Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@19:22:33 GMT

بازتعریف جدید از آب شرب، کشاورزی و صنعت در اردبیل

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۲۴۱۵

فرماندار اردبیل گفت: باید بازتعریفی جدید از منابع آب شرب، کشاورزی و صنعت شود تا دشت‌هایی چون اردبیل با بحرانی جدی‌تر از این روبرو نشوند.

به گزارش ایسنا، «جواد زنجانی» در جلسه جمع‌بندی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به اردبیل در سرعین اظهار کرد: شرایط اضطراری مرکز استان ایجاب می‌کند تا ما بیش از پیش به دشت اردبیل و تأمین آب شرب، صنعت و بخش کشاورزی که با چالش‌ها و دغدغه‌هایی روبروست توجهی جدی و اساسی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که روز به روز این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها افزون‌تر می‌شود، ادامه داد: اردبیل با 700 هزار نفر جمعیت از آب سد یامچی به ظرفیت 17 میلیون متر مکعب بهره‌مند است در حالی که این سد در ابتدا برای کشاورزی طراحی و اجرایی شده و برداشت آب از این سد برای شرب با برخی نارسائی‌ها و کیفیتی نامطلوب روبروست.

فرماندار اردبیل با تأکید بر این‌که از نظر کمی و کیفی ما در تأمین آب شرب اردبیل دچار مشکلات و نقایصی هستیم، خاطرنشان کرد: به هیچ وجه تصفیه‌خانه موجود پاسخگو نیست و اگر از هم‌اکنون تصفیه‌خانه‌ای کلنگ‌زنی شود 5 سال طول می‌کشد تا این تصفیه‌خانه جدید به بهره‌برداری برسد که باید مسئولان امر از هم‌اکنون دست به کار شوند.

زنجانی با اشاره به این‌که در تأمین آب اردبیل افق مشخصی دیده نشده است، گفت: باید دستگاه‌های متولی در این زمینه افق 20 ساله را که جمعیت اردبیل به بیش از 850 هزار نفر رسیده و 90 درصد جمعیت استان در مرکز این استان ساکن خواهند شد پیش‌بینی شده و زمینه تدارک برنامه‌ریزی‌های جدید در این باب انجام شود.

وی ضرورت بازتعریفی جدید از تامین منابع آب شرب، کشاورزی و صنعت را در اردبیل یادآور شد و افزود: ما در اختصاص آب در این بخش‌ها با مشکلات جدی روبرو هستیم و در حالی که بخش شرب ما نیازمند تأمین آب کافی است بیشترین مصرف را در حوزه کشاورزی شاهد هستیم.

فرماندار اردبیل با انتقاد از کسانی که همواره حرف از توسعه کشاورزی می‌زنند، اظهار کرد: ما در حالی سخن از توسعه کشاورزی می‌زنیم که به اندازه کافی آب برای شرب نداریم و با شرایط اقلیمی خشکسالی که پیش آمده است نمی‌توان زیاد به توسعه بخش کشاورزی امیدوار بود.

زنجانی تنش‌های آبی را در اردبیل بسیار نگران‌کننده خواند و اضافه کرد: در حالی که 100 میلیون متر مکعب آب در دشت اردبیل وجود دارد اما تأسف‌انگیز است که مصرف ما بیش از این رقم بوده به طوری که دشت اردبیل یکی از دشت‌های ممنوعه بوده و با وضعیت کنونی بحران و فرونشست دشت را شاهد هستیم.

وی از مسئولان کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خواست تا براساس قوانین مشخص در کشور زمینه بازتعریفی دقیق از حقابه‌ها و منابع شرب، کشاورزی و صنعت را مدنظر قرار دهند تا بخشی از دغدغه‌ها و نارسایی‌ها برطرف شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟

ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به دیگر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)