Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@06:02:44 GMT

ظرفیت‌های تولید ۸ برابر تقاضا در کشور است

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۲۲۸۹

ظرفیت‌های تولید ۸ برابر تقاضا در کشور است

اقتصاد > بازرگانی - یک کارشناس اقتصادی گفت: «فلسفه ادغام بازرگانی و صنعت این بود که نگاه مشتری‌مداری و حضور در بازارهای خارجی و صادراتی در بدنه تولید نهادینه شود.»

محمود دودانگه با حضور در کافه خبر خبرگزاری خبرآنلاین، اظهار داشت: «زمزمه‌های ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال‌های 85 و 86 شروع شده بود، چراکه در کشور نمی‌شود صنعتی داشته باشیم که بدون توجه به بازار تولید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «شما می‌دانید یکی از چالش‌های بزرگ کشور ما، همین است که ظرفیت‌های تولیدی گسترده‌ای ایجاد شده و این ظرفیت‌ها بیشتر از تقاضایی بوده که در داخل کشور است. یعنی اگر تقاضای ما تقاضای 80 میلیونی است، ظرفیت‌های تولیدی در کشور 7، 8 برابر این تقاضا است.»

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: «به عبارت دیگر، در اجرای بسیاری از طرح‌ها، مطالعات مربوط به بازار به صورت دقیق انجام نشده است و طرح‌ها از توجیه‌پذیری کافی برخوردار نیستند.»

دودانگه متذکر شد: «به طور طبیعی اگر شما بخواهید با این ریل حرکت کنید و ظرفیت‌های تولیدی صرفا با نگاه بازار داخل توسعه پیدا کنند، این رویکرد نه تنها رشد اقتصادی را تضمین نمی‌کند، بلکه به ورشکستگی بنگاه‌ها می‌انجامد؛ اتفاقی که الان افتاده است.»

وی یادآور شد: «به طور قطع جهت‌گیری‌های صنعتی باید به‌گونه‌ای اصلاح می‌شد که اگر سرمایه‌گذاری جدیدی انجام می‌شود، صرفا نگاه صادراتی روی آن حاکم شود. در عین حال، اگر ظرفیت‌هایی وجود دارد و فعال است، حتما یک برنامه تحول باید پیش‌بینی و تدارک شود تا این ظرفیت‌ها رویکردشان را تغییر دهند و تکنولوژی‌شان را عوض کنند و تبدیل شوند به بنگاه‌های صادراتی و رقابت‌پذیر.»

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «به معنای واقعی کلمه یک نقشه راه لازم بود که این نقشه راه ظرفیت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری ما را از نگاه درونگرا تبدیل به نگاه برونگرا، مشتری‌مدار و رقابتی کند.»

دودانگه خاطرنشان کرد: «به طور طبیعی اگر ما ظرفیت‌های تولیدی را به‌گونه‌ای ایجاد و مدیریت می‌کردیم که نگاه صادراتی داشت و می‌توانست در بازارهای خارجی حضور موثر و پایدار داشته باشد، آن زمان می‌توانستیم مطمئن باشیم که در بازار داخل نیز حتما می‌تواند موفق باشد.»

وی گفت: «از تولیدکنندگان انتظار می‌رود همزمان با حمایت دولت و مردم از آنها، قیمت، کیفیت و خدمات خود را نیز متناسب با خواست و سلیقه مصرف‌کنندگان ارتقا دهند و این اصلاحات نیازمند نقشه راه است و کمک دولت را می‌طلبد.»

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: «این تغییر پارادایم نیازمند شکل‌گیری یک نگاه جدیدی به بخش بازرگانی و صنعت بود. اصلا فلسفه ادغام بازرگانی و صنعت نیز همین بود که نگاه مشتری‌مداری و حضور در بازارهای خارجی و صادراتی در بدنه تولید نهادینه شود.»

برای مشاهده متن کامل کافه خبر (ایــنـــجـــــــــــا) کلیک کنید.

35225

کلید واژه‌ها : ادغام وزارتخانه ها،سازمانها - صنعت - تولید -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی

محسن رستمی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قزوین در حاشیه بازدید از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ گفت: استان قزوین در حوزه صادرات محصولات صنعتی همواره روند رو به رشدی را سپری کرده و به لحاظ توانمندی در عرصه‌های تولیدی توانسته جنبه بین المللی پیدا کند.

وی به حضور هشت واحد تولیدی از استان قزوین در ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه واحد‌های تولیدی ارم چهلستون، آپادانا، زرین روی کاسپین، پارسا پلیمر شریف، سهیل گاز تهران، پویا چسب، خوشگوار و ویتانا حضور داشتند.

رستمی اضافه کرد: نمایش ظرفیت‌های صادراتی بنگاه‌های ایرانی در این نمایشگاه فرصت مناسبی برای رونق تولید و تحقق شعار سال در صورت بهره‌برداری درست از صنایع را فراهم خواهد ساخت.

این مسئول بیان کرد: در داخل استان قزوین و با برنامه ریزی صورت گرفته از همه ظرفیت‌ها برای تحقق جهش تولید استفاده شده که باید باید تلاش کنیم تا از ظرفیت‌های خارجی نیز در این مسیر بهره‌مند شویم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قزوین گفت: سه هزار و ۷۴۰ واحد صنعتی در استان مستقر بوده که رقمی معادل ۳۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری درون آنها صورت گرفته و این استان را به قطب صنعتی کشور تبدیل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تولیدات خوزستان در نمایشگاه اکسپو مورد توجه فعالان اقتصادی
  • معرفی ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ معرفی می شود
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • حضور ۱۲ واحد تولیدی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد