Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-20@01:17:38 GMT

جهانگیری: نباید از رسانه ترسید

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۵۸۳۹

فرارو- معاون اول رئیس جمهور گفت: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتگو به ویژه در ارتباط با حوزه عمومی کشور است.
 
اسحاق جهانگیری در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات افزود: نمایشگاه مطبوعات فرصتی است که در آن رسانه های مکتوب برای ارتقای ظرفیت خود تلاش می کنند.
 
وی ادامه داد: نمایشگاه مطبوعات مکانی است که همه دور هم جمع می شوند کنار هم می نشینند و با هم گفتگو می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
جهانگیری افزود: به عنوان مسئول بخش اجرایی کشور باید بگویم رییس جمهور با علاقه همه ساله در نمایشگاه حضور می یابند امسال هم برنامه ریزی کرده بودیم اما کثرت کار و برنامه های واجب تری پیش آمد و از من خواستند بیایم لازم است مراتب سپاس رییس جمهور و دولت را به اصحاب رسانه برسانم، خسته نباشید و خدا قوت بگوییم ما صمیمانه از شما متشکریم.
 
وی گفت : از رسانه نباید ترسید باید کار کرد حتی اگر زبان رسانه تند باشد.
 
ما مکلف هستیم امنیت جامعه رسانه را فراهم کنیم
ما مکلف هستیم امنیت جامعه رسانه را فراهم کنیم. در این مراسم با بیان اینکه سعی نکنند با استفاده از قانون، متن را به حاشیه ببرند افزود: روزنامه نگار متخصص حرفه‌ای و با اخلاق نیاز جامعه ماست. موضوع تاسیس نظام رسانه‌ای از چهارشنبه به جلسه اصلی دولت آمده است و در مجلس هم بحث می‌شود. از وزیر ارشاد می‌خواهم آخرین وضعیت این موضوع را اطلاع رسانی کند. توسعه نیافتگی مطبوعات در همه جوانب توسعه‌ای کشور اثر می‌گذارد. رسانه و رشد مطبوعات یکی از اهرم‌های رشد کشور است. مطبوعات هم عامل و هم محصول توسعه هستند
­جوانمرگی مطبوعات به دلایل اقتصادی، سیاسی یا قضایی نشان از توسعه نیافتگی کشور است. مطبوعات هم عامل توسعه یافتگی هستند و هم محصول توسعه کشور ، و توسعه نیافتگی آن بر توسعه همه بخشها اثرگذار است. مسئولان باید از بیکاری خبرنگاران و اداره غیر اقتصادی مطبوعات نگران باشند و باید برای این معضل چاره اندیشی جدی شود. دوام مطبوعات نشان توسعه یافتگی کشور است. کشور امروز در شرایط تعیین کننده ای قرار دارد هم فرصتها و هم تهدیدهایی پیش روی ماست که لازمه مقابله با انها درک صحیح و واقعی از منافع و سرمایه های ملی و استفاده از فرصتهای تاریخی پیش روست و مطبوعات به عنوان واسط مهم بین جامعه و حکومت نقشی تاثیرگذار در این فرایند دارند. باید برای حل مشکلات مردم به تفاهم برسیم
باید برای حل مطالبات مردم و راهکارهای مناسب برای حل آنها به تفاهم و توافق برسیم. چقدر تلاش کردیم تا بتوانیم در مقابل صداهایی که علیه ایران بلند می شد، صداهایی به نفع ایران در دنیا بلند شود. امروز حتی وقتی امریکا علیه ملت ایران فریاد می زند تعدادی انگشت شمار از کشورها با او همصدا می شوند. امروز تلاطم اقتصادی به ثبات اقتصادی، رشد منفی به رشد مثبت و عدم اشتغال زایی به اشتغال زایی 600 تا 700 هزار نفری در سال تبدیل شده است.  البته این اعداد را نباید با هم جمع بزنید چرا که منظور من 600 یا 700 هزار نفر است؛ بعضی مواقع ما اعدادی را اعلام می کنیم برخی دوستان از روی خوش جنسی و یا بدجنسی این اعداد را جمع می زنند و می گویند فلانی این رقم را اعلام کرده و سپس بر مبنای آن جمع ناصحیح، تحلیل می کنند که این کار اشتباهی است. اگر این اقدامات همین طوری اتفاق افتاده است که اشکال ندارد و باید تصحیح کنند اما اگر عمدی در کار بوده است، این خوب و اخلاقی نیست. باید از این دستاوردها در جهت افزایش امید و اعتماد ملت استفاده کرد چرا که اگر کسی به کشور خود علاقه مند است باید در جهت افزایش اعتماد مردم تلاش کند.  دولت تنگناها و محدودیت هایی برای پاسخگویی به خواسته های مردم دارد لذا برای باز شدن دست دولت در این مسیر از همه رسانه ها، شبکه های اجتماعی، نهادهای مدنی، احزاب و جریان های سیاسی، انتظار کمک داریم و از آنها می خواهیم برای مشارکت جدی در جهت منافع ملی کشور که لازمه رفاه، بهبود زندگی مردم، رونق بازار تولید و اشتغال و پیشبرد اقتصاد مقاومتی است دست به دست هم دهیم. ما موضوعات زیادی برای تفاهم داریم، در کشور ما اسلام، ایران، قانون اساسی، امام و رهبری مورد توافق مان است که ذیل اینها ما می توانیم با یکدیگر درباره همه مسائل گفتگو و به حل آنها کمک کنیم. ما باید برای حل مطالبات مردم و راهکارهای آن به تفاهم و توافق برسیم چرا که می توانیم با راهکارهای مناسب مطالبات مردم را مرتفع کنیم. کشور ایران استعداد مقابله با این چالش ها و مشکلات را دارد و فرصت های بی نظیری در کشورمان وجود دارد و استعدادهای موجود می تواند همه این مشکلاتی را که بعضاً بزرگ جلوه می کنند حل کند. فساد باید از کشور ریشه کن شود چالشهای بزرگی که پیش روی ما در منطقه و جهان است، سیاستی پیش بگیریم که مورد اتفاق همه باشد. منطقه ما نیازمند سیاستی روشن از طرف ایران است.
سوال جهانی ما را به این نقطه رسانده است که ما باید سیاست روشنی در پیش داشته باشیم و آن سیاستی می تواند کارساز باشد مثل دوران برجام، رهبری، قوای سه گانه و جریانهای سیاسی حمایت کنند و ما قادر هستیم که پیش ببریم. توان دولت ایران، توان بالایی است و ما نیاز داریم که چرخ های اقتصادی مان سریعتر بچرخد. اقتصاد ایران راه افتاده است، رشد بالای 12 درصد در سال گذشته و رشد بالای 5 یا 6 درصد برای در منطقه و جهان جزء رتبه های بالایی است ولی ما به بیش از این رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال­­نیاز داریم. کارهایی که می کنیم نمی توانیم با زبان مردم به گونه ای حرف بزنیم که مردم احساس کنند، گاهی اوقات عده ای به ما می گویند شما تورم را پائین آوردید اما مردم احساس نمی کنند، شما شغل ایجاد کردید اما مردم احساس نمی کنند و معلوم است که زبان ما الکن است و از شما استمداد می طلبیم کارهایی را که نظام انجام می دهد برای مردم ترجمه کنید تا مردم احساس کنند که کارهای جدی انجام می شود. ما نیاز داریم در داخل کشورمان سرمایه گذاری داخلی و سرمایه گذاری خارجی شود همچنین نیاز داریم امنیت سرمایه گذاری حفاظت شود ما به بخش خصوصی توانمند و قوی در ایران نیاز داریم و شما در این باره باید به کشور کمک کنید.  برای مقابله جدی با فساد نیازمند هستیم که شما به صحنه بیاید، فساد نهادینه شده است و زمانی فساد نهادینه می شود که عدم پاسخگویی و عدم شفافیت باشد، رانت وجود داشته باشد و مطبوعات و رسانه ها­از صحنه کنار باشند.­ فساد باید از کشور ریشه کن شود و این موضوع با حضور رسانه های آزاد شدنی است، رسانه ها در مبارزه با فساد نباید لکنت زبان داشته باشند. ما برای چالش های مهمی مانند کمبود آب، محیط زیست، کمبود منابع دولت، نیازمند کمک رسانه ها هستیم. کل بودجه عمرانی کشور که خرج امور عمرانی می شود سالی 20 -30 هزار میلیارد تومان است.  بیش از 100 هزار میلیارد تومان در بودجه های سال جاری تحت عنوان یارانه مستقیم و غیر مستقیم و کمک به صندوق های بازنشستگی باید پرداخت کنیم. سرمایه های اجتماعی؛ نیاز اساسی برای پیشرفت باید برای مقابله با چالش ها تلاش کنیم، باید گروه های اجتماعی به صحنه بیایند، رسانه ها و مطبوعات می توانند کمک خوبی بکنند، نیاز به برگشت سرمایه ها داریم، سرمایه های اجتماعی نیاز اساسی برای پیشرفت هستند و بسیار مهم. سرمایه های اجتماعی در همین چهار سال نشان داد نقشش از سیاست گذاری های کارآمدترین دولت کشور برای پیشرفت کشور مهم تر است. اگر اعتماد مردم به آینده نبود، مگر می شد ثبات را به اقتصاد ایران برگرداند؟ با فضاسازی ای که امریکایی ها درست کردند برای ناامن کردن فضای روانی اقتصاد کشور، ولی آب از آب تکان نخورد، مردم ایران اعتنا نکردند. سرمایه های نمادین کشور برای روزهای مبادا به کار می رود، چرا باید سرمایه های نمادین را چوب حراج بزنند؟ هر کسی به اندازه توان خود می تواند عده ای را بسیج کند، شاید به خاطر ایران، انقلاب و رهبری باید حفاظت بکنیم، نباید محدودیت ایجاد کنیم.  از شما می خواهم برای به کارگیری سرمایه ها و تحصیلکرده های این کشور و ظرفیت های بسیار عظیم زنان در این کشور، از اقوام و مذاهب، برای توسعه و پیشرفت این کشور و عبور از تنگناهای پیش رو، دولت را یاری کنید.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماستمالی شکست با عملیات رسانه‌ای

به گزارش قدس آنلاین، در این میان برخی رسانه‌های معاند کوشیدند با استفاده از تکنیک‌های عملیات روانی، پیروزی استراتژیک عملیات «وعده صادق» را باخت شرم آور ایران جلوه دهند و با به چالش کشیدن دستاوردهای جدی کشورمان، چه در عرصه نظامی و چه دیپلماتیک، سناریوهایی را در راستای جنگ روانی علیه مردم ایران در دستور کار قرار دهند. این نوع رویکرد را می‌توان در چند دسته اصلی تقسیم‌بندی کرد:

کوچک‌نمایی عملیات پیروزی
 در این نوع سناریو تلاش شده است دستاوردهای عظیم ایران توسط رسانه‌های بیگانه و حتی منتقد به چالش کشیده شود و با تمسخرسازی و بی‌ارزش نشان دادن و حتی توسل به دروغ و تقطیع اخبار به این خواسته خود دست یابند. این سناریو را می‌توان در اخبار شبکه‌های معاند فارسی‌زبان به وفور مشاهده کرد که نمونه‌ای از آن توسط سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل مطرح شد که گفت ایران در «نواتیم» شکست خورد و هواپیماهای اف ۳۵ هیچ آسیبی ندیدند.

«اسکات ریتر» افسر سابق اطلاعاتی تفنگداران آمریکا به این مسئله پاسخ داده است که  پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل حفاظت شده‌ترین نقطه زمین دربرابرحملات موشکی بوده که حتی محافظت شده‌تر از کاخ سفید و کاخ کرملین است، ایران با پنج موشک آنجا را درهم کوبید و به همه ازجمله آمریکایی‌ها ثابت کرد هیچ دفاعی دربرابر موشک‌های ایرانی وجود ندارد  یا آنچه در شبکه‌های مجازی منتشر شد: « ۷ دقیقه‌ای قرار بود به اسرائیل حمله کنید چی شد فقط ۷ ساعت طول کشید که موشک‌ها و پهپادها برسه» و این مطلب در ذیل عکس روزنامه وطن امروز با تیتر« نابودی اسرائیل در ۷ دقیقه » منتشر شد، با این پاسخ مواجه است که: ایران در این حمله از جدیدترین موشک‌های خود استفاده نکرده و در مرحله اول حمله قصد استفاده از موشک‌های پیشرفته خود را با سرعت مافوق صوت نداشته است و بنا بر گزارش‌های رسیده از سپاه پاسداران نوع موشک‌ها و پهپادهای به کار رفته در عملیات، پهپاد شاهد ۱۳۶ و موشک نسل دوم عماد و موشک کروز نسل سوم پاوه بوده و موشک‌های مافوق صوت و جدیدتر به هیچ عنوان استفاده نشده است».

 شبهه دیگری نیز مطرح شد که در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد: « دویست سیصدتا موشک زدن بعد ۷ ساعت رسید اسرائیل اونوقت فقط تونستن یه بچه ده‌ساله رو در یکی از بیابان‌های نرسیده به تل‌آویو زخمی کنند. از عین‌الاسد خنده‌دارتر و مسخره‌تر بود. حالا پاسخ اسرائیل را ببینید». در اینجا جای این پرسش است که چطور سران حکومتی رژیم صهیونیستی خود در پناهگاه‌های مختلف و امن مخفی شده‌اند و از کودک ۱۰‌ساله غفلت کرده‌اند؟ ایران چندین بار قبل از حمله اعلام کرد قطعاً حمله می‌کند و رژیم صهیونیستی با آمادگی کامل برای مواجهه با ایران آماده شده بود. نکته مهم دیگر این است که ایران قصد آدم‌کشی نداشت و موشک‌ها برای ضربه‌زدن به مناطق نظامی خاص به‌صورت نقطه‌زن طراحی شده بودند و نه کشتن افراد. ایران صرفاً قصد حمله به پایگاه اطلاعاتی در جبل‌الشیخ و پایگاه نظامی النقب را داشت و این هدف اصلی ایران بود. درضمن طرح ادعای کودک دوستی برای رژیمی که ۳۵هزار کشته از زن و مرد و کودک بر جای گذاشته، بسیار مضحک است.

بزرگنمایی مشکلات داخلی
در این تکنیک مشکلات داخلی مانند افزایش قیمت‌ها از جمله قیمت گوشت، گشت ارشاد، قیمت ارز و خودرو و مشکلات ارزی دستمایه‌هایی برای تحت‌الشعاع قرار گرفتن پیروزی بزرگ هستند. رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند مشکلات مردم را به صورت عینی برجسته کنند تا باورپذیر باشد و شعارنویسی و توییت زدن‌ها توسط مردم و یا گزارش‌هایی نظیر صف کشیدن مردم در پمپ بنزین نیز بارها تکرار شود.

 در فضای مجازی مطرح شد « ما نه جنگ می‌خواهیم نه با کسی کار داریم » در پاسخ باید اذعان کرد این حرف دقیقاً  همسو با منافع رژیم صهیونیستی طراحی شده است. مهم‌ترین مسئله این است که ایران عملیات «وعده صادق» را در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری خود در سوریه و شهادت سرداران و مستشاران و دیپلمات‌های ایرانی انجام داد و این کارش نوعی دفاع بود و نه حمله و براساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد ایران حق دفاع از خاک خود را دارد و این مسئله حتی توسط مخالفان ایران نظیر دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس به صراحت تصریح شد.

شبهه دیگری که پیش از حمله ایران بیان شد این بود که گفته می‌شد «اسرائیل بزن اینا جرئت انتقام ندارند» و بعد از پاسخ ایران گفتند : « ما جلو ۹۹ درصد از موشک‌ها را گرفتیم» پاسخ به این شبهات را باید در نوع رویکرد ایران جست‌وجو کرد. مستشاران و سرداران ایرانی اشراف کافی دارند که سامانه گنبدآهنین یک سامانه قوی و هوشمند است و نقطه ضعف آن در حجم بالای حمله است. بنابراین تعداد بالای موشک‌ها یک تاکتیک برای فریب سامانه گنبد آهنین است و این ترفند را حزب‌الله و گروه‌های مقاومت بارها امتحان کرده‌اند. پس حجم بالا به‌دلیل اهداف پرشمار برای حمله نبوده است، بلکه به منظور جلوگیری از رهگیری موشک‌های اصلی انجام شده است.

تکنیک ابهام همراه با ترس
پس از ایجاد تهدید، بهترین روش ایجاد ابهام مشکوک برای انحراف افکار عمومی است و انتشار شایعات دوپهلو اینجا نقش جدی دارد؛ مثلاً انتشار عکس داعش با هشتک مترو تهران، می‌تواند توجهات را از انتقام بزرگ ایران پرت کند و معطوف به نقطه مبهم پاسخ کند. از طرفی تلاش برای ایجاد دلهره و ترس در مردم نیز در همین راستا انجام می‌شود و انتشار اخبار دروغ از حمل تسلیحات به غرب کشور - که به‌دلیل روز ملی ارتش انجام شده - نیز با هدف القای ناامنی انجام می‌شود.

بازی با احساسات
کشته‌سازی یا مرور احساسات تلخ نسبت به نیروهای نظامی یا تکرار خاطراتی از سرنگونی هواپیمای اوکراینی می‌تواند بسیار مهم باشد که در راستای بازی با احساسات مردم انجام می‌شود.

تاکتیک انگاره‌سازی برد اسرائیل و شکست ایران
این تاکتیک تلاش می‌کند تصویر مطلوب از خود و تصویری مخدوش از مخاطب نشان دهد . رژیم‌صهیونیستی و هم‌پیمانانش به‌دنبال این هستند نشان دهند اسرائیل همیشه پیروز است و ایران همیشه شکست می‌خورد و جمهوری اسلامی تنها قدرتش در سرکوب مردم خود است. در اینجا باید افزود بیانیه اطلاعات سپاه برای کنترل این تاکتیک بسیار خوب بود و تاحدی توانست جلو اشاعه این انگاره را بگیرد.

البته نباید از ارتش سایبری دشمن در فضای مجازی غافل شد؛ چرا که این آلبانی‌نشین‌های همسو با اسرائیل به‌خوبی آموزش دیده‌اند تا زمین برنده را تبدیل به زمین سوخته کنند.

در اینجا شبهه‌ای که مطرح می‌‎شود این است که هیچ پهپادی به اراضی اشغالی اصابت نکرده است که به وفور خلاف آن را می‌توان در فیلم‌های منتشر شده توسط فلسطینیان و حتی رسانه‌های غربی پیش از انتشار دستور کار انگاره‌سازی دید. مردم کشورهای مختلف در پخش زنده دیدند که فیلم‌های مختلف از محل اصابت منتشر شد و حداقل ۱۴ نقطه مختلف صرفاً در فیلم‌ها به مکان‌های مدنظر اصابت کرده است.

سواری بر حساسیت‌های قومی و مذهبی
به عنوان نکته آخر باید به ادعای مضحکی اشاره کرد که توسط نماینده رژیم اسرائیل در شورای امنیت مطرح شد و آن قصد ایران برای حمله به مسجدالاقصی و انتشار شیعی‌گری است. رژیم منحوس اسرائیل که بارها به صورت مستقیم به مسجدالاقصی حمله کرده حالا مدعی حمله ایران به مسجدالاقصی شده است. در حالی که عدم اصابت حتی یک موشک به مسجدالاقصی نشان داد ایران توان نظامی بسیار بالا و نقطه‌زنی جدی داشته و خوشحالی فلسطینیان در شهرهای مختلف، مهر ابطالی بر شایعه آتش افروزی ایران در منطقه نیز بود. خوشحالی مردم فلسطینی که بارها و بارها به زبان‌های مختلف از ایران تشکر کردند، نشان داد ایران در کنار استفاده از حق مشروع، مردم بی‌دفاع فلسطین را نیز از یاد نبرده و از حقوق آنان دفاع می‌کند.

بدیهی است استفاده از واژگانی نظیر «رایش شیعی» و نشان دادن تصاویر رهبران ایرانی در کنار هیتلر برای غیرانسانی نشان دادن عمل جمهوری اسلامی و تحقیر ایران نیز در همین راستا تلقی می‌شود.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • منصوری: مسئولان در پناه مردم ایران هستند
  • تصاویری از صحبت های درگوشی خاتمی و سیدحسن خمینی در یک مراسم /اسحاق جهانگیری هم بود
  • آمریکا به دنبال ترمیم چهره کتک‌خورده اسرائیل در جریان عملیات «وعده صادق» است
  • کارشناسی‌ سیاسی: رژیم صهیونیستی درحال دست و پا زدن است
  • عملیات اصفهان نوعی فرافکنی آمریکا بود
  • حوزه نشر و مطبوعات از مالیات معاف هستند
  • جهانگیری: رساندن مردم به این باور که فرزندان خمینی پاسدار غرور ملی مردمشان هستند عین سیاست ورزی است
  • رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، ۳۰ فروردین
  • رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، ۲۹ فروردین
  • ماستمالی شکست با عملیات رسانه‌ای