Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-30@06:07:03 GMT

رسانه‌های نوین در خدمت رسانه‌های سنتی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۱۱۹۳

رسانه‌های نوین در خدمت رسانه‌های سنتی

گروه فرهنگ و هنر: در یادداشت پیش رو  که  دکتر افسانه مظفری پیرامون  رسانه‌های نوین در خدمت رسانه‌های سنتی   نگاشته ،  نگارنده معتقد است:به نظر می‌رسد رسانه‌های همگانی و شبکه‌های ارتباطی نوین در شرایطی آکنده از رقابت و چالش در عین تعامل و همکاری با یکدیگر قرار دارند و در این مسیر پر پیچ و خم آنچه قطعی به نظر می‌رسد

به گزارش بولتن نیوز، متن این یادداشت که در جام جم آنلاین،  ،نیز منتشر شده به شرح زیر می باشد:

با بررسی و ارزیابی نقش و عملکرد رسانه‌های نوین و مقایسه آنها با رسانه‌های دیگر مانند مطبوعات و رادیو و تلویزیون، شاهد ویژگی‌های مثبت و منفی هر دو طیف از رسانه‌ها هستیم که داوری درباره سرانجام این رقابت را سخت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه دو دیدگاه متمایز وجود دارد؛ یکی دیدگاه کمی‌گرایانه جامعه اطلاعاتی است که فراوانی اطلاعات و رسانه‌های نوین را به عنوان پایان تاریخ رسانه‌های نوین مطرح می‌کند و به ایده رسانه‌های جایگزین معتقد است. این دیدگاه افراطی که از منظر مهندسی اطلاعات به جامعه اطلاعاتی نوین نگاه می‌کند، به نزاع رسانه‌های نوین با رسانه‌های همگانی اعتقاد دارد و بر این باور است که رسانه‌های نوین، رسانه‌های سنتی را به بایگانی تاریخ خواهند سپرد.

نگرش دوم به تعامل این دو و همزیستی در عین رقابت، باور دارد؛ رقابتی که می‌تواند هم فرصت‌آفرین باشد، هم فرصت‌سوز. از این منظر رسانه‌های نوین و رسانه‌های همگانی تاثیرپذیری و تاثیرگذاری متقابل خواهند داشت. بر اساس دیدگاه تعاملی رسانه‌ها؛ با توجه به تنوع، انعطاف پذیری و فراگیری رسانه‌های نوین با کاهش چشمگیر قدرت فرستنده‌های سنتی روبه‌رو هستیم، اما در عین حال ظهور سیستم چند رسانه‌ای، روزنامه‌نگاری الکترونیک را به معنای تمایز و جدایی رسانه‌ها اعم از سنتی و نوین از هم نمی‌داند.

این دیدگاه به تعامل و هم‌افزایی بین رسانه‌های سنتی و نوین اشاره می‌کند و بر این باور است که رسانه‌ها با هم می‌توانند اقتدار لازم را کسب کنند و این هم‌افزایی فرصتی را برای تقویت مشارکت در جنبه‌های مختلف فراهم می‌سازد.

بنابراین از این تحولات باید کمال بهره را برد و در جهت تکامل و بهسازی رسانه‌ها استفاده کرد.

به نظر می‌رسد رسانه‌های همگانی و شبکه‌های ارتباطی نوین در شرایطی آکنده از رقابت و چالش در عین تعامل و همکاری با یکدیگر قرار دارند و در این مسیر پر پیچ و خم آنچه قطعی به نظر می‌رسد، این است که گزینه حذف و جایگزینی که اساس دیدگاه شیفتگان موج جدید رسانه‌ای و جامعه اطلاعاتی را شکل می‌دهد، واقع‌بینانه نیست.

همان‌طور که تاریخ نشان می‌دهد در گذشته رادیو و تلویزیون و مطبوعات، هیچ‌کدام جایگزین یکدیگر نشدند. در واقع رسانه‌های جدید به‌طور مستقل و خودانگیخته به‌وجود نمی‌آیند بلکه بتدریج از دگرگونی رسانه‌های قدیمی‌تر موجودیت پیدا می‌کنند. در واقع رسانه‌های سنتی و اشکال قدیمی‌تر به جای نابودی، خود را با شرایط انطباق می‌دهند، از آنها استفاده می‌کنند و در این بستر به رشد و بالندگی می‌رسند. بنابراین در شرایط جدید، کسب مخاطبان جدید و حفظ مخاطبان قدیمی‌تر هدف رسانه‌هاست.

در نوشته‌های بعدی به نکات اشتراک و افتراق کارکرد رسانه‌های نوین و سنتی می‌پردازیم.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مراسم بیل گردانی از سنت‌های ۲ هزار ساله در منطقه نیم ور محلات برای قدردانی از آب برگزار می‌شود که در این آئین ۷ بیل در دو دسته ۳ تایی و ۴ تایی به یکدیگر بسته شده و توسط پهلوانان به دو دست گرفته شده و دور سر چرخانده می‌شود. این ۷ بیل، نمادی از ۷ آسمان، ۷ جوی آب که در ۷ شبانه روز، دشت نیم‌ور را سیراب می‌کنند و ۷ دانگ زمین کشاورزی منطقه است.

دیگر خبرها

  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • السنوار شطرنج باز قهاری است/ هر بار ما را غافلگیر می‌کند
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • بشاگرد مدال افتخار ایران
  • ببینید | سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه