Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-18@05:30:27 GMT

چگونه عمر خودرو را افزایش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۸۲۲۳

چگونه عمر خودرو را افزایش دهیم؟

خبرگزاری میزان- عمر مفید خودروها در مقایسه با اتومبیل های قدیمی کاهش یافته، اما با رعایت برخی روش‌ها می‌توان میزان عمر خودرو را ارتقاء بخشید.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،برخی کارشناسان معتقدند، عمر مفید خودرو‌های جدید نسبت به اتومبیل‌های قدیمی، کاهش یافته، موضوعی که با در نظر گرفتن سیاست‌های حفظ بازار و فروش و عرضه قطعات تولیدی برای خودرو‌ها قابل فهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به موازات کاهش عمر مفید خودرو، از حیث ایمنی و رفاهی شاهد بهبود کیفیت ساخت اتومبیل‌ها هستیم، با همه این اوصاف، در صورت رعایت برخی موارد و دقت نظر در نحوه بکارگیری خودرو می‌توان، عمر مفید خودرو را با افزایش هر چه بیشتری همراه کرد.

در ذیل این گزارش تلاش می‌شود در گفت و گو با یکی از کارشناسان خودرو، برخی از راهکار‌های تاثیرگذار در حصول این امر (افزایش عمر خودرو) مورد بحث و بررسی قرار می‌گردد.

دقت نظر در تعویض به موقع تسمه تایم خودرو

در تمامی خودرو‌های جدید، ارتباط میان میل لنگ و سایر اجزای موتور به‌واسطه تسمه تایم انجام می‌پذیرد. در تکنولوژی قدیمی ساخت خودرو، این ارتباط توسط زنجیری خاص برقرار می‌شد که صدای بالای موتور باعث تغییر جنس تسمه مذکور از فلزی به پلاستیکی شد.

محمد شجاعی، کارشناس خودرو، ضمن اشاره به موارد فوق، اظهار کرد: بی توجهی به تعویض به موقع تسمه تایم، خسارات بسیاری را به مالک خودرو تحمیل خواهد کرد و در صورت پاره شدن تسمه تایم (بخصوص در سرعت بالا) تعمیر و آماده سازی مجدد اتومبیل، با هزینه‌های سنگینی همراه خواهد شد.

وی افزود: عمر متوسط تسمه تایم بر حسب میزان کارکرد کیلومتر خودرو محاسبه می‌شود که به طور معمول پس از ۶۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر کارکرد، باید نسبت به تعویض تسمه تایم اقدام کرد.

شجاعی گفت: اگرچه پس از ۸۰ هزار کیلومتر، تسمه تایم پاره نخواهد شد، اما با عنایت به آسیب‌های سنگینی که متعاقب پارگی تسمه تایم به خودرو تحمیل می‌شود، استقبال از چنین ریسکی منطقی و معقولانه به نظر نمی‌رسد و پیشنهاد می‌شود حداقل کارکرد که ۶۰ هزار کیلومتر است، مبنای زمان تعویض تسمه مذکور قرار گیرد.

نقش روغن با کیفیت در طول عمر موتور خودرو

این کارشناس خودرو در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار روغن موتور در ارتقای عمر مفید موتورِ خودرو گفت: اگر بنزین خودرو را به مثابه آب و غذای خودرو تصور کنیم، به طور قطع اهمیت روغن موتور همچون خون در بدن انسان است و کم توجهی و سهل انگاری در انتخاب روغن استاندارد و با کیفیت و همچنین غفلت ازتعویض به موقع آن، می‌تواند عمر موتور خودرو را تحت الشعاع قرار دهد.

وی افزود: برای تعویض به موقع روغن موتور باید دو مولفه اساسی را مد نظر قرار داد که این دو مولفه بر دو عنصر زمان و میزان کارکرد استوار است.

شجاعی بیان کرد: نمی‌توان میزان کارکرد مشخص و واحدی برای روغن موتور‌ها تعیین کرد و هر روغنی بنابر کیفیت و نوع ساخت آن، از شرایط متفاوتی برخوردار است.

کارشناس خودرو گفت: بر روی قوطی هر روغن موتور، میزان کارکرد مفید روغن درج شده که باید مبنای زمان تعویض روغن قلمداد شود، اما برخی صاحب نظران فنی معتقدند، حتی اگر روغن موتوری از قابلیت کارکردی به میزان ۸،۱۰ یا حتی ۱۲ هزار کیلومتر نیز برخوردار بود، بهتر است بعد از ۶ هزار کیلومتر کارکرد، نسبت به تعویض آن اقدام شود.

وی افزود: بهترین کارکرد روغن خودرو در ۶ هزار کیلومتر ابتدایی است و اگر قابلیت کارکرد روغنی فراتر از این میزان تعریف شده بود، با تعویض به موقع، ریسک احتمالات گوناگون به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.

شجاعی تصریح کرد: برخی روغن موتور‌ها درنهایت قابلیت ۴ تا ۵ هزار کیلومتر کارکرد را دارا هستند که در خصوص چنین روغن‌هایی نباید مبنا را بر ۶ هزار کیلومتر قرار داد.

کارشناس خودرو گفت: برخی گمان می‌کنند تا پر کردن سقف تعریف شده از حیث کارکرد خودرو (بر مبنای کیلومتر)، نباید نسبت به تعویض روغن اقدام کرد که این رویکرد، اشتباهی بزرگ محسوب می‌شود.

وی افزود: نظر‌ها در خصوص بازه زمانی تعویض روغن موتور متفاوت است، برخی سه ماه و برخی ۶ و گاهی ۸ تا ۱۰ ماه نیز عنوان می‌کنند و این مقاطع، بازه‌هایی است که در صورت عدم به حد نصاب رسیدنِ کارکرد، باید با سر رسیدن زمان مذکور، اقدام به تعویض روغن کرد.

شجاعی گفت: مبنا قرار دادن ۶ ماه، منطقی‌ترین زمان برای تعویض روغن است و در صورت رعایت موارد مذکور، تا حدود زیادی عمر موتورِ خودرو (بخصوص رینگ، پیستون و ...) افزایش می‌یابد.
وسواس بیشتر در کنترل قطعات مصرفی

شجاعی با بیان اینکه سومین مولفه تاثیرگذار در بالا بردن عمر خودرو را در کنترل و دقت نظر در بازدید قطعات مصرفی است، یادآور شد: برخی تصور می‌کنند قطعات خودرو‌های فعلی همچون اتومبیل‌های ۲۰،۳۰ سال گذشته، عمر طولانی مدت و کارکرد بسیار دارند در صورتیکه حتی در صورت تهیه و خرید قطعات اصلی و فابریک نیز نباید چنین ذهنیتی داشت.

کارشناس خودرو تصریح کرد: سیستم ترمز، باتری، تصفیه بنزین، شیلنگ ها، تسمه دینام، وایر، شمع‌ها و... از مواردی است که باید در بازه‌های زمانی میان مدت کنترل شوند و در صورت بروز نشانه‌های خرابی نسبت به تعویض آن اقدام کرد، زیرا خرابی برخی از آنها در نابهنگام‌ها می‌تواند با خسارات سنگینی همراه شود.
حساسیت به ریزش‌ها و قطراتی که از شیلنگ‌ها و کاسه نمد‌ها خارجی می‌شود

این کارشناس فنی خودرو، با بیان اینکه یکی دیگر از نشانه‌های خرابی خودرو را در نَشتی‌هایی است که در قالب روغن، آب یا ضد یخ از خودرو خارج می‌شود، گفت: برخی از نارسایی‌ها در خودرو با نشانه و آلارم‌هایی همراه می‌شود که نشتی‌ها از نمونه‌ها و مصادیق آن به شمار می‌رود.

شجاعی گفت: در صورت نشت آب یا روغن از شیلنگ‌ها یا کاسه نمد باید نسبت به آن حساس بود، زیرا ممکن است گاهی با شدت گرفتن نشتی، حجم آب یا روغن ترمز، موتور و... به میزانی کاهش یابد که با خسارات بسیاری همراه شود، پس نتیجه می‌گیریم نباید نسبت به این آلارم‌ها و نشانه‌های به ظاهر ساده، بی تفاوت بود.
به لاستیک و عمر مفید آن توجه کنید

کارشناس خودرو در خصوص اهمیت لاستیک خودرو در قسمت‌های مختلف اتومبیل، افزود: در صورت بروز ایراد و یا انقضای عمر مفید لاستیک، در کنار ایجاد فشار به جلوبندی خودرو، ممکن است ضریب مخاطراتی همچون ترکیدگی یا تصادفات نابهنگام به دلیل ترکیدگی ناگهانی لاستیک بصورت فزاینده‌ای افزایش یابد.

شجاعی گفت: با عنایت به رخداد‌ها و تجارب تلخی که از ترکیدگی لاستیک خودرو و تمام شدن لنت مشاهده شده، باید با حساسیت بسیار به عمر مفید و میزان آج لاستیک توجه نمود.
عملکرد سیستم خنک کننده خودرو مورد بررسی قرار گیرد

شجاعی در ادامه گفت: کنترل و بازبینی سیستم خنک کننده خودرو را از عامل موثر دیگر در ارتقای عمر مفید اتومبیل است. هنگامی که موتور خودرو روشن است، اجزای مختلف آن با نظم و انتظام خاصی با هم درگیر هستند و مجموعه این فعالیت‌ها و اصطحکاکات دمای موجود در موتور را به میزان بالایی تشدید می‌کند.

کارشناس خودرو بیان کرد: برای جلوگیری از این افزایش دما، کارکرد استاندارد و صحیح سیستم کنترل دما یا خنک‌کننده نقش بسزایی ایفاء می‌کند و با چنین اوصافی، کنترل فنی خودرو و مسیر و مجاری عبور مایع خنک کننده ضرورتی است که نباید از آن غافل شد.

به‌روز رسانی نرم افزار‌های خودرو در اتومبیل‌های پیشرفته

شجاعی بعد از موارد سخت افزاری و توجهِ به کنترل و بازبینی به موقع آن، به نرم افزار‌هایی اشاره می‌کند که در کارکرد صحیح خودرو‌های پیشرفته کنونی نقش حائز اهمیتی ایفاء می‌کند.

وی افزود: در خودرو‌های جدید، سیستم الکترونیکی و نرم افزار‌های فعال در آن، بسیار مهم است و گاهی برخی نارسایی‌های خودرو در نرم افزار‌های بروز رسانی شده و جدید بهبود می‌یابد؛ بنابراین توجه و دقت نظر در این خصوص می‌توند در بالا رفتن عمر مفید خودرو موثر واقع شود.

شجاعی در خاتمه یادآور شد: بازدید دوره‌ای خودرو (حداقل سالی یکبار) از دیگر مواردی است که با رعایت آن می‌توان از بروز نارسایی هایِ پنهانی و احتمالی جلوگیری کرد، مشروط بر اینکه دقت نظر لازم در انتخاب مکانیک یا کارشناس فنی خِبره، لحاظ شود.

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۸۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد ایران ؛ دو سوم تهرانی‌ها کالابرگی شدند

به گزارش همشهری آنلاین، اعلام نتایج هجدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران یکی از خبرهای دیروز در رسانه‌ها بود. در این حراج، ۲۵۲ قطعه شمش یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ معامله شد.

بر اساس آمارها، طی جلسه معاملاتی دیروز مرکز مبادله ارز و طلا، درمجموع ۴۵۹ قطعه شمش طلای استاندارد در قالب دو عرضه عمده و خرد، از سوی صادرکنندگان فروخته شد که میانگین قیمت این شمش‌های طلا چهار میلیارد و ۸۶۶ میلیون تومان اعلام شده است.

دیروز قیمت جدید مدل‌های مختلف پژو پارس هم اعلام شد. بر اساس آخرین بخشنامه اعلامی شرکت ایران‌خودرو، قیمت جدید خودرو پژو پارس با موتور XU۷P ویژه فروردین و اردیبهشت که در اسفندماه سال قبل ۲۹۴ میلیون و ۱۳۳ هزار تومان اعلام شده بود با دریافت مجوز قیمت جدید به ۴۴۵ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته است.

ایران‌خودرو قیمت خودروهای پژو پارس سفارشی ELX با موتور XU۷P برای فروردین و اردیبهشت را ۴۳۹ میلیون و ۵۲۹ هزار تومان، قیمت پژو پارس سفارشی با موتور XU۷P را ۳۸۰ میلیون و ۸۷۱ هزار تومان و قیمت پژو پارس با موتور TU۵ را ۴۰۲ میلیون و ۴۶ هزار تومان اعلام کرده است.

البته، این قیمت‌ها، قیمت فروش درب کارخانه بوده و مالیات ارزش‌افزوده، هزینه شماره‌گذاری، بیمه شخص ثالث و سایر متعلقات قانونی به این مبالغ اضافه می‌شود.

دیروز میزان اختصاص ارز واردات و نرخ آن هم از سوی بانک مرکزی اعلام شد. طبق آمارها از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۳۳ میلیون دلار ارز جهت واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تأمین شده و ۶۹۴ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۱۶ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات نیز به سایر صنایع اختصاص یافته است.

اعلام نتایج استقبال خانوارهای استان تهران از مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک نیز از خبرهای دیروز بود. بیش از ۲ میلیون خانوار مشمول در دهک‌های اول تا هفتم ساکن استان تهران هستند و بر اساس اعلام سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، بیش از ۷۲ درصد مردم تهران از مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک استقبال کرده‌اند.

آن‌طور که سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران می‌گوید: از ابتدای طرح کالابرگ الکترونیک، ۲.۵ همت اعتبار حمایتی کالابرگ الکترونیکی در استان تهران مصرف شده که ۱.۷ همت آن در دو ماه اخیر و در قالب طرح فجرانه استفاده شده است.

به گفته آذرپناه، استان تهران در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، مقام دوم را در میان استان‌های کشور کسب کرده است.

در بازار تخم‌مرغ هم ریزش قیمت‌ها به کمتر از نرخ مصوب صدای مرغداران را برای مدیریت بازار درآورده و از دولت درخواست کرده‌اند که با توجه به کاهش مصرف تخم‌مرغ در نیمه اول سال با خرید تضمینی تخم‌مرغ مازاد، از تولیدکنندگان حمایت کند.

کد خبر 845280 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ دو سوم تهرانی‌ها کالابرگی شدند
  • ریختن بیش از حد روغن موتور چه آسیب‌ هایی در پی دارد؟
  • افزایش ۳۳ درصدی واردات قطعات و اجزای خودرو و موتور سیکلت
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • اعلام شرایط فروش اقساطی ۳ محصول کرمان موتور
  • آغاز عرضه نامحدود روغن موتور دیزلی در اصفهان
  • آغاز عرضه نامحدود روغن موتور دیزل در اصفهان
  • ارزش دلاری صادرات گمرک لرستان ۱۵۴ درصد افزایش یافت
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو
  • زورگیری به‌خاطر هیجان و عشق به موتورسواری