فعالان اقتصادی روستای وهن آباد، با افزایش حریم این روستا و حمایت های مسئولان، تعداد افرادی که در صنایع این روستا مشغول به کار هستند، به ۵۰۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۵۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی راه ۱۴۳ روستا در چابهار

به گزارش «تابناک»، دادکریم بلوچ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: شبکه آبرسانی ۳۱ روستا دچار تخریب زیرساختی شده و هم اکنون بصورت سقایی در حال آب رسانی هستند و بعد از فروکش آب بصورت کارشناسی شبکه آبرسانی آنها بازسازی خواهد شد.

وی بیان کرد: تلاشگران راهداری در حال بازگشایی راه های پارک پیرسهراب، دمبدف پیرسهراب وشنام‌ها هستند.

جانشین ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و معاون عمرانی فرمانداری شهرستان ویژه چابهار با اشاره به اینکه آسفالت همه راه‌های روستایی و ساخت پل و ابنیه فنی مورد انتظار مردم است، افزود: روستاییان گرفتار در سیل همیشه نیازمند امدادرسانی هوایی و ارسال کمک‌های غذایی و درمانی هستند باید پیش از اتفاقی دیگر راه‌های ارتباطی را استاندارد و آسفالت و پل‌ها و آبنماها را ساخت تا مشکلات به حداقل برسد.

وی ادامه داد: سیلاب و بارندگی‌های اخیر موجب خسارت سنگین در بخش‌های راه، کشاورزی و زیرساخت‌های شهری و روستایی شده و روستاهای بخش پیرسهراب، پلان و مکرزی چابهار در محاصره سیل و گرگروها(فرسایش خندقی خاک) بودند.

دیگر خبرها

  • مشکلات آبرسانی در روستاهای بخش گابریگ از زبان اهالی
  • بازگشایی راه ۱۴۳ روستا در چابهار
  • سیل راه ۴ روستای قلعه گنج را مسدود کرد
  • صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم
  • کاهش ۲ درصد نرخ بیکاری بانوان/ تسهیلات اثر گذار بودند
  • پایدار شدن برق ۲۸ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان
  • زیرسازی و آسفالت راه ۱۷ روستای خوسف
  • ورود روان آب به روستای زین آباد داراب
  • کاهش بیکاری در شهر‌ها بیش از روستا‌ها است
  • نگاه مثبت تشکلات کارگری و کارفرمایی به اقدامات دولت سیزدهم