Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-18@06:30:06 GMT

پشت پرده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۴۰۷۳

پشت پرده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه

به گزارش امتداد نیوز به نقل از ایسنا، احمد صفری در نشست خبری در حاشیه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس با اشاره به روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه گفت: ما معتقد به اجرای اصل ۴۴ هستیم اما روند قانونی در واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی توسط سازمان خصوصی سازی در زمان دکتر طیب نیا مراعات نشد و باعث وارد شدن ضررهای جبران‌ناپذیری به بیت المال و مردم کرمانشاه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت پالایشگاه کرمانشاه گفت: این پالایشگاه در مرکز شهرستان کرمانشاه با ۹۲.۵ هکتار زمین قرار دارد که ۴۲ هکتار آن دارای کاربری مسکونی است. این پالایشگاه با چنین مشخصاتی مورد ارزیابی کارشناسان برای قیمت گذاری قرار گرفته شد که آنها قیمت ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان را برای هر متر مربع تعیین کردند. حال اینکه این کارشناسان هیچ اطلاع و آگاهی از وضعیت زمین‌های پالایشگاه نداشته و حتی از کارشناسان رسمی کرمانشاه نیز نظراتی را جویا نشدند.

صفری ادامه داد: سوال ما از این کارشناسان این است که زمین کدام نقطه از کشورمان متری ۱۵۰ هزار تومان است: پالایشگاه کرمانشاه در مرکز این استان است که قیمت زمین‌های آن حداقل بین ۳.۵ تا ۴ میلیون برآورد می شود.

نماینده کرمانشاه در عین حال گفت: قسمتی از زمین پالایشگاه وقفی است که بدون مجوز و هماهنگی با سازمان اوقاف به فروش رسیده که اکنون سازمان اوقاف نیز شاکی است.

وی یادآور شد: همزمان با واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی قرار بود پالایشگاه آبادان نیز واگذار شود که به دلیل هماهنگی مسئولان ارشد استان و نمایندگان این اتفاق رخ نداد و دوباره دولتی شد. سوال ما این است که  چرا پالایشگاه با ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ضرردهی واگذار شده است؟

این عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه پالایشگاه این شهرستان تا سال ۹۳ سودده بوده است، گفت: سوال ما این است که چه اتفاقی افتاد که این پالایشگاه از سال ۹۳ تا ۹۵ زیان‌ده محسوب شد؟ البته به نظر می‌رسد با انتخاب مدیرعامل جدید یعنی آقای ج از سال ۹۳ استارت کار ورشکستگی زده شد تا اینکه در سال ۹۵ این پالایشگاه بدون نظارت و اطلاع سازمان‌های ذیربط به فرابورس واگذار شد، بعد از آن دوباره دو شرکت هـ .د و آ.د به صورت صوری مجوز گرفتند . قرار بود اگر هر کدام از این دو شرکت بتواند مجوز بگیرد شرکت دیگر را دخیل کند که این اتفاق نیفتد و در نهایت هـ .د سر آ.د را کلاه گذاشت.

وی با طرح انتقادات تند علیه هـ .د مدیرعامل پالایشگاه کرمانشاه گفت: داشتن ۵ سال  اهلیت مدیریت و خوشنام بودن از لحاظ مالی به عنوان مولفه‌های اصلی برای واگذاری است. اهلیت مدیریت یعنی فردی که قرار است مدیرعامل پالایشگاهی شود باید سابقه کار در وزارت نفت داشته و یا به نوعی مرتبط با این حوزه کار کرده باشد ولی ایشان نه فقط سابقه کار در حوزه نفت را ندارد که خوشنام مالی نیز نیست؛ به طوری که براساس اطلاع ما و استعلام از بانک ایشان از بانک تجارت کیش تا بانک ملت کرمانشاه بیش از 1000 میلیارد تومان بدهی و اقساط معوقه دارد.

صفری یادآور شد: پالایشگاه کرمانشاه در سال ۹۳ برای رد دیون به ۹ بانک دولتی به قیمت ۱۱۰۰ میلیارد تومان واگذار شد. سوال این است که چه اتفاقی افتاد که در سال ۹۵ با تورم سالانه حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد این پالایشگاه با ۲۱۰ میلیارد تومان آن هم با شرایط پرداخت ده ساله یعنی با دو سال تنفس و بعد پرداخت بدهی در طول ۸ سال آن هم اقساط شش ماهه واگذار شد. آنهم در شرایطی که این پالایشگاه ماهی یک میلیارد تومان حلّال می فروشد.

وی گفت: یکی از شرایط واگذاری پالایشگاه توسعه از لحاظ نیروی انسانی، تولید، به روزرسانی دستگاه‌های اولیه و تولید فرآورده های جدید است که تاکنون از نظر توسعه انسانی ۸ نفر از پرسنل رسمی و ایثارگر با سابقه بیش از ۲۰ تا ۳۲ سال را اخراج کرده‌اند کسانی که در پست هایی همچون حراست، روابط عمومی، کارگاه مکانیکی و آزمایشگاه مسئولیت داشته و همه ایثارگر بودند.

این عضو کمیسیون انرژی اظهار کرد:  در محوطه پالایشگاه سه تا چهار انبار وجود دارد که فقط یک انبار حدود ۱۳ هزار قلم جنس در آن ذخیره شده است. از طرف دیگر این پالایشگاه حدود ۴۰ باب مسکونی ۱۶۰ متری دارد که به طور کلی ارزش این خانه‌ها و تمام مجموعه های خدماتی، ورزشی و رفاهی آن ۳۰ میلیارد قیمت گذاری شده که ارزش آن بیشتر است.

صفری معتقد است که اتفاقات رخ داده و پشت پرده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه ناشی از لابی‌گری رئیس سازمان خصوصی سازی و کارشناسان مربوطه است. ما در اینباره مستنداتی داریم و معتقدیم در این راه دلال بازی شده است.

وی گفت که در زمان وزارت طیب نیا تمامی این موارد ذکر شد و حتی گفته شد که مجمع نمایندگان کرمانشاه با خصوصی سازی و فردی که به آن واگذار شده مشکلی ندارد بلکه مشکل در نحوه واگذاری است.

سفری افزود: در همان زمان به آقای طیب نیا گفتم که افرادی همچون بابک زنجانی و شهرام جزایری مادرزاد اختلاسگر و دارای فساد مالی نبودند. ما با رانت افراد بدبخت و ساده لوح را پیدا می‌کنیم و آنها را تبدیل به مفسده مالی می کنیم. حتی به آقای طیب‌نیا گفتم نفر سوم هـ .د خواهد بود چون بدون پشتوانه مالی بنگاه اقتصادی به او واگذار شده که روند آن معلوم نیست.

این عضو مجمع نمایندگان کرمانشاه تاکید کرد: نمایندگان کرمانشاه از ابتدا نسبت به این واگذاری اعتراض کردند و حتی موضوع را از طریق کمیسیون انرژی در قالب تحقیق و تفحص پیگیری کردند که در همان زمان رای آورد. بعد لابی صورت گرفت که این موضوع باید در کمیسیون اقتصادی مطرح شود که خوشبختانه اعضای این کمیسیون نیز رای مثبت به این تفحص داده و در نهایت در صحن علنی نیز نمایندگان با این تحقیق و تفحص موافقت کرده و اکنون در دستور کار کمیسیون اقتصادی است.

وی درباره اقدامات وزیر فعلی کمیسیون اقتصاد گفت: آقای کرباسیان نسبت به این موضوع حساس شده و وزیر نفت نیز درجریان است. وزیر صنعت نیز موضوع را پیگیری می‌کند ولی ما نمایندگان کرمانشاه مصر هستیم که باید پالایشگاه کرمانشاه دولتی شده و یا بعد از قیمت گذاری به صورت کارشناسی به بخش خصوصی واگذار شود. ما اجازه نمی‌دهیم بیت المال زیرپا گذاشته شود. حتی در صورت لزوم از ماده ۲۳۶ برای ارجاع تخلفات به قوه قضائیه استفاده می‌کنیم.

true برچسب ها : پالایشگاه کرمانشاه احمد صفری true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۴۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام پالایشگاه‌ ها بیشترین افزایش تولید و فروش را در سال ۱۴۰۲ داشته‌اند؟

سه پالایشگاه کاهش حجم فروش و سه پالایشگاه افزایش حجم فروش را در سال ۱۴۰۲ تجربه کردند.

به گزارش انرژی پرس، انتشار گزارش‌های فعالیت ماهانه پالایشگاه‌های بورسی تکلیف کارنامه ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ نفتی‌های بورس را مشخص کرد. طبق این گزارش‌ها مجموع مقدار تولید ۶ پالایشگاه بورسی در سال ۱۴۰۲ جهش بزرگی را نسبت به ۱۴۰۱ نداشته و تنها ۰.۵ درصد افزایش داشته است.

به این ترتیب مجموع مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ به ۶۵ میلیون و ۷۹۶ هزار مترمکعب رسیده است. این موضوع در بخش فروش نیز تکرار شد و مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ حدود ۰.۹ درصد بالا رفته است.

همچنین نگاهی به ارقام تجمعی مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در دو بازه ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، نیمی از پالایشگاه‌ها افزایش تولید و نیم دیگر کاهش تولید را در سال ۱۴۰۲ تجربه کردند. این روند در سمت فروش نیز تکرار شد و سه پالایشگاه بورسی در سال ۱۴۰۲ کاهش فروش و سه پالایشگاه دیگر افزایش فروش داشتند.

حال باید دید کدام پالایشگاه در سال ۱۴۰۲ عملکرد بهتری را نسبت به سایر رقبا در بخش تولید و فروش داشته است. انرژی پرس در این گزارش کارنامه سالانه ۶ پالایشگاه بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است. پیش از هرچیزی باید گفت نرخ فروش پالایشگاه‌های بورسی در صورت‌های مالی سالانه مشخص می‌شود؛ از این رو برآورد مبلغ فروش این شرکت‌ها در حال حاضر میسر نیست.

بیشترین درصد افزایش مقدار تولید نسبت به ۱۴۰۱

بررسی ارقام تجمعی مقدار تولید پالایشگاه‌های بورسی در دو بازه زمانی ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خبر از آن می‌دهد که پالایش نفت شیراز با افزایش ۱۲ درصدی مقدار تولید، بیشترین درصد افزایش مقدار تولید را از آن خود کرده است. به طوری که مقدار تولید این شرکت از حدود سه میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۱ به سه میلیون و ۳۷۹ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

همچنین پالایشگاه لاوان نیز دیگر پالایشگاهی بود که در بخش تولید عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. به طوری که این پالایشگاه موفق شد مقدار تولید خود را از دو میلیون و ۶۹۹ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۱۱.۱ درصدی به دو میلیون و ۹۹۷ هزار مترمکعب برساند.

سومین پالایشگاهی که در سال ۱۴۰۲ عملکرد قابل توجهی در بخش تولید داشته، پالایشگاه اصفهان بود. چرا که این پالایشگاه با افزایش ۸.۲ درصدی مقدار تولید، بیشترین مقدار افزایش تولید (مترمکعب) را داشته است. به این ترتیب مقدار تولید پالایشگاه اصفهان با رشد یک میلیون و ۶۷۹ هزار مترمکعبی به ۲۲ میلیون و ۱۵۵ هزار مترمکعب رسید.

در طرف مقابل اما سه پالایشگاه تهران، بندعباس تبریز در سال ۱۴۰۲ با کاهش تولید نسبت به سال ۱۴۰۱ روبه‌رو شده است. در این میان پالایشگاه تهران بیشترین کاهش تولید را میان سایر پالایشگاه‌ها به ثبت رسانده است. به طوری که مقدار تولید این شرکت با کاهش ۷۵۵ هزار مترمکعبی که معادل ۵.۶ درصد بوده به ۱۲ میلیون و ۷۰۶ هزار مترمکعب رسیده است.

همچنین مقدار تولید پالایشگاه بندرعباس و تبریز نیز در این سال به ترتیب ۵.۱ و ۴.۶ درصد کاهش داشته است.

بیشترین درصد افزایش مقدار فروش نسبت به ۱۴۰۱

بررسی گزارش‌های ماهانه دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، روند تولید پالایشگاه‌ها در مقدار فروش آن‌ها نیز تاثیر گذاشته است. به طوری که مقدار فروش سه پالایش شیراز، اصفهان و لاوان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است. همچنین سه پالایشگاه تهران، تبریز و بندرعباس در سال ۱۴۰۲ با کاهش فروش روبه‌رو شده‌اند.

در این میان اما پالایشگاه شیراز با افزایش حدود ۱۰ درصدی مقدار فروش بهترین عملکرد را میان پالایشگاه‌ها در این بخش داشته است. به طوری که مقدار فروش این شرکت از حوالی سه میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۳۰۴ هزار مترمکعبی به سه میلیون و ۳۸۴ مترمکعب رسیده است.

پالایشگاه اصفهان نیز دومین پالایشگاه برتر سال ۱۴۰۲ در زمینه افزایش مقدار فروش بود؛ به طوری که پالایش نفت اصفهان در این سال مقدار فروش خود را نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۲ درصد بالا برد و به ۲۲ میلیون مترمکعب رساند. همچنین باید گفت بیشترین مقدار افزایش فروش (مترمکعب) نیز در این سال به شپنا تعلق گرفته است.

لاوان نیز دیگر پالایشگاهی بود که در سال ۱۴۰۲ توانست مقدار فروش خود را بالا ببرد و این عدد حدود هشت درصد بالا ببرد.

بیشترین درصد کاهش مقدار فروش نسبت به ۱۴۰۱

در سمت دیگر اما مقدار فروش سه پالایشگاه تهران، تبریز و بندرعاس در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است. در این حین گفت پالایشگاه تهران بدترین عملکرد را در این بخش به ثبت رساند. به طوری که مقدار فروش این شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۶ درصد پایین آمد.

همچنین مقدار فروش پالایشگاه تبریز و بندرعباس به ترتیب ۴.۹ و ۲.۶ درصد کاهش داشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واگذاری پرسپولیس به ۴ بانک و استقلال به هلدینگ خلیج فارس
  • واگذاری ۴۶۰ زمین در ادامه‌ اجرای طرح ملی مسکن در بردسیر
  • پرسپولیس و استقلال واگذار شدند اما خصوصی نشدند! / پرسپولیس به ۴بانک و استقلال به پتروشیمی فروخته شد؛ از این جیب به آن جیب
  • پرسپولیس و استقلال واگذار شدند اما خصوصی نشدند! / پرسپولیس به ۴بانک و استقلال به پتروشیمی فروخته شد
  • واگذاری پرسپولیس به 4 بانک، استقلال به یک هلدینگ
  • اطلاعیه فرابورس برای واگذاری استقلال و پرسپولیس
  • واگذاری ۲ هزار و ۸۰۰ قطعه زمین در استان قزوین 
  • کدام پالایشگاه‌ ها بیشترین افزایش تولید و فروش را در سال ۱۴۰۲ داشته‌اند؟
  • واگذاری ۳۳۰ واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد کرمانشاه
  • پیشرفت خیره‌کننده پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران