Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-01@09:39:51 GMT

نهنگ آبی طرفداران خود را تبدیل به یک فرقه می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۹۶۰۴

نهنگ آبی طرفداران خود را تبدیل به یک فرقه می‌کند

خرداد:بازی نهنگ آبی خیلی ساده طرفداران خود را تبدیل به طرفداران یک فرقه (کالت) می‌کند، و این دقیقاً آن چیزی است که کودکان و نوجوانان آماده خودآزاری یا رفتار ضداجتماعی به آن اهمیت می‌دهند. ایجاد این حس که ما عضو یک بازی شبکه‌ای هستیم که افراد به سادگی نمی‌توانند عضو آن بشوند و از آن سر دربیاورند، انگیزه‌ای قوی برای کسانی است که آسیب اجتماعی دیده‌اند و یا آماده آسیب دیدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خرداد، هراس رسانه‌ای از بازی‌های رایانه‌ای با نهنگ آبی به اوج خود رسیده است. بعد از بازی پوکمون‌گو کسی انتظار نداشت که چنین خبر هولناکی درباره بازی‌های رایانه‌ای دریافت کند. حادثه اخیر خودکشی دو دختر در اصفهان به این خبر بعدی تازه بخشید. این موضوع به ویکیپدیا هم کشید و در مقاله اخیر آن علاوه بر گزارش خودکشی‌ها در نقاط دیگر دنیا به خودکشی دو دختر اصفهانی هم اشاره شده است. صرف نظر از اینکه خودکشی این دو دختر در نتیجه بازی نهنگ آبی باشد یا نه، توجه به چند نکته ضروری است:

نخست، آسیب‌پذیری نوجوانان در جامعه معاصر و ازجمله در جامعه ایران است. آنان به شدت به دنبال هویت‌یابی هستند و هر چیزی حتی یک بازی تشویق کننده به خودکشی می‌تواند برای آنان جالب باشد.

دومین عامل، فشارهای اجتماعی به ویژه بر روی دختران است که تقریباً توجهی به آن نمی‌شود و اگر به یادداشت دو سال پیش نگارنده درباره تیغ‌زنی بر روی دست دختران مراجعه کنید، می‌بینید که خودآزاری برای کاهش فشارهای اجتماعی و خانوادگی مدت‌ها است وجود دارد و دختران از مسائل مختلف رنج می‌برند. و نکته سوم به تبیین علمی این قبیل پدیده‌ها بازمی‌گردد.

بدون شک ناکامی یکی از عوامل سوق دهنده افراد و به ویژه نوجوانان به سوی خودکشی است، اما این رابطه به ویژه در خانواده‌هایی که گسستگی وجود دارد، بیشتر اثرگذار است و می‌تواند عاملی قوی باشد. بنابراین، این گونه بازی‌ها قربانیان خود را از میان همان خانواده‌هایی می‌گیرند که در آن پرخاشگری، اختلاف میان والدین و محیط پرتنش اجتماعی وجود دارد.

درباره اینکه میل به «تقلید از دیگران» چقدر نقش در تمایل نوجوانان به خودکشی در این بازی دارد، امری است که به سادگی نمی‌توان در باره آن قضاوت کرد و محتاج تحقیقات روانشناسی میدانی است. طراح روسی بازی فیلیپ بودیکین اظهارات متناقضی درباره انگیزه تولید این بازی کرده است. او گاه انگیزه خود را تقویت اعتماد به نفس کودکان دانسته است، و گاه از بین بردن کسانی که ضعف اعتماد به نفس دارند. در هر حال، مساله قربانیان اصلی این بازی در میان کودکان و نوجوانانی است که اعتماد به نفس پایین دارند و کاملاً آسیب‌پذیر هستند. این موضوع ما را به این جنبه هم توجه می‌دهد که تولید بازی‌هایی (در دنیای واقعی و فضای مجازی) که اعتماد به نفس نوجوانان را افزایش می‌دهد، از مهمترین جنبه‌هایی است که باید به آن توجه داشت.

بازی نهنگ آبی خیلی ساده طرفداران خود را تبدیل به طرفداران یک فرقه (کالت) می‌کند، و این دقیقاً آن چیزی است که کودکان و نوجوانان آماده خودآزاری یا رفتار ضداجتماعی به آن اهمیت می‌دهند. ایجاد این حس که ما عضو یک بازی شبکه‌ای هستیم که افراد به سادگی نمی‌توانند عضو آن بشوند و از آن سر دربیاورند، انگیزه‌ای قوی برای کسانی است که آسیب اجتماعی دیده‌اند و یا آماده آسیب دیدن هستند. این درست آن چیزی است که بازی نهنگ آبی بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده است. فیلیپ بودیکین خودش فردی است که او را از دانشکده روانشناسی بیرون کرده‌اند و بازی نهنگ آبی برای او چیزی شبیه ایجاد یک فرقه (کالت) است. توجه به این جنبه مهم است.

برچسب ها: نهنگ آبی ، بازی‌های رایانه‌ای ، فرقه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فابرگاس: رم - لورکوزن، دیداری است که تماشای آن را نباید از دست داد

آاس رم و بایرلورکوزن در دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ اروپا 2023/24 به مصاف یکدیگر می روند. بایرلورکوزن تحت هدایت ژابی آلونسو نزدیک به یک سال است که در هیچ دیداری مغلوب نشده است. آنها اخیرا قهرمان بوندسلیگا شدند و درحال سپری کردن بهترین روزهای تاریخ باشگاه هستند. از سوی دیگر رم با دنیله ده روسی دوباره به یک تیم جذاب تبدیل شده است.

سسک فابرگاس در مورد این دیدار در مصاحبه با وبسایت یوفا گفت:

رم و بایرلورکوزن در نیمه نهایی، بازی بسیار خوبی خواهد بود. این یک مسابقه بسیار فشرده بین دو تیم واقعا خوب است. شانس دو تیم را 50-50 می بینم.

بدیهی است که بایرلورکوزن فصل فوق العاده ای را پشت سر می گذارد. مسابقه فوق العاده ای خواهد بود، زیرا رم نیز با مربی جدیدش یعنی دنیله ده روسی، در حال پیشرفت است. تقابل جالبی است. قطعا این بازی را از تلویزیون تماشا می کنم؛ از آن دیدارهایی است که تماشای آنرا نباید از دست داد.

لورکوزن در لحظه ای است که هر چیزی را که لمس می کند به طلا تبدیل می شود. آنها می توانند به پیروزی ادامه دهند، حتی زمانی که 10 نفر هستند. آنها ذهنیت فوق العاده ای دارند. 

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • سنگ تمام طرفداران بایرن برای قیصر فقید
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • هالند به جای پادشاه بربرها در بازی کلش آف کلنز!
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • فابرگاس: رم - لورکوزن، دیداری است که تماشای آن را نباید از دست داد
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟