Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد روانشناسی گفت: افزایش چشمگیر خودکشی و یا سوء استفاده های جنسی از کودکان و نوجوانان نتیجه استفاده بدون مرز کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و غرق شدن در بازی های اینترنتی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، چند سالی است که بازی‌های رایانه‌ای و داشتن تبلت، ایکس باکس، پلی‌استیشن و سایر بازی‌های رایانه‌ای و تحت شبکه به یکی از مهمترین علاقه‌مندی‌هایی تبدیل شده که ذهن و روان کودکان و نوجوانان ایرانی را درگیر خود کرده و موجب شده تا ساعت ها از وقت این قشر پای تبلت و کامپیوتر هدر رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع بازی با این گونه وسایل به دلیل شیوه خاص طراحی و جذب مخاطب موجب شده تا کودک ساعت‌ها زمان خود را صرف آن کرده و به صورت کلی ارتباط او با دنیای خارج و حتی خانواده قطع شود، در این پدیده که به آن غرق شدن در فضای مجازی گفته می شود فرد استفاده کننده دیگر قادر به تشخصی فضای حقیقی از بازی نیست و همین مهم در بسیاری از مواقع موجب بروز حوادثی ناگوار نیز می شود.

در چند سال گذشته رشد انفجاری تکنولوژی های نو موجب شد تا بسیاری از والدین و افراد میان سال جامعه از آن جا مانده و به دلیل مشغله کاری و ذهنی نتوانند خود را با این رشد سریع و سرسام ‌آور تکنولوژی هماهنگ کنند اما کودکان به دلیل حضور در محیطی نو به سرعت با آن خو گرفته و در پاره ای از مواقع از والدین خود نیز پیشی گرفتند که این موضوع موجب شد تا در ابتدای امر والدین از این که فرزندشان توانایی استفاده از لوازم مربوط به فناوری را دارد خوشحال شده و آن را به عنوان افتخار و شاخصی برای باهوش بودن فرزند خود در جمع دوستان و آشنایان عنوان کنند اما در واقع استفاده زودهنگام کودکان از فناوری می‌تواند تبعاتی جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

بدیهی است که فراوانی نعمت و حضور در محیطی نو به کودکان و نوجوانان امروزی مهارت‌هایی را یاد داده است که نسل ما در سال‌های جوانی و میانسالی هم نتوانسته است آن را بیاموزد و از کودکان خود جا مانده است.

 

خودکشی و سوء استفاده جنسی حاصل استفاده بدون کنترل کودکان از اینترنت

در همین رابطه فاطمه دهمرده در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به مضرات تبلت و گوشی تلفن همراه برای کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: به طور کلی استفاده بیش از یک ساعت از موبایل، تبلت و رایانه برای کودکان و نوجوانان، علاوه بر اینکه موجب ضعف بینایی در کودک می شود، میتواند زمینه ساز بروز مشکلات عصبی و ناهنجاری های رفتاری هم باشد.

وی افزود: امروزه خانواده ها از اولین سال های تولد فرزند خود برای چشم و هم چشمی های فامیلی و به رخ کشیدن توانایی فرزندان خود، برای آنان موبایل و تبلت خریداری کرده که استفاده از این اقلام برای کودکان در حال رشد نه تنها کمکی به یادگیری آنها نمیکند بلکه موجب کاهش تمایل او به فعالیت های بدنی و ذهنی سالم نیز می شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی با تاکید بر اینکه کودکان امروزی تفاوت فضای مجازی از واقعی را نمی دانند، بیان کرد: متاسفانه کودکان و نوجوانان ما بسیاری از وقت خود را صرف بازی های میکنند که تنها موجب بروز اختلالات رفتاری در آنها شده و حتی می تواند زمینه ساز جامعه گریزی، افسردگی و در نهایت خودکشی در نوجوانان شود.

وی ادامه داد: عدم کنترل والدین و نداشتن نظارت کافی بر کودکان موجب شده تا بسیاری از کودکان و نوجوانان ایرانی با استفاده از عدم آگاهی خانواده های خود در شبکه های مجازی عضو شده و یا مشغول بازی های آنلاین شوند که هر کدام به نوبه خود میتواند آسیبی جدی به آنان وارد کند.

دهمرده با اشاره به اینکه تبلت و کامپیوتر میتواند برای آموزش استفاده شود، خاطرنشان کرد: درست است که این وسایل می توانند در امر سرگرمی و آموزش به کار بیایند، اما باید به جنبه های دیگر آن نیز باید توجه شود چراکه اگر والدین بیش از حد به کودکان خود اجازه کار کردن با گوشی و تبلت را بدهند، آن ها از دنیای واقعی فاصله خواهند گرفت و غرق در فضایی غیر واقعی خواهند شد.

وی اذعان داشت: افزایش چشمگیر خودکشی و یا سوء استفاده های جنسی از کودکان و نوجوانان نتیجه استفاده بدون مرز کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و بازی های اینترنتی است.

این کارشناس روان شناسی با تاکید بر اینکه والدین باید نقش اساسی خود را در کنترل رفتاری فرزندان حفظ کنند، تصریح کرد: پدر و مادر به عنوان پایه های خانواده باید برای استفاده از تبلت و موبایل توسط فرزندان خود قوانینی خاص وضع کنند تا آنان نتوانند به دور از چشم والدین هرکاری که میخواهند انجام دهند.

وی در پایان کنترل فضای مجازی کشور و راه اندازی اینترنت ملی را بهترین گزینه برای مقابله به آسیب های این فضا دانست و گفت: اگر هرچه زودتر برای این مهم چاره اندیشی نشود به زودی شاهد مشکلات فراوانی برای نسل آینده ساز کشور از سوی فضای مجازی و بازی های آنلاین خواهیم بود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۸۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند

خسرو امیدوار گفت: همچنین کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، از سال ۱۴۰۲ بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت، به عنوان مهمان به خانواده‌های متقاضی میزبانی سپرده می‌شوند تا پیگیری‌ها جهت بازپیوند ایشان با خانواده نسبی یا ایجاد شرایط فرزندخواندگی این دسته از عزیزان، به عمل آید و این کار با هدف حمایت از اقامت کودکان و نوجوانان در محیط خانوادگی صورت می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل افزود: نگرش جامعه به قبول سرپرستی کودکان در سنین بالاتر در سایه آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی خوب شده است و از سال ۱۳۹۹ با راه اندازی سامانه فرزندخواندگی تاکنون ۴۷۱ درخواست فرزندخواندگی در سامانه فرزندخواندگی ثبت شده و تعداد زیادی از این درخواست‌ها به دلیل عدم احراز شرایط متقاضیان رد شده است.

به گفته او، انتظار داریم زوجین فرزند پذیر، حضانت فرزندان گروه‌های خاص (دارای معلولیت یا نیازمند درمان) را نیز برای فرزندپذیری در نظر بگیرند و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸ مورد حکم حضانت صادر شد که ۱۰ فرزند واگذار شده از بین آنها در سنین بالای ۶ سال قرار داشتند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اردبیل در تشریح چگونگی فرزندخواندگی گفت: فرایند فرزندخواندگی از زمان ثبت تقاضای زوجین در "سامانه فرزندخواندگی" شروع می‌شود و چنانچه زوجین پس از بررسی‌های کارشناسی، حائز شرایط باشند تا زمان تحویل کودک، تداوم خواهد داشت و پس از واگذاری کودک، نظارت‌های کارشناسی توسط کارشناسان مربوطه به صورت تماس تلفنی و بازدیدهای دوره ای تا سن ۱۸ سالگی فرزندان ادامه خواهد یافت.

امیدوار افزود: از مزایای این طرح این است که کودکان و نوجوانان علاوه بر بهره مندی از امکانات و خدمات خانواده میزبان، مجبور به اقامت در مراکز شبانه روزی نخواهند بود و از آنجایی که یکی از مهمترین کارکرد خانواده، تعاملات عاطفی بین اعضای خانواده در راستای رشد تربیتی و اجتماعی است، سیاست اصلی دفتر امور کودکان و نوجوانان تقویت برنامه مراقبت از فرزندان در درون خانواده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • صعود آینده‌سازان نجف‌آباد به لیگ دسته یک هندبال کشور
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند
  • شهرکرد میزبان نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان
  • موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد
  • سلامت آینده سازان کشور نقش مهمی در توسعه و بالندگی جامعه دارد
  • جای خالی فیلم‌سازان ایرانی در جنگ روایت‌ها