Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-24@22:45:26 GMT

ایران دومین تولیدکننده زردآلوی جهان

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۷۲۳۰

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ایران با تولید 432 هزار تن زردآلو در رتبه دوم تولید این محصول در جهان قرار دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ایران با تولید ۴۳۲ هزار تن زردآلو پس از ازبکستان در رتبه دوم تولید این محصول در دنیا قرار دارد، همچنین طی سال ۹۵ ارزش صادرات زردآلو و قیسی ایران ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شکراله حاجی وند مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، گفت: بر اساس آخرین آمار فائو در سال ۲۰۱۴، ازبکستان با تولید ۵۴۷ هزار تن زردآلو و قیسی رتبه نخست و ایران با تولید ۴۳۲ هزارتن زردآلو و قیسی در سال ۹۵ رتبه دوم تولید این محصول در جهان را کسب کرده اند، همچنین کشور اتریش با عملکرد ۳۲ تن و ۷۲۵ کیلوگرم، بیشترین میزان عملکرد در هکتار زردآلو و قیسی را به خود اختصاص داده است.

او با بیان اینکه ارزش صادرات زردآلو و قیسی ایران در سال ۹۵، دو میلیون و ۵۰۰ هزار و دلار است، افزود: صادرات زردآلو و قیسی ایران به کشورهای عراق با ارزش ۲ میلیون و ۱۱۳ هزار دلار، امارات متحده عربی با ارزش ۲۳۸ هزار دلار، بحرین با ارزش ۷۶ هزار دلار، قطر با ارزش ۴۳ هزار دلار، عمان با ارزش ۱۳ هزار دلار، ترکمنستان با ارزش ۸ هزار دلار، کویت با ارزش ۷ هزار دلار و روسیه با ارزش ۳ هزار دلار، صورت می گیرد و این کشورها از مهم ترین مقاصد صادراتی زردآلو ایران محسوب می شوند.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق آخرین آمار سطح زیر کشت زردآلو و قیسی کشور، طی سال گذشته، ۵۹ هزار هکتار بوده که از این سطح ۵۸ هزار و ۷۱۹ هکتار آن بارور و ۸۷۹ هکتار غیر بارور (نهال) است.

حاجی وند افزود: میانگین عملکرد زردآلو و قیسی در هر هکتار از باغات کشور ۷ هزار و ۳۰۰ کیلو گرم و سرانه مصرف این محصول برای هر نفر در کشور ۵,۴ کیلوگرم است.

او گفت: طی سال ۲۰۱۳، روسیه با ۶۸ هزارتن، قزاقستان با ۵۸ هزارتن و آلمان با ۵۷ هزارتن، مهمترین کشورهای وارد کننده زردآلو و قیسی در جهان و اسپانیا با ۶۱ هزارتن، ازبکستان با ۵۸ هزارتن و فرانسه با ۴۵ هزارتن مهمترین کشورهای صادرکننده زردآلو و قیسی در جهان بودند.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون ۱۱۴ واحد فعال فرآوری میوه های هسته دار در کشور وجود دارد که با ظرفیت فرآوری ۹۸ هزار و ۲۱۸ تن میوه درسال فعالیت می کنند.

حاجی وند گفت: با توجه به اقلیم مناسب کشور و سازگار بودن درخت زردآلو با این اقلیم، محصول فوق در تمامی استان ها کشت و تولید می شود که بیشترین میزان تولید این محصول به استان آذربایجان غربی با تولید ۶۸,۵ هزار تن زردآلو اختصاص یافته است.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ارقام بومی و تجاری زردآلو در کشور افزود: در نهالستان های زردآلو کشور، هم اکنون ۱۲ رقم تجاری آیباتان، نصیری، اردوباد، مراغه، شمس، جهانگیری، بسطامی و (شاهرودی ۳۵، ۴۰، ۴۵، ۴۸ و ۵۱ ) در حال تکثیر است که این ارقام جهت کشت به باغداران توصیه می شود. حاجی وند گفت: ارقام مراغه، آیباتان، نصیری و اردوباد دارای عملکرد بالا، مقاوم به کم آبی و سهولت در برداشت هستند که از بخش های تحقیقاتی به باغداران معرفی شدند، همچنین اجرای مدیریت کف باغ و استفاده از ارقام تجاری، علاوه بر ارتقاء عملکرد در واحد سطح زردآلو، درآمد کشاورزان را افزایش می دهد.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۷۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد

معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: افزایش تولید در حوزه شوینده کشور ما را به صادرکننده مواد شوینده تبدیل کرده و تراز تجاری صنعت شوینده کشور ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدمهدی برادران امروز -دوشنبه سوم اردیبهشت- در نشست با مدیران یکی از کارخانجات بسته‌بندی استان قزوین در شهرستان آبیک اظهار کرد: افزایش تولید در حوزه شوینده کشور ما را به صادرکننده مواد شوینده تبدیل کرده و تراز تجاری صنعت تولید مواد شوینده کشور ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شده؛ در حالی که تنها ۲۵ میلیون دلار واردات مواد اولیه داشتیم.

وی از برخورد با ۳۰ نشان و علامت تجاری تقلبی در حوزه تولیدات صنایع در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: سال گذشته با ۳۰ نمونه تقلبی از یک نام تجاری برخورد شد که انجام این مساله بیانگر افزایش فعالیت متقلبان صنعتی دارد.

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه با بانک مرکزی برای تأمین ارز تولیدکنندگان خبر داد و افزود: تصمیم گرفتیم که ارز تأمین شده برای صنایع را با نرخ سال قبل در اختیار کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی قرار دهیم.

برادران با بیان اینکه ۸۰ درصد بازار ارز در اختیار تولید کنندگان اصلی قرار دارد، ادامه داد: با وجود اختلالات ارزی در بازار تلاش شده تا رقابت در صنایع نساجی و صنایع عمومی همچنان به ثبات و مسیر خود ادامه دهند و عرصه را بر سوداگران ارز تنگ‌تر کنیم.

وی به سهم ۸۵ درصدی محصولات غیرفرهنگی در صنعت بسته‌بندی کشور اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های وزارت صمت همواره این بوده که با بسته بندی آسان و با قیمت مناسب بتواند محصول نهایی را با قیمت پایین به دست مشتریان برساند.

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: یکی از شرکت‌های مطرح صنعت بسته‌بندی کشور در همین استان قزوین قرار دارد که توانسته از نظر طراحی و چاپ متناسب با نیاز بازار فعالیت درخشانی را از خود به‌جای بگذارد.

کد خبر 747040

دیگر خبرها

  • تولید ماهانه تخم مرغ به ۱۱۲ هزارتن رسید
  • ویدیو کامنت| ایران دهمین کشور تولیدکننده پسماند پلاستیکی
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • تولید قزل آلا به ۱۱۰ هزارتن می‌رسد
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • صادرات تخم مرغ در فروردین به ۲۰ هزارتن رسید
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است