Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > ادبیات - الیف شافاک نویسنده سرشناس اهل ترکیه به جمع نویسندگان سرشناس پروژه بلند پروازانه «کتابخانه آینده» اضافه شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پروژه «کتابخانه آینده» رویای کیتی پترسون هنرمند اهل اسکاتلند است که بر اساس آن از سال 2014 به این سو هر سال یک نویسنده مطرح اثری را به آن اهدا می‌کند که تا سال 2114 یعنی یک قرن پس از آغاز پروژه دیده نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سه سال گذشته مارگارت اتوود نویسنده سرشناس کانادایی، دیوید میچل نویسنده مطرح انگلیسی و سیون شاعر و نویسنده اهل ایسلند برای شرکت در این پروژه انتخاب شدند و امسال نوبت به الیف شافاک نویسنده سرشناس اهل ترکیه خواهد رسید.

آثار انتخاب شده برای کتابخانه آینده یک قرن پس از آغاز پروژه با استفاده از کاغذی که از چوب درختانی که برای این کار در نروژ کاشته شده‌اند، چاپ خواهد شد و در دسترس مردم قرار خواهد گرفت. به این ترتیب اثری که شافاک به این کتابخانه می‌دهد تا سال 2114 دیده نخواهد شد.

پترسون پروژه «کتابخانه آینده» را اثر هنری زنده‌ای می‌داند که همزمان با رشد درختانی که برای آن کاشته شده است، نفس می‌کشد و هر حلقه در تنه درخت تبدیل به فصلی از داستان یک نویسنده می‌شود.

شافاک آثار مشهوری چون «حرامزاده استانبول»، «چهل قانون عشق» و «سه دختر حوا» را در کارنامه دارد. پترسون درباره انتخاب این نویسنده برای پروژه «کتابخانه آینده» گفت: «آثار او مرزها را در می‌نوردد و چند صدایی را در آغوش می‌کشد. داستانسرایی جادویی و ناب او میان مردم و مکان‌ها ارتباط برقرار می‌کند که در دنیای چند پاره کنونی نشانی از امید است.»

نویسنده اهل ترکیه که از پیوستن به اتوود، میچل و سیون در این پروژه خرسند است، گفت: «کتابخانه آینده پروژه‌ای معمولی نیست. پشت آن اندیشه و عشق بسیاری نهان است و خالقانش ایمان بسیاری به آن دارند. ایده نوشتن چیزی که در آینده خوانده شود برای من مانند نوشتن نامه و انداختن آن در جریان آب رودخانه است. نمی‌دانم کجا می‌رود و چه کسی آن را می‌خواند آن را به زمان سپرده‌ام.»

او با اشاره به انتخاب نویسنده از کشورهای متفاوت (کانادا، ایسلند، انگلیس و ترکیه) گفت: «در دورانی که میان جهانیان جدایی افتاده است با پروژه‌ای جهانی طرف هستیم. به گفته یکی از سامان دهندگان آن، «کتابخانه جهانی» مانند یک شجره نامه خانوادگی است و من این ایده را خیلی دوست دارم.»

اثر شافاک ماه ژوئن سال آینده میلادی در مراسمی به «کتابخانه آینده» تحویل داده می‌شود. اثر او کنار آثار اتوود، میچل، سیون و تمام نویسندگانی که در آینده به پروژه ملحق می‌شوند در کتابخانه‌ای که سال 2019 در اسلو افتتاح می‌شود، نگهداری خواهد شد و تا سال 2114 کسی از محتوای آن با اطلاع نخواهد شد.

منبع: گاردین/ 27 اکتبر

58241

کلید واژه‌ها : ادبیات جهان - ادبیات -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلال رشیدی کوچی، درباره ضرب‌الاجل رئیس به مجلس به دولت درباره مسائل اقتصادی و این که افکار عمومی مطرح می‌کند این ضرب‌الاجل چرا زودتر از این مطرح نشد آیا این اتفاق ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم پیدا می‌کند، گفت: هنگامی که در این زمان انجام می‌شود خواه ناخواه همین ذهنیت ایجاد می‌شود، زیرا قبل از آن هم فرصت بود و این گونه نیست که دولت آقای رئیسی الان سر کار آمده باشد، اما وقتی در این زمان مطرح می‌شود ناخواسته ذهن به این سمت می‌رود که این تقارن می‌تواند همان ذهنیت را ایجاد کند.

بنابر گزارش ایلنا، این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همانطور که به نظر می‌آمد این ضرب‌الاجل در این چند روز که مجلس هم جلسه داشت، جواب نداد چون عملا این چند روز مجلس روی بودجه بود و بعد هم تعطیل شد و هفته آخر هم اختتامیه است و نخود و نخود هرکه رود خانه خود.

وی درباره این‌که آیا دولت از مجلس حساب می‌برد، بیان کرد: الان دیگر خیر مجلس در روزهای آخر خودش است، به جز این‌که زهر چشمی باشد برای مجلس بعدی که اگر این آقایان به عنوان هیأت رئیسه باشند ممکن است بخواهند کاری کنند.

رشیدی کوچی درباره این‌که برخی مدعی هستند که مجلس دوازدهم هم ممکن است وکیل الدوله باشد، گفت: خیر، حدس و پیش‌بینی‌ام این است که مجلس بعدی بیشتر از این درگیر حواشی خواهد بود و تسویه حساب‌های درون حزبی و گروهی انجام خواهد شد. تسویه حساب‌هایی که از الان شروع شده است و آن زمان چه بشود!

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902075

دیگر خبرها

  • افتتاح آسفالت جاده بین راهی مزارع از گلزار شهدای گمنام شهرآباد
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • برگزاری آزمون استخدام ۱۹ هزار معلم | زمان آغاز به کار معلمان جدید مشخص شد
  • گفت‌وگوی بی‌بی‌سی فارسی با یکی از نویسنده‌های گزارش درباره قتل نیکاشاکرمی و تجاوز به او | بخش فارسی BBC آمد ابرو را درست کند، چشمش را هم کور کرد...
  • افزایش مدت زمان آورده متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • جشن و تقدیر از معلم ها توسط دانش آموزان روستای الیف در روز معلم + فیلم و تصاویر
  • آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده