Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@14:18:39 GMT

ساخت ابرخازن با ترکیب نانوذرات طلا و کاغذ

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۱۴۳۸

ساخت ابرخازن با ترکیب نانوذرات طلا و کاغذ

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات طلا اقدام به پوشش‌دهی سطح الیاف کردند و در نهایت با کاغذ ابرخازن‌ تولید کردند. این روش بسیار ساده بوده و منجر به تولید ابرخازن‌هایی می‌شود که از آن‌ها می‌توان در ادوات الکترونیکی قابل پوشیدن استفاده کرد.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان کره‌ای و آمریکایی با همکاری مشترک روشی ارائه کردند که در آن لایه‌های نازک روی هم قرار می‌گیرند و ابرخازن انعطاف‌پذیر کاغذی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابرخازن را می‌توان برای تامین نیاز ادوات قابل پوشیدن به‌ کار برد. در این ابزار از نانوذرات فلزی برای پوشش‌دهی الیاف سلولزی در کاغذ استفاده می‌شود تا در نهایت الکترود ابرخازن با دانسیته انرژی و توان بالا تولید شود.

این ابرخازن نسبت به فناوری‌های رایج در صنعت نساجی عملکرد بهتری دارد. در این روش محققان مواد رسانا و ذخیره‌کننده بار را در کاغذ قرار دادند تا در نهایت مساحت سطحی را افزایش دهند.

وو لی از موسسه فناوری جرجیا می‌گوید: «این نوع ادوات ذخیره‌سازی انرژی که انعطاف‌پذیر هستند، می‌توانند فرصت‌های منحصر به فردی برای توسعه ادوات پوشیدنی ایجاد کنند. با این فناوری می‌توان انقلابی در ادوات الکترونیکی همراه ایجاد کرد. ما می‌توانیم با ترکیب این ابرخازن‌ها و ادوات تولیدکننده انرژی، نیاز موجود در بخش حسگرهای پزشکی و ادوات الکترونیکی مصرفی و نظامی را تامین کنیم».

در این پروژه محققان ابتدا کاغذ را درون یک ظرف حاوی محلول سورفاکتانت آمینی قرار دادند تا نانوذرات طلا به سطح کاغذ بچسبد. نانوذرات و سورفاکتانت وارد بخش‌های متخلخل کاغذ شده و به الیاف موجود در آن می‌چسبند و در واقع سطح الیاف را پوشش می‌دهند.

این فرآیند چند بار تکرار می‌شود و محققان می‌توانند لایه‌های مختلف از اکسید فلزی نظیر اکسید منگنز را روی سطح قرار دهند. با این کار لایه‌های مختلفی روی الیاف ایجاد می‌شود؛ بدون این که هدایت الکتریکی الیاف آسیب ببیند. یکی از عوامل مهم در این پروژه، کنترل ضخامت لایه‌هاست که منجر به بهینه شدن هدایت الکتریک می‌شود و از سوی دیگر مصرف نانوذرات را به حداقل می‌رساند. این گروه نشان دادند که چگونه می‌توان در مقیاس نانومتری، این لایه‌ها را کنترل کرد. افزایش تعداد لایه‌ها منجر به بهبود عملکرد محصول نهایی می‌شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۱۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پا قلب دوم انسان است، از این رو مراقبت از آن برای حفظ سلامتی بسیار ضروری است. نوعی کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید شده که علاوه بر کاهش فشار غیرطبیعی به پا، از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری می‌کند.

امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و بالا رفتن میانگین سنی جامعه، مشکلات ارتوپدی نیز در حال افزایش است. عدم تشکیل شدن قوس کف پا و یا به عبارتی صافی کف پا باعث فشار غیرطبیعی وزن بدن به کف پا شده که عوارض ناشی از این فشار باعث درد زانو، لگن و کمر می‌شود.

کفی‌های طبی مخصوص صافی کف پا با داشتن برجستگی‌های متناسب با قوس کف پا و ساختار کف پا باعث حفظ سلامتی می‌‌شود. کارگاه تولیدی ایمانی اقدام به تولید کفی طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌کند که با برند پایپا طب در بازار قابل تهیه هستند.

این کفی‌ها که هم برای کفش‌های ورزشی و هم رسمی قابل استفاده هستند، از برجستگی‌ متناسب با قوس پا برخورداربوده و به حفظ ساختار قوس کف پا کمک شایانی می‌کنند. استفاده از این کفی‌های نانویی می‌تواند به اصلاح کف پای صاف نیز کمک کند و در عین حال کاربر از مزیت آنتی‌باکتریال بودن آن نیز بهره‌مند می‌شود.

این شرکت برای افرادی که با مشکل دیابت روبرو هستند  کفی طبی دیابتی تولید کرده است. افراد دیابتی‌ به طور معمول از گردش خون ضعیف و از دست دادن احساس در اندام‌های خود رنج می‌برند و این مشکل بیشتر در پای آن‌ها دیده می‌شود.

با پیشرفت دیابت، آن‌ها ممکن است به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را به دنبال دارد و اغلب باعث می‌شود فشار و اصطکاک بیش از حد و سایر آسیب‌ها را به خوبی حس نکنند.

به همین دلیل، بیماران دیابتی در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید قطع عضو هستند.

مناسب بودن کفش برای جلوگیری از اصطکاک، زخم‌های فشاری و فشار اضافی روی پا در این افراد بسیار مهم است. همچنین کفی‌ها به عنوان قسمت داخلی کفش، مستقیماً با کف پا در تماس هستند.

تعرق پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده باعث رشد باکتری و قارچ بین انگشتان و بیماری‌های عفونی می‌شود. کفی طبی دیابتی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌تواند در کاهش این مشکل موثر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم/ حمله موشکی سرایا القدس به نیروها و ادوات جنگی اشغالگران در نتساریم
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • کشاورزی حفاظتی در گرمسار به هزار هکتار افزایش می‌یابد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی