Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@08:55:37 GMT

غروب شهر آفتاب؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۷۴۳۲

غروب شهر آفتاب؟

شهر > شهری - مرتضی کاردر:
نمایشگاه کتاب نخستین نمایشگاهی بود که از محل دائمی نمایشگاه‌ها در بزرگراه چمران کوچ کرد و به مصلی رفت.

يكي، دو سال اولي كه نمايشگاه در مصلي برگزار مي‌شد كمبود امكانات و عدم‌آمادگي مصلاي تهران براي برگزاري نمايشگاه كتاب كاملا مشهود بود؛ نه صندلي‌هاي كافي براي نشستن و استراحت كردن موجود بود، نه شبستان مصلي تهويه مناسبي داشت و نه حتي غرفه‌هاي فروش غذا و آب معدني آنقدر بود كه همه شركت‌كنندگان بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمايشگاه كتاب نزديك به يك‌دهه در مصلي برگزار شد و كم‌كم اهالي كتاب داشتند به مكان تازه عادت مي‌كردند كه نمايشگاه رفت به شهر‌آفتاب و... دوباره نقطه سر سطر. همه آن ضعف‌ها و كاستي‌هايي كه در سال‌هاي اول در مصلي ديده مي‌شد در شهر‌آفتاب هم بود علاوه بر اينكه شهر‌آفتاب بسيار دورتر بود؛ جايي نزديك دروازه‌هاي خروجي شهر، ابتداي اتوبان تهران- قم.
حالا 2سال است كه نمايشگاه كتاب در شهر‌آفتاب برگزار مي‌شود اما اهالي كتاب از آنجا راضي نيستند.

مجموعه نمايشگاهي شهر‌آفتاب كه فقط فاز اول آن به بهره‌برداري رسيده است امكانات لازم را براي برگزاري نمايشگاه كتاب ندارد. همه شركت‌كنندگان نمي‌توانند با مترو به نمايشگاه بروند و امكانات حمل‌ونقل عمومي ديگر مثل تاكسي و اتوبوس به اندازه كافي در آنجا فراهم نيست و رفت‌و‌آمد با خودروي شخصي باعث ايجاد ترافيك سنگين در يكي از اصلي‌ترين خروجي‌هاي تهران مي‌شود.

انبوه مردان و زنان كتاب به دستي كه در جايي بدون سايبان در صف تاكسي ايستاده‌اند، مراجعاني كه در گوشه و كنار روي چمن دراز كشيده و مشغول استراحتند و آب گرفتگي غرفه‌هاي نمايشگاه در باران ارديبهشت كه معمولا نمايشگاه كتاب را بي‌نصيب نمي‌گذارد صحنه‌هاي نامناسبي بودند كه عكس‌هايشان در 2سال گذشته در رسانه‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي دست به‌دست مي‌گشت.

سيدعباس صالحي در نخستين نشست خبري خود در مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از كاستي‌هاي شهر‌آفتاب براي برگزاري نمايشگاه كتاب گفت و از احتمال تغيير محل نمايشگاه كتاب خبر داد. صالحي گفت از همكارانش مي‌خواهد كه بار ديگر هر 3محل احتمالي يعني نمايشگاه بين‌المللي، مصلي و شهر‌آفتاب را دوباره بررسي كنند. جمله آخر وزير فرهنگ اين بود كه تا پايان مهر درباره محل نمايشگاه كتاب تصميم‌گيري خواهند كرد.

حالا چند روز از پايان مهر گذشته است و هنوز خبري از تعيين محل نمايشگاه نيست. سراغ اميرمسعود شهرام‌نيا مي‌رويم، مديرعامل مؤسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي وزارت ارشاد كه عهده‌دار برگزاري نمايشگاه است. شهرام‌نيا مي‌گويد: «ما هر 3محل مورد نظر را بررسي كرده‌ايم و گزارشي از مزايا و معايب هر كدام آماده كرده‌ايم. مصلي و شهر‌آفتاب شانس برابري دارند، البته به شرط اينكه كاستي‌هايشان برطرف شود،

وضعيتشان براي همه معلوم است و نياز به بررسي دوباره ندارد، شانس نمايشگاه بين‌المللي كمتر است. محل نمايشگاه بين‌المللي ديگر جوابگوي نمايشگاه كتاب نيست، زمين مسطح آن هم آن‌قدر نيست كه بتوان غرفه‌هاي موقت مورد نياز را آنجا داير كرد، اصلي‌ترين مشكل آن ترافيك بزرگراه چمران است كه بخشي از شهر را كاملا قفل مي‌كند.»

از صحبت‌هاي شهرام‌نيا اينگونه به‌نظر مي‌آيد كه احتمال بازگشت نمايشگاه به مصلي بيشتر است اما او همه‌‌چيز را به تشكيل شوراي سياستگذاري نمايشگاه موكول مي‌كند. در شرايطي كه معاونت فرهنگي وزارت ارشاد چند ماهي است كه با سرپرست اداره مي‌شود و معاون وزير هنوز تعيين نشده است اميد چنداني نمي‌توان داشت كه شوراي سياستگذاري نمايشگاه به‌زودي تشكيل شود؛ هرچند شهرام‌نيا مي‌گويد كه شوراي سياستگذاري همين روزها تشكيل مي‌شود.

شهري روبه‌بهبود

سيدمحمد سيدي، مدير مجموعه شهر آفتاب در پاسخ به كمبود امكانات شهر آفتاب و نبود فضاي كافي براي همه غرفه‌هاي نمايشگاه مي‌گويد: «به هر حال آنچه از مجموعه شهر آفتاب به بهره‌برداري رسيده است فقط فاز اول آن است اما اگر مديريت شهري بخواهد و وزارت ارشاد قصد داشته باشد كه نمايشگاه را در شهر آفتاب برگزار كند مي‌شود تا زمان برگزاري نمايشگاه، امكانات و زيرساخت‌هاي لازم را براي برگزاري بهتر نمايشگاه در شهر آفتاب فراهم كرد».

در همین زمینه: گردش در باغ کتاب پاسخ معاون شهردار به ابهامات باغ کتاب؛ تهران نیازمند مال فرهنگی بزرگ‌ترین باغ فرهنگی میزبان کودکان و نوجوانان می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اُمّ علاء» نوشته سمیه خردمند توسط انتشارات شهید کاظمی به زودی منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود. این کتاب روایت زندگی اُمُّ¬الشهداء فخرالسادات طباطبایی تبریزی، بانویی که هفت نفر از اعضای خانواده اش را تقدیم اسلام کرد، است.

پدر و مادر فخرالسادات در جوانی به بهانه تعلیم در حوزه علمیه نجف، از تبریز به نجف اشرف هجرت می‌کنند و همان جا ماندگار می‌شوند. فخرالسادات در سن سیزده سالگی با آیت الله سید حسن قبانچی که یکی از شاگردان ممتاز پدرش سید محمد جواد طباطبایی تبریزی بود ازدواج می‌کند. آنها در خانه وقفی کوچکی در جوار حرم امیرالمؤمنین (ع) زندگی شأن را با عشق آغاز می‌کنند.

خانه‌ای که هر وقت پنجره اش را باز می‌کرد؛ چشمانش به گنبد مطهر حرم حضرت علی (ع) گره می‌خورد و نسیم رأفت جناب ابوتراب وارد خانه و زندگی شأن می‌شد. حاصل ازدواج آنها می‌شود هجده فرزند، نه پسر و نه دختر. فرندانی که برخی‌هایشان شاگرد کلاس استادی چون آیت الله سید محمدباقر صدر می‌شوند و علوم اسلامی را فرا می‌گیرند.

همسرش، چهار پسر، برادر و دامادش در راه اسلام به شهادت می رسند و چند سال آخر عمرش را، در حالیکه دست و پای چپش به خاطر یک سال و نیم اسارت در زندان‌های رژیم بعث از کار افتاده بود، راهی ایران و شهر قم می‌شود و سرانجام در جوار بانوی کریمه حضرت معصومه (س) برای همیشه آرام می‌گیرد.

همیشه در طول عمرش فرزندانش را به پشتیبانی از حضرت امام خمینی (ره) و پیروی از ایشان توصیه می‌کرد. به آنها می‌گفت: اگر همه شما هم فدای اسلام شوید ناراحت نمی‌شوم؛ بلکه افتخار می‌کنم و بدانید خون فرزندان من رنگین‌تر از خون فرزندان اباعبدالله نیست.

کد خبر 6087386 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود