Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:21:09 GMT

اولویت بندی مسائل و استفاده از فرصت ها- عباس آرگون*

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۹۷۴۶

اولویت بندی مسائل و استفاده از فرصت ها- عباس آرگون*

تهران - ایرنا - برای نیل به اهداف رشد و توسعه اقتصادی پایدار در کشور، نیازمند استفاده بهینه از فرصت ها و همچنین شناسایی، اولویت بندی و حل مسائل و مشکلات هستیم که در این خصوص در کشور مسائل و مشکلات فراوانی در حوزه های متعدد وجود دارد.

در این خصوص به نظر می رسد بزرگترین مشکل مربوط به شناخت و مسئله شناسی بوده و به دنبال آن اولویت بندی مسائل نیز بدرستی انجام نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسئله شناسی تابعی از گفتمان کلان اقتصادی هر کشوری است، به صورتی که اگر گفتمان کلان یک اقتصاد دولتی باشد به تبع آن مهمترین موانع اقتصاد دولتی مسئله های آن اقتصاد تلقی می شود و اگر گفتمان کلان اقتصادی، اقتصاد بازار باشد مهمترین موانع آن مسئله های اقتصاد بازار است.
هرچند در این بین اقتصادهای تلفیقی همانند اقتصاد ایران که ترکیبی از اقتصاد دولتی، بازاری و رانتی است نیز وجود دارد مشکل این اقتصادهای ترکیبی تعارض نیروهای اقتصادی است که منجر به فرسایش اقتصادی کشور می شود به نحوی که گاهی مسائل با اولویت پایین تر جای مسائل مهم و اصلی را گرفته و با اولویت های بالا مطرح شده و به تبع آن مسائل اصلی کشور در اولویت های بعدی قرار می گیرند و اولویت بندی مسائل در حوزه های مختلف با خلل روبرومی شود و در نتیجه منابع و انرژی مدیریتی کشور صرف مسائل و مشکلات با اولویت پایین تر می شود و استفاده بهینه از آن به عمل نیامده و کشور به اهداف مورد نظر نائل نمی شود.
از سویی امروزه شاهدیم بسیاری از مسائل کشور در حوزه های گوناگون و به اشکال مختلف بیان و توصیف شده و کمتر بدنبال راه حل و اقدام برای حل مسائل با نگاه مجموعه نگری می شود و در این خصوص باید در نظر داشت که تنها بیان و توصیف مسائل و مشکلات موجب مرتفع شدن آن مسائل نمی شود بلکه نیازمند برنامه ریزی و اقدام وعمل در این حوزه ها هستیم.
در کشور به دلیل ضعف ساختار ها و ابزارهای لازم، موتور محرک رشد اقتصادی بیشترتابع عوامل بیرونی از قبیل درآمدهای نفتی و هزینه های دولتی است تا عوامل درونی همچون توسعه تکنولوژی و نیروی انسانی که این امر مانع اصلی رشد اقتصادی پایدار در سالهای گذشته در کشور بوده است در حالی که برای نیل به رشد اقتصادی بالا و پایدار باید به هر دو این عوامل توجه کرد.
همچنین فقدان سیستم منسجم و منظم ارزیابی عملکرد مدیران منجر به سوءمدیریت های فراوان در سطوح مختلف در کشور شده که باعث عدم استفاده بهینه از منابع و از بین رفتن و اتلاف منابع کشور شده است.
با سوء مدیریت ها و حیف و میل های صورت گرفته در منابع کشور هیچگونه برخوردی جدی صورت نمی گیرد اما با میل ها با سروصدای زیاد و غیر مؤثر و صدمه زدن به سرمایه های اجتماعی برخورد می شود در صورتی که نیازمند ارزیابی سیستماتیک و موثر عملکرد و پرهیز از رودربایستی و مصلحت سنجی و برخوردسازنده با حیف و میل منابع و امکانات کشور هستیم.
از دیگر مسائل اقتصادی کشور حضور پررنگ دولت و شرکت های شبه دولتی در اقتصاد است که موجبات نارکارآمدی در نظام اقتصادی شده است؛ در این زمینه سالهاست از خصوصی سازی و کوچک سازی دولت صحبت و شعار توسعه بخش خصوصی داده می شود ولی در عمل بدنه دولت کماکان بدون تغییر مانده و بخش های شبه دولتی توسعه می یابد.
در نتیجه جهت نیل به رشد و توسعه اقتصادی پایدار در کشور ضمن عمل گرایی با اولویت بندی مسائل کشور ، نیازمند تفکری سیستمی با تمرکز بر مزیت های کشور وت خصیص بهینه منابع به بخش های مزیت دار با مدیریتی صحیح و استفاده مناسب از فرصت ها با رویکرد خروج دولت از اقتصاد و توسعه هرچه بیشتر بخش خصوصی هستیم.
..............................
*عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۹۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه ICT در سنندج اظهار داشت: در استان کردستان امکان خوبی برای توسعه حوزه آی سی تی وجود دارد که می‌تواند باعث نجات استان و جبران عقب افتادگی‌ها باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر وجود نیروی انسانی توانمند در استان در حوزه‌های مختلف، افزود: هم مرزی استان با عراق از مزیت‌های است و می‌تواند به توسعه کمک شایانی داشته باشد.

وی اذعان کرد: کشور عراق از لحاظ خدمات نرم افزاری از ایرانیان عقب هستند و با وجود نیروی انسانی با تجربه و سرشار از استعداد در استان، امکان ارتباط گسترده و انتقال تجربیات وجود دارد.

عابدی با بیان اینکه وزارت ارتباطات مبتنی بر ظرفیت‌های استان برای توسعه زیرساخت‌ها و تامین مالی حمایت‌های لازم را خواهد داشت، گفت: اقتصاد دیجیتال می‌تواند وضعیت بیکاری و اقتصادی استان را بهبود بخشد و می‌تواند در این زمینه پیشرو باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه ریزی برای چند طرح مختلف خبر داد و گفت: یکی از ایم برنامه‌ها آموزش مهارت‌های دیجیتالی به منظور استعداد یابی و تربیت نیروی انسانی است.

عابدی ادامه داد: امسال در قالب طرح «ایران دیجیتال» به صورت گسترده ۳۰۰ هزار نفر را در کشور در حوزه مهارت‌های دیجیتالی آموزش خواهیم داد.

وی به آموزش ۵۰ هزار نفر در این حوزه طی یکسال گذشته در سطح کشور اشاره کرد و وعده داد در صورت تضمین ورودی بازار کار از طرف شرکت‌های استان، هزینه‌های آموزشی از سوی وزارت ارتباطات تقبل خواهد شد. 

وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار فعال دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان نیز در این نشست  اظهار داشت: استان کردستان در شاخص توسعه فاوا (IDE) در رتبه ۲۵ کشور قرار دارد.

حیدری با اشاره به وجود یک هزار و ۲۶۰ کسب و کار فعال دارای نماد اعتماد الکترونیک در استان گفت: ۱۱۳ استارتاپ فعال نیز وجود دارد. ‌

فعالیت ۶ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری در حوزه فناوری و اطلاعات

رئیس پارک علم و فناوری کردستان نیز در این نشست گفت: از ۱۸۰ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری کردستان ۶۰ شرکت در حوزه فناوری و اطلاعات فعالیت دارند.

بابک سوری بر لزوم حمایت شرکت ها از بخش صنعت تاکید کرد و افزود: شرکت ها باید بتوانند دست اورد های خود را یه صنعت و تولید محصولات فیزیکی تزریق کنند و در راستای افزایش تولید محصول گام برداند.

وی با بیان اینکه به صورت جدی پیگیری زیرساخت ها هستیم، بیان کرد: کمبود تسهیلات را قبول داریم اما شرکت ها باید نوآوری را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند تا در مسیر توسعه حرکت کنند.

در این جلسه مدیران شرکت‌های مختلف دانش بنیان به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • تعامل با کشورهای آفریقایی اقتصاد استان یزد را تقویت می کند