Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@11:26:09 GMT

جویدن دندان‌ها را از بین می‌برد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۲۰۴۱

جویدن دندان‌ها را از بین می‌برد

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
بررسی جدید نانوذراتی که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، دیدگاهی کاملا جدید از آنچه جویدن و خوردن غذا بر سر سخت‌ترین بخش از بدن انسان می‌آورد به دست آورده‌اند.

براساس گزارش ساينس الرت، محققان در اين پژوهش بيش از هر ذره ديگر روي بلورهاي هيدروكسيپاتيت متمركز شدند، رشته‌هايي روبان مانند از نانوذرات كه ميناي دندان را تشكيل مي‌دهند و اين بافت را تحت تست‌هاي متعدد خراش‌ و فشار قرار دادند تا دريابند چطور اين نانوذرات مقاومت مي‌كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان چيني و آمريكايي اميدوارند اين يافته بتواند در بهبود درمان‌هاي دندانپزشكي تاثيرگذار بوده و همچنين به باستان‌شناسان در شناسايي فسيل دندان‌هاي قديمي كمك كند.

به گفته محققان دانشگاه آركانزاس، بلورهاي هيدروكسيپاتيت بنيادي‌ترين بخش‌هاي ميناي دندان به شمار مي‌روند كه هريك ضخامتي كمتر از يك هزارم از ضخامت تار موي انسان را دارند. تا به امروز بيشتر مطالعات دنداني روي ذرات بزرگتر از اين صورت گرفته بود، اما براي درك بهتر طبيعت ميناي دندان و چگونگي مقاومت سخت‌ترين بافت بدن انسان در برابر فشار و خراشيدگي بايد در مقياسي جزئي‌تر روي آن تحقيق شود.

اين ريزبلورها  روي يكديگر تلنبار شده و به كمك پروتئين‌هايي به يكديگر مي‌چسبند تا ميناي دندان شكل بگيرد. محققان براي بررسي دقيق‌تر از ميكروسكوپ‌هاي قدرتمند براي مشاهده ميناي دندان آسيا كه در حين اندام درمان ارتودنسي از فك خارج شده‌بود، استفاده كردند.

محققان براي تحريك ميناي اين دندان از ابزار الماسه‌اي براي خراش دادن مينا استفاده كرده و به سطح دندان فشار وارد كردند، تا به اين شكل عملكرد جويدن و گازگرفتن را شبيه‌سازي كنند. در تمامي مراحل آزمايش،‌جويدن نسبت به گاز گرفتن آسيب بيشتري به دندان وارد مي‌كرد. اين به آن معني است كه سائيدن دندان‌ها به يكديگر براي ميناي دندان مخرب‌تر از گاز گرفتن است.

در اين پژوهش سه نوع آسيب كلي براي ميناي دندان تعريف شد: كنده‌شدگي، زماني كه بلورها از هم جدا مي شوند. تغيير شكل، زماني كه بلورها خميده شده يا فشرده مي‌شوند و تجزيه شدگي، زماني كه پيوند‌هاي شيميايي نگهدارنده بلورها از بين مي‌روند.

تصاوير و داده‌هايي كه محققان در اين پژوهش به دست آورده‌اند در زمينه‌هاي متنوعي كارايي دارند، از دندانپزشكي گرفته تا زيست‌شناسي تكاملي و زيست‌پزشكي. و به مرور زمان اين اطلاعات مي‌تواند به انسان‌ها كمك كند تا غذاهايي را براي مصرف انتخاب كنند كه خطر كمتري براي دندان‌ها دارند.

در همین زمینه: شایع‌ترین مشکلات دندانپزشکی کودکان زخم‌های بیش از ۱۵ روز در دهان را جدی بگیرید تأثیر عفونت‌ لثه در بروز سکته‌ مغزی و سقط جنین مردم فریب خدمات بیلیچینگ خانگی را نخورند جای خالی ۶ دندان سالم در دهان ایرانی‌ها نکته بهداشتی: نخ دندان کشیدن کلینیک‌‌های سیار دندانپزشکی در مناطق محروم مستقر می‌شوند استفاده نابجا از کامپوزیت باعث تخریب دندان می‌شود دندانپزشکی به طرح تحول افزوده می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۲۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 6094137 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!