Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@14:12:53 GMT

مخالفت با ساخت جاده در جنگل‌های هیرکانی

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۱۴۹۶

مخالفت با ساخت جاده در جنگل‌های هیرکانی

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن ابراز مخالفت با احداث جاده و هرگونه طرح عمرانی در جنگل‌های هیرکانی اعلام کرد که یکی از مشکلات و نگرانی‌های جدی در تغییر کاربری جنگل‌ها و منابع طبیعی که جزو خط قرمز بوده، دستگاه‌ها و متولیان طرح‌های عمرانی هستند که موظفند با این سازمان همکاری بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر مقدسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه اجرای هرگونه طرح عمرانی در جنگل‌ها و منابع طبیعی نیاز به گزارش ارزیابی زیست محیطی و اعلام نظر منابع طبیعی دارد که براساس ارزیابی‌های صورت گرفته و نظر به این که طرح تنفس جنگل به اجرا گذاشته شده، هرگونه عوامل تهدید جنگل‌ها کنترل نشود به زیان این طرح است.

وی افزود: طرح تنفس جنگل‌های شمال که هرگونه قطع درختان و بهره‌برداری تجاری از جنگل‌ها را ممنوع کرده، یک گام اولیه است که در مورد پروژه‌های عمرانی هم باید اینگونه عمل شود و با توجه به وضعیت کنونی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با هرگونه احداث جاده و اجرای طرح‌های عمرانی در جنگل‌های هیرکانی که باعث تغییر کاربری آن شود مخالف است، چرا که اگر این جنگل‌های باستانی از بین بروند دیگر قابل بازگشت نیستند.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: طی سال‌های گذشته با تلاش مسوولان و متولیان بخش‌های دولتی و خصوصی به ویژه فعالان محیط زیست و منابع طبیعی، تغییر کاربری جنگل‌ها و منابع طبیعی از سوی مردم و اشخاص حقیقی به حداقل ممکن رسیده است اما مشکل و دغدغه اصلی ما دستگاه‌های مجری طرح‌های عمرانی هستند که کمترین همکاری را با منابع طبیعی دارند؛ چرا که براساس قانون پیش از اجرای طرح و در زمان مکان‌یابی باید با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری هماهنگی‌های لازم را انجام دهند؛ نه این‌که پس از انعقاد قرارداد و اجرای پروژه مسوولان این سازمان را در عمل انجام شده قرار دهند تا مجبور شوند نظر مثبت خود را اعلام کنند و اگر چنین نباشد آنها را مخالف توسعه کشور و حتی محیط زیست بدانند.

مقدسی با تاکید بر این که تغییر کاربری جنگل‌ها به ویژه جنگل‌های شمالی خط قرمز سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است، گفت: اگر در شرایطی که اضطرار و وضعیت فوق‌العاده به وجود آمد که مجبور به اجرای طرح عمرانی در جنگل‌ها مانند انتقال خطوط گاز باشیم نیز باید مجریان این طرح‌ها پیش از عملیاتی شدن آن، هماهنگی‌های لازم را انجام دهند تا بتوانیم به گونه‌ای همکاری کنیم که کمترین آسیب به جنگل‌ها وارد شود که البته در طرح‌هایی که این همکاری وجود داشته موفقیت چشم‌گیری به دست آمده است.

وی تاکید کرد: مجریان طرح‌های عمرانی در نظر داشته باشند که وقتی به جنگل‌هایی وارد می‌شوند که کارایی‌هایی از جمله تامین آب، حفاظت از خاک، اکوتوریسم و غیره دارند، بدانند که باید ارزش‌گذاری واقعی روی منابع طبیعی داشته باشند و آن را روی هزینه‌های خود به صورت واقعی محاسبه کنند. البته مساله تنفس جنگل‌ها که شاید یکی از راهبردی‌ترین و بهترین عملکرد در کارنامه حاکمیت و محیط زیست ایران است باید بیش از پیش مورد همکاری از سوی همه دستگاه‌های متولی باشد تا این گام بزرگ با موفقیت برداشته شود؛ نه آنکه به جای همکاری به حاشیه سازی برای منابع طبیعی دست بزنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۱۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی