Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@09:02:12 GMT

شورای نگهبان و شورای شهر یزد

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۷۳۷۶

شورای نگهبان و شورای شهر یزد

تصمیم و نظر شورای نگهبان، کلی و فارغ از مصداق خاص بوده است. نظیر این موضوع و ورود دیوان عدالت اداری قبلاً در مورد مشابهی در پاکدشت اتفاق افتاده است.

به گزارش مشرق، یاسر جلالی طی یادداشتی در کانال روشنگری نوشت:
 

ماجرا از آن جایی آغاز شد که آیت‌الله وافی،  نماینده استان  یزد در مجلس خبرگان، نامه‌ای به  شورای  نگهبان ارسال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخش‌های این نامه را سخنانی از حضرت امام خمینی (قدس سره) در مورد شاخص‌ها و شرایط نمایندگان مردم در شوراها تشکیل می‌داد.

در تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون شوراها آمده است: اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.

به دلیل درخواست‌های رسیده به  شورای  نگهبان در خصوص این تبصره،  فقها آن را در چند جلسه بررسی کردند، در نهایت تشخیص دادند که تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون  شورا ها  خلاف  شرع است.

‏بر این اساس، دبیر  شورای  نگهبان، ۲۶ فروردین ۹۶ در نامه‌ای خواستار  رد صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های  غیرمسلمان در مناطقی شد که  اکثریت جمعیت آن‌ها مسلمان است.

‏استناد آیت‌الله جنتی در نامه، به اصل چهارم  قانون  اساسی، آئین‌نامه داخلی  شورای  نگهبان و نظریه  فقها ی این شورا راجع به تبصره یکم ماده ۲۶  قانون شوراها بود.

بر اساس  قانون و نیز آئین‌نامه مجلس،  شورای نگهبان در قوانین  مصوب، فقط در جهت و بعد  شرعی می‌تواند ورود کند این ورود محدود به زمان  نیست.

‏نماینده اقلیت‌های زرتشتی، این نامه را به رئیس  مجلس، رسانده و جناب  لاریجانی نیز پاراف می‌کند که طبق  قانون عمل شود.

‏در نهایت هیئت‌های  نظارت بر انتخابات  شورا ها، بدون توجه به ابلاغیه  شورای  نگهبان، صلاحیت تعدادی از اقلیت‌های دینی را  تأیید کردند؛ و عملاً ابلاغیه اجرا  نشد.

‏انتخابات برگزار شد و کاندیدای اقلیت دینی به عنوان عضو شورای شهر  یزد در انتخاب گردید.

‏علی‌اصغر باقری، کاندیدای شکست‌خورده شورای شهر یزد به استناد ابلاغیه  شورای  نگهبان به دیوان  عدالت اداری  شکایت می‌کند.

‏در اصل ۱۷۰  قانون  اساسی، ابطال مقررات مغایر با  شرع، به  دیوان عدالت اداری سپرده شده است؛ اما  ابطال مغایر با شرع، با  تشخیص آن متفاوت است.

‏‏ قانون دیوان عدالت اداری می‌گوید دیوان در مورد مغایرت یا عدم مغایرت مقررات با احکام  شرع، باید موضوع را به  شورای  نگهبان ارسال کند و نظر بخواهد.

‏در ۱۳ شهریور ۹۶ از سوی شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری حکم  تعلیق موقت  سپنتا  نیکنام از عضویت در شورای شهر  یزد صادر شد.

تصمیم و نظر  شورای  نگهبان، کلی و فارغ از مصداق خاص بوده است. نظیر این موضوع و ورود دیوان  عدالت اداری قبلاً در مورد مشابهی در  پاکدشت اتفاق افتاده است.

سخن آخر، اینکه:
 

تصمیم  شورای  نگهبان یک تصمیم  قانونی،  شرعی،  قطعی و  غیرقابل  برگشت است و هیچ‌کس این  قانون را نمی‌تواند برگرداند.



 

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌ رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله احمد جنتی، در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه) این شورا سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس را گرامی داشت و اظهار کرد: این اتفاق که در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب رخ داد و اتفاقاتی مانند آن که به اشکال مختلف تکرار شده کینه‌توزی آمریکا با ایران اسلامی را بر همگان ثابت کرده است.   وی خاطرنشان کرد: البته شکست‌های مکرر آمریکا از ملت بزرگ ایران تاییدکننده این حقیقت است که اگر ملتی برای خدا قیام کند، قدرت‌های استکباری هرگز نمی‌توانند آن را شکست دهند.   دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه ماجرای طبس یکی از بزرگترین شکست‌های توطئه‌های آمریکا علیه انقلاب اسلامی ایران است و از معجزه‌های بزرگ عصر حاضر برای اهل عبرت به حساب می‌آید، گفت: واقعه این روز، تذکری برای اثبات قدرت لایزال الهی و سستی مکر و حیله دشمنان خداست.   وی در ادامه به متولیان فرهنگی و رسانه‌ای کشور توصیه کرد تا برای آشنایی جوانان با تاریخ انقلاب برنامه‌ریزی کنند و اظهار داشت: ماجرای طبس یکی از اتفاقات مهم در تاریخ انقلاب اسلامی است که باید در عرصه داخلی و بین‌المللی و به جهانیان معرفی شود.   آیت‌الله جنتی همچنین به حسب روز منتسب به وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به بیان سخنی از امام هادی (ع) که خطاب به ایشان بود، مبنی بر اینکه «انت ولینا حقاً؛ تو دوست‌دار و یاور حقیقی ما هستی» پرداخت و عنوان کرد: این توصیف از زبان امام معصوم نشانگر جایگاه برجسته این بزرگوار است.   وی یادآور شد: حضرت عبدالعظیم (ع) در دورانی بسیار سخت و پرمخاطره برای گسترش معارف ناب اسلام مجاهدت کردند و از این جهت، الگویی مناسب در عرصه جهاد تبیین هستند.   دبیر شورای نگهبان در بخش پایانی صحبت‌های خود در خصوص هفته کار و کارگر که از امروز آغاز می‌شود، گفت: در فرهنگ متعالی اسلام، کار و تلاش یک ارزش است و این موضوع باید در جامعه ما نمود بیشتری داشته باشد.   وی تاکید کرد: در جنگ اقتصادی بزرگی که دشمنان علیه مردم ایران به راه انداخته‌اند، کارگران، مدافعان صف مقدم هستند و مشارکت باانگیزه این قشر شریف، حقیقتاً دفاع مقدس از عزت ملی و لازمه شکست نقشه‌های ناجوانمردانه دشمنان است.

دیگر خبرها

  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • بازجویی‌هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد
  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی