Web Analytics Made Easy - Statcounter

دگرگونی نظام آموزشی دانشگاه‌ها و گنجاندن تکنیک‌های فناوری اطلاعات در برنامه درسی و به‌کارگیری روش‌های آنلاین در آموزش، نیاز به آمادگی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دارد. محققین کشورمان این آمادگی را مورد بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش ایسنا، توسعه فناوری اطلاعات و استفاده از فناوری­‌های آنلاین در آموزش، فرصت‌­هایی برای استفاده از شیوه­‌های جدید یادگیری و روش­‌های مؤثر آموزش مثل یادگیری الکترونیکی را فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بین انواع روش‌های آموزش الکترونیکی، روش آموزش تلفیقی که شامل آموزش چهره به چهره و الکترونیکی است در علوم پزشکی اهمیت خاصی دارد، اما گسترش مؤثر این شیوه آموزشی مستلزم آمادگی همه‌جانبه جامعه علمی و کاربران اینترنتی است.

توسعه فناوری اطلاعات در آموزش، انعطاف‌­پذیری موجود در یادگیرنده و یاددهنده را افزایش داده است. علاوه بر این، به‌کارگیری درست و صحیح نظام آموزشی الکترونیکی می­‌تواند به مهارت­‌های کامپیوتری و استفاده از مطالب علمی به‌صورت آنلاین نیز کمک کند. ولی برای اجرای این مدل آموزشی باید درک درستی از واقعیت­‌ها، شرایط و قابلیت­‌های موجود داشت.

در این رابطه، محققین دانشگاه علوم پزشکی زابل با هدف تعیین میزان آمادگی دانشجویان جهت استفاده از نظام یادگیری الکترونیکی، پژوهشی را انجام داده‌اند.

این مطالعه توصیفی- تحلیلی با مشارکت 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل که به‌صورت تصادفی انتخاب شده بودند و با استفاده از پرسشنامه‌های علمی خاص به مرحله اجرا درآمده است. پاسخ‌های دانشجویان به‌دقت طبقه‌بندی گردیده و سپس با استفاده از روش‌ها و نرم‌افزارهای آماری، تجزیه‌ و تحلیل شده است.

نتایج این پژوهش نشان داد که دانشجویان فوق، در حد ضعیفی به کامپیوتری که دارای سخت­‌افزار مناسب، اینترنت و نرم­ افزارهای مورد نیاز باشد، دسترسی دارند.

همچنین طبق یافته‌ها، دانشجویان از سواد رایانه­‌ای و اینترنتی ضعیفی برخوردار بوده‌اند.

یافته­‌ها نشان می‌دهند که تنها نزدیک به 32 درصد از دانشجویان برای استفاده از نظام یادگیری الکترونیکی آمادگی خوبی دارند. هرچند در این میان، دانشجویان مقطع کارشناسی وضع خوبی را نشان داده و بیشترین آمادگی را با میانگین حدود 95 درصد به خود اختصاص داده‌اند. دلیل این امر به گفته محققین، احتمالا استفاده بیشتر دانشجویان این مقطع از کامپیوتر و اینترنت و داشتن واحدهای درسی جدی‌تر در این زمینه است.

با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، نظام آموزش الکترونیکی با چالش­‌هایی روبرو است و مدیران و برنامه‌­ریزان یادگیری الکترونیکی، باید زیرساخت­‌های لازم را جهت رفع این چالش­‌ها فراهم کنند.

برای پیاده­‌سازی و اجرای صحیح این شیوه آموزشی، مجریان این پژوهش پیشنهاد کرده‌اند که دانشگاه­ها و مؤسسات زیرساخت­‌ها و امکانات لازم را فراهم کرده و اقدامات و آموزش­‌های لازم را برای افزایش مهارت و سواد اینترنتی دانشجویان انجام دهند.

همچنین با توجه به مسائل انسانی، فرهنگی و منطقه­‌ای، بایستی مطالعات بیشتری برای ایجاد انگیزه در فراگیران این سیستم آموزشی صورت گیرد.

نتایج این مطالعه در فصل‌نامه «علوم پیراپزشکی و توان‌بخشی مشهد» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد به چاپ رسیده است.

منبع: فصل‌نامه علوم پیراپزشکی و توان‌بخشی مشهد، دوره 6، شماره 3، 1396

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۰۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: این موج بیداری که امروز در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم، ارمغان خیزش افکار عمومی ضد جنایت‌های صهیونیسم است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای در حمایت از خیزش دانشجویان بیدار دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، تاکید کرد: جوشش جوانان نشانگر این است که دوران تحریف تاریخ و وارنه نشان دادن حقیقت توسط صهیونیسم با ابزار رسانه و سلطه‌گری به پایان رسیده و این موج بیداری که امروز در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم، ارمغان خیزش افکار عمومی ضد جنایت‌های صهیونیسم است.

متن بیانیه به شرح ذیل است:

تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی

بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ

علائم زیادی وجود دارد که نظم کنونی جهان دارد تغییر پیدا می‌کند و نظم جدیدی بر جهان حاکم خواهد شد. رهبر معظم انقلاب در دیدار دانش آموزان(1401/08/11)

بیش از شش ماه از حملات وحشیانه، ناجوانمردانه و ضد انسانی رژیم اشغالگر قدس به غزه می‌گذرد. ده‌ها هزار انسان که عموم آنها کودکان، زنان و مردم بی دفاع بوده‌اند آماج حملات ویرانگر این رژیم جعلی قرار گرفته‌اند. همزمان با این جنایت‌ها موجی از اعتراض گسترده در جهان علیه متجاوزان و جنایتکاران صهیونسیت آغاز شد و تمام ابزارها و ظرفیت‌های نظام سلطه از جمله نهادهای حقوقی بین‌الملل و قدرت رسانه‌ای غرب، برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت‌ها مورد استفاده قرار گرفت و علی‌رغم همه این تلاش‌ها، صهیونست‌ها و حامیان آنها در جنگ روایت نیز در برابر موج آزادی خواهی شکست خورده و افکار عمومی در جهان اکنون بیش از هر زمان علیه آن‌ها و نظام سلطه بیدار شده است.

دانشگاه و نهاد علم در تاریخ همواره آغازگر تحولات سیاسی و اجتماعی بوده و نفی استبداد و آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است که در این موضوع نیز شاهد انفجار و خروش وجدان‌های بیدار جوانان دانشجو علیه جنایت‌های ضد بشری و نسل‌کشی در غزّه بودیم که این جوشش جوانان نشانگر این است که دوران تحریف تاریخ و وارنه نشان دادن حقیقت توسط صهیونیسم با ابزار رسانه و سلطه‌گری به پایان رسیده و این موج بیداری که امروز در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم، ارمغان خیزش افکار عمومی ضد جنایت‌های صهیونیسم است.

از سوی دیگر فرهنگ رایج نظام‌های آموزش عالی در جهان؛ استقلال دانشگاه‌ها و نهادهای علمی در ساحت‌های گوناگون از جمله استقلال علمی و آزادی در بیان نظرات، دیدگاه‌ها و اندیشه‌ها بوده است و آزادی آکادمیک در نظام های آموزشی اصلی پذیرفته شده و مورد احترام است. اما در کشوری که خود را مدعی اول آزادی بیان در جهان می‌داند، شاهد هستیم که نقاب از صورت آنها کنار رفته و چهره حقیقی آزادی در غرب نمایان شده است و شدیدترین برخوردها و سرکوب‌ها علیه دانشجویان و اساتیدی که اعتراض مسالمت آمیز به نسل‌کشی و جنایت‌های رژیم جعلی صهیونیستی داشتند توسط نیروهای نظامی در داخل دانشگاه‌های آمریکا صورت گرفته است.

ضرورت دارد؛ کلیه تشکل‌های دانشگاهی و نهادهای علمی در ایران و جهان از این اعتراضات مسالمت‌آمیز که علیه نظام سلطه شکل گرفته است، حمایت کرده و تأکید می‌کند جنبش های دانشگاهی ضمن استمرار این تجمعات، اجازه ندهند نظام استکبار در پناه قانون‌های اجتماعی و نهادهای بین‌المللی خودساخته صدای وجدان‌های بیدار در جهان را خاموش کنند و فارغ از هر گرایش سیاسی، دینی و مذهبی به حمایت از این جنبش سراسری دانشگاهی بپردازند.

امید است در پرتو این بیداری وجدان‌های پاک، شاهد نابودی رژیم جنایتکار صهیونیست و رفع ظلم و زورگویی در جهان و حرکت در مسیر تعالیم الهی باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • اعلام همبستگی دانشگاهیان  دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اساتید و دانشجویان ِ آزادی خواه ِ حامی فلسطین
  • آمادگی دانشگاه یزد برای جذب دانشجویان بین‌الملل
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه