Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از اعضای بنیاد کارنگی و مرکز مطالعات امنیتی آمریکا در گزارشی مفصل اقدام به جمع‌بندی اقدامات و استراتژی منسجمی که ایالات‌متحده باید برای مقابله با ایران در خاورمیانه به کار بگیرد، کرده‌اند و طی آن پیشنهاد‌هایی در سه سطح به مقامات آمریکایی در این خصوص ارائه نموده‌اند.

به گزارش «تابناک» این گزارش که با توجه به تلاش‌های بیش از 37 ساله آمریکا برای مقابله با ایران و به گفته نویسندگان آن، جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح اتمی تدوین‌شده است، در مقدمه خود تأکید دارد که توافق هسته‌ای با ایران باید به شکل کامل اجرایی شده و اما نباید به‌عنوان پایان راه دیپلماتیک با ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده این نویسندگان این توافق باید ابتدای مسیری طولانی باشد که آمریکا از آن برای مقابله با تهدید منافع خود در خاورمیانه توسط ایران استفاده کند.

این گزارش سه مفهوم را در مقابله با ایران به کار می‌گیرد و درواقع سه کلید اصلی برای تدوین یک استراتژی جامع برای ایران را به دست می‌دهد: «تأکید» بر اجرای دقیق و کامل برجام و توافق هسته‌ای، «جای دادن» توافق در استراتژی جامع‌تری برای اقدامات آمریکا در برابر ایران در خاورمیانه و «تعامل» با ایران در موضوعاتی که هنوز ر مورد برجام یا غیرازآن مورد مناقشه است.

در موردتوافق هسته‌ای

نویسندگان این گزارش تأکید کرده‌اند که هدف اصلی و نهایی از این گزارش، ایجاد یک استراتژی جامع و هماهنگ برای مقابله با تهدیدات ایران در خاورمیانه نسبت به متحدان و منافع آمریکا است. استراتژی‌ای که هم‌زمان از ابزارهای متفاوت استفاده کرده و این ابزارها را با یکدیگر مطابقت می‌دهد. به گفته آن‌ها تجربه نشان داده است که ایران تا زمانی که با کاربست هماهنگ یک چنین رویکردهایی مواجه نباشد، از تن دادن به منافع ملی آمریکا سر باز خواهد زد.

آنچه این گزارش در اولین قدم به آن اشاره می‌کند این است که آمریکا نباید بدون در دست داشتن یک جایگزین معتبر و صلاحیت‌دار به لحاظ دیپلماتیک برای برجام و توافق هسته‌ای، به سمت مذاکره مجدد برای آن قدم بردارد. به گفته این گزارش درحالی‌که توافق هسته‌ای کی توافق ناقص است اما می‌تواند تهدیدات هسته‌ای ایران را برای کوتاه و میان‌مدت خنثی کرده و خیال آمریکا را بابت صرف انرژی در خصوص مقابله با تجهیز ایران به سلاح اتمی راحت کند.

همچنین به گفت گزارش هیچ دورنمای واقع‌گرایانه‌ای برای رسید به یک توافق بهتر از توافق جاری با ایران وجود ندارد. درنتیجه مذاکره مجدد برای توافق هسته‌ای و یا تلاش برای گنجاندن موضوعات جدید در آن ریسک بسیار بالایی در بر دارد و می‌تواند منجر به از دست رفتن کل توافق شود.

پیشنهاد این گزارش در این بخش آن است که ایالات‌متحده به‌جای کنار گذاشتن یا مذاکره مجدد در خصوص برجام، آن را به من شکل فعلی با دقت بسیار بالا پیاده کند و هم‌زمان از تغییر برنامه هسته‌ای ایران به یک برنامه صلح‌آمیز حمایت کرده و گزینه‌های جانبی دیگر را برای محدودیت‌های بیشتر بر برنامه هسته‌ای ایران در دستور کار قرار دهد.

در رابطه با اقدامات ایران در خاورمیانه

این گزارش در بخش دوم خود و در مورد آنچه اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در خاورمیانه نامیده است، بیان می‌کند که تاکنون هیچ استراتژی مبتنی بری استفاده هم‌زمان و کارآمد از تعامل و زور یا اجبار در برابر ایران به کار گرفته نشده است و این اتفاق باید رخ دهد. به گفته گزارش این به معنی بالا بردن هزینه‌ها برای ایران در راستای حمایت از گروه‌های نظامی و نایبان خود در منطقه با استفاده از ابزار نظامی و اطلاعاتی است که شمال تلاش برای مقابله با تهدیدات ایران از طریق تحریم‌های اقتصادی، و در برخی موارد اعزام نیروهای نظامی برای بالا بردن توان مقابله آمریکا خواهد بود.

اما نویسندگان تأکیددارند که این اقدامات باید هم‌زمان با باز گذاشتن چندین کانال دیپلماتیک برای گفتگو و تعامل با ایران باشد. ازنظر آن‌ها کاربست مکانیسم‌های تعارض زدایی در راستای جلوگیری از گسترش نزاع باید به کار گرفته شود. به عقیده آن‌ها ایالات‌متحده باید همچنان علاقه‌مند به خل و رفع تعارضات با ایران از مسیر گفتگو باشد زیرا ایران یکی از بازیگران منطقه‌ای مهم در خاورمیانه است و درنهایت باید توافق ایران برای هرگونه ترتیبات سیاسی در این منطقه به‌دست‌آمده و در نظر گرفته شود.

گسترش تعامل

در بخش سوم این گزارش تأکید دارد که هم‌زمان با استفاده از ابزارهای مختلف برای مقابله با تهدیدات ایران در خاورمیانه باید تلاش مضاعفی برای گسترده ساختن تعامل با ایران در دستور کار ایالات‌متحده قرار گیرد. ازنظر نویسندگان این گزارش مهم‌ترین ابزارها در این مسیر باز گذاشتن چندین کانال هم‌زمان برای دیپلماسی و گفتگو و همچنین تعاملات نفربه‌نفر با ایران و تعاملات اقتصادی است. این اقدامات باید در تطابق با عناصر پیش‌گفته باشد تا منجر به دسترسی آمریکا به ثبات و امنیت موردنیاز در خاورمیانه شده و درنهایت بتواند به‌خوبی مواضع آمریکا را برای ایران روشن کند.

ازنظر این گزارش این تعامل باید دو جنبه را به شکل هم‌زمان داشته باشد: اول نباید تلاش جدی برای تغییر ماهیت نظام ایران بکند و درعین‌حال نباید منجر به کاستی و نقص در تلاش برای محدودسازی برنامه هسته‌ای و موشکی ایران یا اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در منطقه شود. بلکه تنها باید مسیری را برای شانس گفتگو و مذاکره با ایران و بهبود روابط ایران و آمریکا باز بگذارد.


منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۱۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد
او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.
گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: ایسنا

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم