Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@22:41:21 GMT

متن سخنرانی شهید ابوترابی در اردوگاه عراق

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۰۲۲۴

متن سخنرانی شهید ابوترابی در اردوگاه عراق

‌بدانید که‌ اصلاح‌ وظیفة ما است، نه‌ اهانت‌ و خراب‌ کردن‌ روحیة دیگران. اگر ناراحتی‌ از ناحیة من‌ و امثال‌ من‌ پیش‌ آمد، اگر بلندنظری‌ و گذشت‌ داشتی، امام‌ زمان‌ را خشنود گرداندی.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، آنچه می خوانید، سخنرانی شهید حجت الاسلام ابوترابی است که در روز دوشنبه مورخ ۱۳ فروردین سال ۱۳۶۷ هجری شمسی برابر با ۱۵ شعبان‌المعظم سال ۱۴۰۸ هجری قمری در اردوگاه ایراد گردیده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌مسأله مهم، وظیفة ما در قبال‌ آقا امام‌ زمان‌ است‌ که‌ چگونه‌ در رابطه‌ با آن‌ حضرت‌ انجام‌ وظیفه‌ نماییم.

‌رسول‌ گرامی‌ اسلام‌ هرگاه‌ نام‌ مبارک‌ امام‌ زمان‌ را می‌بردند، می‌فرمودند که‌ باید دید هدف‌ از غیبت‌ و ظهور آن‌ حضرت‌ چیست؟

‌به‌ یقین، جز تحقق‌ بخشیدن‌ به‌ احکام‌ اسلامی‌ و اجرای‌ عدالت‌ اجتماعی‌ چیز دیگری‌ نخواهد بود. همان‌ گونه‌ که‌ حضرت‌ رسول‌ اکرم‌ و ائمه معصومین‌ به‌ آن‌ اشاره‌ فرمودند. حضرت‌ می‌فرمایند: «در انتظار روزی‌ هستم‌ که‌ با قیامم‌ انتقام‌ شما را گرفته‌ و تحقق‌ بخشندة عدالت‌ اجتماعی‌ باشم». حضرت‌ صادق‌ فرمودند «اَفْضَل‌ العِبادَة‌ اِنْتِظار الْفَرَج». بالاترین‌ عبادت، انتظار بر تحقق‌ یافتن‌ عدالت‌ اجتماعی‌ به‌ دست‌ نازنین‌ آن‌ حضرت‌ در سطحی‌ وسیع‌ و گسترده‌ می‌باشد.

‌کسی‌ می‌تواند منتظر واقعی‌ به‌ حساب‌ آید که‌ از هرگونه‌ بی‌عدالتی‌ به‌ دور باشد. برای‌ مثال: شما در انتظار طبیبی‌ هستید که‌ برای‌ معالجة یکی‌ از نزدیکان‌ بیاید. تلفن‌ زده‌اید، طبیب‌ گفته‌ است‌ که‌ می‌آید. شما در انتظار او، از انجام‌ هر عملی‌ که‌ در جهت‌ خدمت‌ به‌ این‌ مریض،‌ باشد کوتاهی‌ نمی‌کنید؛ پانسمان، کمک‌های‌ اولیه، تنفس‌ مصنوعی، روحیه‌ و غیره. نمی‌گویید که‌ دیگر طبیب‌ می‌آید، به‌ من‌ ربطی‌ ندارد، مُرد که‌ مُرد. تا زمانی‌ که‌ طبیب‌ بیاید از هر خدمتی‌ کوتاهی‌ نمی‌کنید. ما منتظر دکتر هستیم؛ ولی‌ قبل‌ از آمدن‌ دکتر اشک‌ می‌ریزیم‌ و در خدمت‌ به‌ او کوتاهی‌ نمی‌کنیم. حال، در انتظار فرج‌ و به‌ اجرا درآمدن‌ عدالت‌ اجتماعی، آن‌ کسی‌ می‌تواند باشد که‌ در حد خود، حافظ‌ عدالت‌ اجتماعی‌ به‌ تمام‌ معنی‌ باشد.

‌عزیز من! این‌ یک‌ واقعیت‌ است؛ مدعیان‌ دوستی‌ امامت‌ از زمان‌ پیغمبر خدا زیاد بودند؛ اما کسانی‌ که‌ عمارگونه‌ در رکاب‌ امام‌ بایستند و شمشیر را بر روی‌ سینه‌ خود قرار دهند و بگویند: «اگر امام‌ اذنم‌ دهد، شمشیر را به‌ سینه‌ فرو برده‌ و از پشت‌ بیرون‌ بکشم»، کم‌ بودند. منتظران‌ آقا امام‌ زمان‌ خیلی‌ بودند؛ اما آنکه‌ به‌ سهم‌ خود حافظ‌ عدالت‌ اجتماعی‌ باشد، چه‌ بسا کم‌ (و قَلیل‌ مِنْ‌ عِبادِی‌ الشُکور). در صورتی‌ که‌ خودمان‌ عدالت‌ اجتماعی‌ را رعایت‌ ننماییم، چگونه‌ می‌توانیم‌ معتقد به‌ این‌ باشیم.

‌بزرگواری‌ بودند به‌ نام‌ «حاج‌آقا موفق». به‌ یاد امام‌ افتاد، گریه‌ کرد، تا بی‌هوش‌ شد؛ چندین‌ بار گریه‌ کرد تا بی‌هوشی. گفت: در عالم‌ خواب‌ و بیداری‌ بودم‌ که‌ دیدم‌ مرا به‌ خیمه‌ای‌ وارد کردند. در حالی‌ که‌ در گوشه‌ای‌ از خانة خدا بودم. در آن‌ خیمه‌ به‌ من‌ گفتند که‌ امام، تو را پذیرفته. رفتم‌ و ایشان‌ را زیارت‌ کردم. امام‌ نشستند و سخت‌ گریه‌ می‌کردند و مانند ناودان‌ از چشم‌های‌ مبارکشان‌ اشک‌ جاری‌ بود. حضرت‌ به‌ من‌ چنین‌ فرمودند: «دعا کنید خدا فرج‌ مرا به‌ تعجیل‌ اندازد». ایشان‌ از بی‌عدالتی‌ها رنج‌ می‌بردند و برای‌ عدالت‌ اجتماعی‌ لحظه‌ شماری‌ می‌کردند.

‌بیایید به‌ حق‌ آن‌ حضرت، به‌ حق‌ این‌ روزها، به‌ حق‌ زمین‌ و آسمان، به‌ حق‌ تمام‌ انبیا و اولیا، پایتان‌ را از توی‌ کفش‌ انسان‌ها بیرون‌ بکشید! هرگونه‌ اذیت‌ و آزار مردم‌ از بی‌عدالتی‌هاست. برای‌ دورماندن‌ از بی‌عدالتی‌ها، کاری‌ به‌ کار دیگران‌ نداشته‌ باشید. اگر می‌خواهید قلب‌ امام‌ زمان‌ را خوشحال‌ کنید، نمی‌خواهید که‌ خدای‌ ناکرده، به‌ نفرین‌ آن‌ حضرت‌ مبتلا شوید، مواظب‌ باشید قلب‌ کسی‌ را نشکنید. مسأله، مسأله حساس‌ و حیاتی‌ می‌باشد. به‌ جان‌ نازنین‌ ایشان‌ مسأله‌ خیلی‌ حیاتی‌ است.

‌سال‌ها پیش‌ یکی‌ از برادران‌، مورد اهانت‌ و فحش‌ ناموسی‌ قرار گرفت‌ و از این‌ اهانت‌ شدیداً‌ خودخوری‌ می‌کرد؛ تا اینکه‌ گفت: در عالم‌ خواب‌ دیدم‌ که‌ وجود مقدس‌ امام‌ زمان۷ به‌ سمت‌ من‌ می‌آمدند. با عجله‌ برای‌ دست‌ بوسی‌ حضرتش‌ نزدیک‌ شدم. حضرت‌ چنین‌ فرمود: «من‌ از طرف‌ مادرم‌ فاطمة زهرا مأمورم‌ تا از اهانتی‌ که‌ به‌ مادر شما در مجلس‌ شد، معذرت‌ خواهی‌ نمایم». ببینید تا کجا به‌ این‌ مسائل‌ توجه‌ دارند! چگونه‌ از اهانتی‌ که‌ به‌ مادر یکی‌ از شیعیان‌ شده‌ از طرف‌ مادرشان‌ عذرخواهی‌ می‌کنند!

‌سوءظن، غیبت، افترا، ما را از عدالت‌ اجتماعی‌ دور نگه‌ می‌دارد. اگر پنجاه‌ نفر آمدند و گفتند فلانی‌ چنین‌ و چنان‌ می‌کند، اگر خودش‌ گفت نکردم، شما قبول‌ کنید که‌ نکرده‌ است. سوء‌ظن‌ پیدا نکن. این‌ را من‌ نمی‌گویم، امام‌ جعفر صادق‌ می‌فرماید. تا به‌ عذاب‌ عقوبت‌ الهی‌ دچار نشوید. در رابطه‌ با انسان‌ها شما هیچ‌ گاه‌ دانسته‌ مال‌ کسی‌ را نمی‌خورید؛ پس‌ خدای‌ ناکرده‌ چه‌ رسد به‌ بدتر از آن! غیبت‌ و تهمت‌ و هتک‌ حرمت‌ انسان‌ها به‌ مراتب‌ از خوردن‌ مال‌ دیگران‌ ننگین‌تر و هلاک‌ کننده‌تر است.

‌در رابطه‌ با انسان‌ها اگر کار خیری‌ از دست‌ شما ساخته‌ است، با کمال‌ میل‌ و تواضع‌ و فروتنی‌ انجام‌ دهید. اگر نتوانستید، با اذیت‌ و آزار، انسان‌ها را آزرده‌ خاطر مسازید که‌ «اِنَّ‌الله‌ عِندَ قُلوب‌ مُنْکَسِره».

‌عزیزان‌ من! قلب‌ شکستن‌ را عقوبت‌ الهی‌ در پیش‌ است. خدا می‌داند نمی‌دانم‌ با چه‌ بیانی‌ بگویم؛ با دیگران‌ کاری‌ نداشته‌ باشید. این‌ عین‌ آیة قرآن‌ است‌ که‌ به‌ مردم‌ ستم‌ مکنید و از هرگونه‌ بدرفتاری‌ و سوءظن‌ و غیبت‌ و تهمت‌ و اهانت‌ به‌ آن‌ها بپرهیزید. حق‌ آن‌ها را محترم‌ بشمارید و از هرگونه‌ خدمتی‌ که‌ برایتان‌ ساخته‌ است، دریغ‌ مکنید. این‌ خدمت، وظیفة توست، نه‌ غیبت‌ و عیب‌جویی.

‌بدانید که‌ اصلاح‌ وظیفة ما است، نه‌ اهانت‌ و خراب‌ کردن‌ روحیة دیگران. اگر ناراحتی‌ از ناحیة من‌ و امثال‌ من‌ پیش‌ آمد، اگر بلندنظری‌ و گذشت‌ داشتی، امام‌ زمان‌ را خشنود گرداندی.

‌در رابطه‌ با انسان‌ها اگر کم‌ترین‌ نقصی‌ در ایثار و گذشت‌ داشته‌ باشیم، نمی‌توانیم‌ عدالت‌ اجتماعی‌ را نسبت‌ به‌ آن‌ها ایفا نموده‌ و حافظ‌ حقوق‌ آن‌ها باشیم. اگر مسأله‌ای‌ شما را متأثر نمود، باید با بلندنظری‌ و بلند همتی‌ و مردانگی‌ به‌ روی‌ خودمان‌ نیاوریم. بدانید که‌ عفو و ایثار و گذشت، باعث‌ خشنودی‌ آن‌ حضرت‌ می‌گردد. هیچ‌ مسأله‌ای‌ پر اهمیت‌تر از این‌ نیست.

‌این‌ را بدانید که مهم‌ترین‌ امتحانات‌ ما در رابطه‌ با انسان‌ها است. خدمتی‌ می‌توانید بکنید، انجام‌ دهید! اگر نمی‌توانیم، دست‌ و پای‌ خودمان‌ را از هرگونه‌ خطایی‌ در رابطه‌ با انسان‌ها دور نگه‌ داریم، تا به‌ اندازة توانایی‌ خودمان‌ در عدالت‌ اجتماعی‌ انجام‌ وظیفه‌ کرده‌ و وجود نازنین‌ امام‌ زمان‌ را خشنود و راضی‌ سازیم.

‌برادر عزیز! حرمت‌ یک‌ انسان‌ از حرمت‌ قرآن‌ بیشتر است. بنویسید و داشته‌ باشید که‌ اگر روزی‌ خلاف‌ این‌ را شنیدید، بر من‌ لعنت‌ بفرستید. ای‌ انسانی‌ که‌ به‌ قرآن‌ بی‌حرمتی‌ نمی‌کنی، از بی‌حرمتی‌ به‌ انسان‌ها بپرهیز! که‌ به‌ مراتب‌ از بی‌حرمتی‌ به‌ قرآن‌ دردناک‌تر است‌ و عقوبتش‌ سخت‌تر است. چگونه‌ با نهایت‌ احترام‌ از کنار قرآن‌ می‌گذری، از کنار هر انسانی‌ این‌ چنین‌ بگذر!

‌اگر چنین‌ شد مطمئن‌ باشید که‌ از بیش‌ترین‌ خطاها در امان‌ خواهید بود و بیشتر مسائلتان‌ حل‌ خواهد شد و به‌ دعای‌ خیر انسان‌ها از هر لغزشی‌ به‌ یاری‌ امام‌ زمان‌ در امان‌ خواهید ماند. به‌ پاس‌ حرمت‌ آقا امام‌ زمان‌ که‌ هیچ‌ گاه‌ هیچ‌ امری‌ بر او پوشیده‌ نیست، در این، کم‌ترین‌ مضایقه‌ و کوتاهی‌ نفرمایید. آن‌ وقت‌ در شمار بهترین‌ دوستان‌ و نزدیکان‌ آن‌ حضرت‌ خواهید شد و هرگاه‌ از دنیا رفتید، اجر شهید را خواهید برد. امام‌ صادق‌۷ می‌فرماید: «الاخذ بِأمْرِنا فی‌ غیبَة‌ ولینا کلمُتشحِط‌ بِدَمه‌ فی‌ سَبیلِ‌ الله».

والسلام

*پیام آزادگان

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۰۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، تقریباً روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یک‌سال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تأمین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

اسماعیلی عنوان کرد: امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

وی با تاکید بر اینکه اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم، گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفاً نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

اسماعیلی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند؛ مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند و بر همین اساس به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظرسنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازارهای اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسئله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم؛ دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزارهای اقناعی، تبلیغی و گفت‌وگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برای مسئله فلسطین حتماً باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیق‌تر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

کد خبر 750934

دیگر خبرها

  • حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
  • بانوی با فضیلت / بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه
  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • کنگره جهانی حضرت رضا(ع) میزبان دانشمندان داخلی وخارجی می‌شود
  • برپایی کنگره حضرت رضا (ع) با شعار عدالت / دنیای امروز به درک عدل و ترسیم الگوی رضوی نیاز دارد
  • ۱۱ شب جشن و شادمانی رضوی کاشانی‌ها با «آه و آهو»
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب