Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین-ایرنا-مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت با توجه به شیوع آفت های باکتریایی گندم و جو در استان های همجوار، کشاورزان بذور مورد نیاز خود را باید حتما از مراکز معتبر و مجاز تهیه کنند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرزاد خوش اخلاق با اعلام این خبر افزود: با توجه به شیوع خسارت بیماری باکتریایی لکه نواری گندم و جو در استان های همجوار، از کشاورزان گندم گار درخواست می شود از تامین بذور از شبکه توزیع غیر مجاز خودداری کنند و برای تهیه بذر مورد نیاز خود با مراکز جهاد کشاورزی مربوطه هماهنگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یاد آور شد: در حال حاضر بیماری باکتریای لکه نواری گندم و جو در مزارع کشاورزی استان های اصفهان، ایلام،کرمان،مرکزی،خراسان،تهران،همدان،کرمانشاه،زنجان،آذربایجان شرقی،لرستان،هرمزدگان و یزد مشاهده شده است و باید رعایت اصول کشاورزی از ورود آن به مزارع کشاورزی استان جلوگیری کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به نحوه خسارت این بیماری در گندم و جو اشاره کرد و گفت: در اثراین بیماری دانه های گندم چروکیده و کیفیت آنها پایین می آید و در صورت آلودگی میزان خسارت مزرعه ممکن است به بیش از 40 درصد برسد.
خوش اخلاق اضافه کرد: خسارت این بیماری بیشتر تحت تاثیر درصد آلودگی برگ ها به ویژه برگ پرچم در غلات می باشد.
وی، روش شناسایی این بیماری در محصول گندم و جو را ظاهر شدن علائمی چون لکه های کشیده ، باریک و آب سوخته (شفاف زیر نور) روی برگ ذکر کرد.
خوش اخلاق تصریح کرد: این بیماری در دمای بیشتر از 26 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی بالا در بافت گیاه شیوع می یابد و پس از ورود به بافت گیاه معمولا رشد و توسعه بیماری محدود نمی شود.
وی در پایان گفت: رعایت آیش و تناوب زراعی با محصولاتی بجز خانواده گندمیان، استفاده از بذور سالم و تهیه شده از مزارع عاری از آلودگی ، مبارزه صحیح با علف های هرز هم خانواده، مراقبت صحیح از مزارع آلوده و اجرای شخم عمیق در مزرعه، پرهیز از اجرای کشاورزی بدون خاکورزی یا کم خاکورزی در مزارع و مناطق ، کاشت ارقام مقاوم و اجتناب از کشت ارقام حساس نظیر پیشگام و میهن و پیشتاز را از مهم ترین اقدام های کنترل زراعی و بهداشت در مزارع کشاورزی برای پیشگیری از آفت یافت شده برشمرد.
6104*3013
خبرنگار: ناصر نیلی**انتشار دهنده: رضا اولادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

غلامعلی فتحی  با اشاره به آمادگی مراکز خرید تعاون روستایی لرستان برای دریافت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، اظهار کرد: در حال حاضر مقدمات راه اندازی ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان فراهم شده است.
وی گفت: با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع در استان پیش بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان این خطه باشد.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با بیان اینکه لرستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است افزود: امیدواریم در سال‌جاری با برنامه ریزی مناسب مشکلی از لحاظ خرید محصولات کشاورزان از جمله گندم و دانه روغنی کلزا نداشته باشیم.
فتحی گفت: بازدید از مراکز خرید گندم با تشکیل تیم‌های نظارتی مختلف انجام می‌شود تا شاهد کمترین مشکل در کمیسیون‌های خرید باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • آغاز برداشت گندم از مزارع شادگان