Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-25@18:09:58 GMT

محسن هاشمی: شهروندان تهرانی حق حرکت را مطالبه کنند

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۱۸۲۳

خرداد: رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: حق حرکت در کلانشهرها و ابرشهری مثل تهران را باید به عنوان حق شهروندی مطرح کرد و مردم باید این را از نظام و حکومت درخواست کنند.
 
به گزارش خرداد محسن هاشمی رفسنجانی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه نخستین کنگره بین المللی حقوق ایران با رویکرد حقوق شهروندی در برج میلاد تهران گفت: در قرآن کریم از کرامت انسانی صحبت شده است و فضیلت را نسبت به همه مخلوقات دیگر به انسان داده است و می دانیم که در تاریخ جهان و تاریخ معاصرخودمان ایران مطالبات و آرمان های فراوانی مطرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: بعد از نهضت مشروطیت موضوع حقوق شهروندی مطرح بوده و ملت ایران پیروزی هایی در زمینه بحث حقوق شهروندی داشته است و ملت ایران به موفقیت هایی نائل شده تا به حداکثر این موضوع برسند.
 
هاشمی ادامه داد: به همین دلیل خداوند در قرآن کریم درباره حق الناس صحبت می کند و رئیس جمهوری اخیرا در سال ۹۵ در بیانیه ای حقوق شهروندی را براساس اصل ۱۳۴ قانون اساسی در ۱۲۰ ماده به مردم اعلام کردند، بعضی گفتند تکرار مکررات بوده اما به نظر می آید یک جمع بندی محکم و عالی است و شهروندان با خواندن ۱۲۰ بند می توانند مطالبه گر باشند و حقوق شان را از حاکمیت دریافت کنند.
 
وی افزود: در این سند ابتدا با حق حیات و کیفیت زندگی و در مسیرهای دیگر بحث اندیشه، حق اعتراض و امنیت شهروندی و در انتها به حق صلح و اقتدار ملی پایان می یابد.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بخش (ع) این منشور صحبت از محیط زیست سالم و توسعه پایدار و در بخش (ض) نیز موضوع رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی را در برمی گیرد.
 
وی گفت: تهران با هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای زیرساخت ها بوده و جمعیت زیادی را به سمت خودش جذب کرده و به دلیل گران بودن هزینه ها برخی از مردم در حاشیه شهرها و اقماری زندگی می کنند و جمعیت کل تهران به ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر می رسد و به همین دلیل تهران نمی تواند از مرز ۹ میلیون نفر عبور کند.
 
هاشمی بیان کرد: البته در سال های آینده ۱۹ میلیون نفر جمعیت برای تهران پیش بینی شده است و همگی برای داشتن محیط زیست مناسب به تهران می آیند و لازم است حاکمیت به اقمار تهران هم توجه داشته باشد، چون در خود تهران حرکت دچار مشکل است و مردم ساعت ها در ترافیک هستند که گاها این ترافیک سه تا چهار ساعت زمان می برد و مصرف سوخت و آلودگی هوا را در شهر تهران داریم که همه اینها به زندگی سالم آنها صدمه می زند.
 
وی گفت: در ابرشهر تهران تنها روشی که امن و عدالت محور و با صرفه است موضوع مترو است که باعث صرفه جویی در وقت و کاهش آلودگی هوا می شود و چون زیر زمین است فضایی را در بالای شهر اشغال نمی کند و بهترین وسیله حرکت در تهران است.
 
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: تهران به سمت خودرو محوری رفته است و این موضوع باعث شده که حق را به عموم مردم ندهیم و کسانی که از خودرو استفاده می کنند ضمن آلودگی هوا، وقت آنها بیشتر تلف می شود و این حقوق شهروندی است که مردم باید از دولت مطالبه کنند.
 
هاشمی افزود: تاکنون ۵۳۰ کیلومتر بزرگراه و اتوبان داریم ولی دو میلیون سفر با حمل و نقل ریلی انجام میشود که باید این تعدادسفر با این وسیله به هشت میلیون برسد، زیرساخت هایی فراهم شده است و بخش مترو در حال گسترش است اما تجهیزات زیادی ندارند.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از اولویت های شهر تهران براساس حقوق شهروندی و مبارزه با ترافیک، رفتن به سمت حمل و نقل ریلی و ظرفیت سازی در متروی تهران است.
 
هاشمی افزود: باید تردد از اقمار به سمت تهران را نیز به همین روش انجام دهیم تا شاهد کاهش ترافیک باشیم چون اکنون تردد از اقمار به تهران زیاد است که باید آنها را به سمت حمل و نقل ریلی هدایت کرد.
 
وی افزود: ما نیاز داریم در بخش حرکت که بخشی از حق محیط زیست سالم و توسعه پایدار است شاهد سیستم ریلی حمل و نقل با ۱۰ میلیون سفر باشیم که این را هم از دولت، شورای شهر، شهردار و حتی اگر نشد از مقام معظم رهبری بخواهیم چون دیگر تهران امکان زندگی سالم برای شهروندان را نمی تواند تامین کند. برچسب ها: محسن هاشمی ، شهروندان ، تهران

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۱۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است

استاندار زنجان گفت: کتابخانه محل مناسبی برای آموزش امور شهری به کودکان و نوجوانان در حوزه‌هایی مانند آموزش تفکیک زباله و باید و نبایدهای حقوق شهروندی است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، محسن افشارچی امروز _سه‌شنبه، دوم اردیبهشت_ در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان زنجان، اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده و پیگیری مداوم امور در دستور کار مسئولان این دستگاه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ترویج کتاب و کتابخانه منشأ خیر و به نفع مردم است، افزود: در کشور، پایگاه‌های فرهنگی بسیاری داریم، اما در این میان کتابخانه‌های عمومی وضعیت منحصر به فردی دارد، چون کتابخانه یک پایگاه فرهنگی عمومی است و طیف مخاطبان گسترده‌ای را در بر می‌گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه کتابخانه محل مناسبی برای آموزش امور شهری به کودکان و نوجوانان در حوزه‌هایی مانند آموزش تفکیک زباله و باید و نبایدهای حقوق شهروندی است، اضافه کرد: در استان نیروهای انسانی توانمندی در حوزه فرهنگ داریم و باید از این ظرفیت‌ها در کتابخانه‌های عمومی بهره ببریم.

وی اشاره به برگزاری سلسله جلسات ادبیات و زندگی در کتابخانه‌های استان گفت: جلسات خوانش و شرح مثنوی، عطار و حافظ بسیار ارزشمند است و باید چنین برنامه‌های تداوم داشته باشد.

افشارچی ضمن تاکید بر استفاده از بستر رسانه‌های اجتماعی برای ترویج فعالیت‌های کتابخوانی و معرفی خدمات کتابخانه‌های استان، عنوان کرد: مکان‌های پر رفت و آمد مانند فرودگاه، ایستگاه راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری محل مناسبی برای ترویج کتابخوانی است و می‌توان مکان‌های ویژه برای دریافت کتاب صوتی برای مسافران ایجاد کرد.

کد خبر 747280

دیگر خبرها

  • گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان
  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد؛ چرا آب ذخیره کنیم؟
  • واقعیت پیامک ذخیره سازی آب که تهرانی ها را نگران کرد چه بود؟
  • ارسال پیامک ذخیره سازی آب برای شهروندان تهرانی | ماجرا چیست؟
  • واقعیت پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد چه بود؟
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است