Web Analytics Made Easy - Statcounter

خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکارهای اساسی جهت مدیریت پایدار جنگل اظهار کرد: حفاظت در ابعاد مختلف جهت حداقل آسیب به سطح جنگل های مختلف از مجموعه اقداماتی است که در راستای شادابی و پایداری جنگل صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: با توجه به آنکه حداقل در سطح یک میلیون هکتار عملیات بهره برداری صنعتی از جنگل های کشور صورت می گیرد، جزو کشورهای موفق جهان در این امر به شمار می رویم.

 جلالی با بیان اینکه توقف بهره برداری از سطح جنگل های شمال از سال 95 در دستور کار قرار گرفت، گفت: براین اساس تا پایان سال کلیه قراردادها با مجریان طرح متوقف خواهد شد به گونه ای از ابتدای سال 97 جهت پایداری جنگل ها هیچ گونه بهره برداری تجاری نخواهیم داشت.

 رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری ادامه داد: بعد از انقلاب در سال های مختلف برداشت چوب از سطح جنگل های کشور تا سقف یک میلیون و 900 هزار متر مکعب بود که این رقم در سال های اخیر به 500 هزار متر مکعب کاهش یافت که انتظار می رود طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال ادامه یابد.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عوامل موثر دیگر در پایداری جنگل های کشور بیان کرد: کنترل چرای دام و طرح های عمرانی،معدنی و گردشگری، کاهش حریق و زباله در سطح جنگل ها امری مهم در حفظ و پایداری جنگل به شمار می رود چرا که با وجود توسعه شهرها حفاظت از سطح جنگل ها، مراتع و فضاهای سبز امری ضروری است.

 وی در پاسخ به این سوال که با سازمان ملل متحد در زمینه پایداری سطح جنگل ها چه اقداماتی صورت گرفته است، اذعان داشت: با مجمع جنگل سازمان ملل متحد، کارگروهی برای تهیه سند ملی پایدارجنگل در کشور تشکیل شد چرا که جنگل ها در فرآیند سلامت انسان ها، و مسائل مربوط به زیست بوم و کاهش آلایندگی ها در جهان نقش اساسی دارند.

 این مقام مسئول با بیان اینکه متوسط دمای کره زمین هشت دهم درجه گرم شده است، تصریح کرد: با توجه به پدیده تغییر اقلیم و غلظت گاز کربنیک در جهان، حفظ جنگل ها و مراتع یکی از کانون های اصلی کنترل کننده آلایندگی ، جذب گازهای گلخانه ای و کاهش سوخت های فسیلی به شمار می روند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون رئیس‌جمهور پاسگاه محیط‌‍‌بانی مهدیشهر را بهره‌برداری کرد

پارک ملی صیدوا در منطقه حفاظت شده پرور شهرستان مهدیشهر استان سمنان قرار دارد و پاسگاه محیط‌بانی در این منطقه با ۳۰ میلیارد ریال تامین اعتبار از محل مصوبات سفر رییس جمهور در دور نخست سفر به استان ساخته شد.

پاسگاه محیط‌بانی در پارک ملی صیدوای مهدیشهر با کاربری حفاظتی در زیربنای ۱۲۰ متر مربع ساخته شده است.

۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان قرار دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.

پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار و پارک توران یا خارتوران در شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا به ترتیب در غرب و شرق استان سمنان است و هم چنین استان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکارممنوع دارد.

مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • مسدود شدن ۲۰۵ چاه غیرمجاز در مازندران
  • تعیین تکلیف حدود ۷ هزار چاه کشاورزی در مازندران
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • ۱۵۰۰ حلقه چاه بدون پروانه در مازندران تعیین تکلیف شد
  • معاون رئیس‌جمهور پاسگاه محیط‌‍‌بانی مهدیشهر را بهره‌برداری کرد
  • بهره‌ برداری از ۶۰ کیلومتر بزرگراه محور پارس‌آباد مشگین‌ شهر
  • بهره‌برداری از ۶۰ کیلومتر بزرگراه محور پارس‌آباد ـ مشگین‌شهر
  • افزایش خروجی سد زاینده‌ رود برای آبیاری مزارع کشاورزان+ جزئیات
  • خروجی سد زاینده‌رود افزایش یافت
  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری