Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@11:30:34 GMT

صدای پای رونق در بازار مسکن می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۵۱۱۹

صدای پای رونق در بازار مسکن می‌آید؟

پول‌نیوز-صدای پای رونق در بازار مسکن شنیده می‌شود. دستکم آمارهای بانک مرکزی  اینطور حکایت می‌کنند که در  مهرماه سال 96، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به تعدا 13 هزارو 800 واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 33.4 افزایش نشان می‌دهد. بسیاری از کارشناسان بر این بارو هستند که بازار مسکن در کشور پس از تحمل یک دوره رکود سه ساله، از ابتدای سال 96 وارد فاز رونق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 رکود بازار مسکن از سال 91 آغاز و در سال‌های بعد از آن،  به رکودی تورمی تبدیل شد.  ماجرا از این قرار است که ضعف در قدرت خرید بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر  جامعه، از یک طرف و انتظار سازندگان برای گران‌تر شدن واحدهای مسکونی‌شان از سوی دیگر، باعث شد رکود تورمی در این بازار ایجاد شود؛ در این اوضاع نه متقاضی توان خرید داشت و نه سازنده حاضر بود واحد مسکونی‌اش را زیر قیمت به فروش برساند.

 این کشمکش میان متقاضی، تولید کننده و بازار،  از سال 91 تاکنون بلای جان بسیاری از متفاضیانی شده که خانه به دوش و با کفش‌های آهنین به پا، در جستجوی یافتن سرپناهی مناسب با بودجه خود هستند. اتفاق بدتر آنکه گرانی در فروش، روی بازار رهن و اجاره  هم تاثیر منفی گذاشت و این بازار هم با افزایش چشمگیر قیمت‌ها مواجه شد. به همین دلیل بود که سال گذشته بانک مرکزی بانک‌های عامل را موظف کرد تا به خانه اولی‌ها وام خرید مسکن  تعلق گیرد.
در واقع این تصمیم بانک مرکزی با هدف تقویت طرف تقاضا و شکستن رکود تورمی بازار مسکن بوده است.  حالا بسیاری از کارشناسان مسکن بر این باور هستند برخی سیاست‌های اقتصادی جواب داده و سایه سنگین رکود به زودی از بازار مسکن دور خواهد شد.  

افزایش 8,7 درصدی  قیمت هر متر مربع زیربنای واحد مسکونی

همچنین بانک مرکزی در بخش دیگری از گزارش آماری خود اینطور نوشته است: « متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۴۷.۹ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸.۷ درصد افزایش نشان می دهد.»  بسیاری از سازندگان معتقد هستند بدون چند افزایش  قیمت‌ها در بازار‌، سازنده تمایلی به ورود سرمایه به بازار مسکن  و شروع   ساخت‌و‌سازهای جدید  مسکن ندارد.

اگر چه تجربه سال‌های گذشته اینطور نشان می‌دهد که سازنده مسکن همواره انتظار سود بالای 300 درصد از بازار ساخت‌و ساز را داشت، اتفاقی که همواره  مورد انتقاد بسیاری  از کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است . کارشناسان این نوع رفتار سازندگان را یکی از دهها عامل افزایش بی حساب و کتاب قیمت مسکن در کشور می‌دانند.



منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۵۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش

نماینده تهران با اشاره به مصوبات مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: براساس این مصوبات، سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای ۳۰ درصد تعیین می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: گرانی و نابسامانی بازار مسکن و اجاره‌بها ما را بر آن داشت که با تدوین طرحی از آشفتگی بازار جلوگیری کنیم.

تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست وی افزود: در همین راستا طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کردیم که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شد و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در تشریح محورهای مصوبه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، بیان کرد: تکمیل سامانه ملی اسکان از طریق اخذ اطلاعات از دستگاه‌ها و همچنین خوداظهاری خانواده‌ها و مالکین با استفاده از طریق منوط کردن ارائه خدمات دستگاه‌ها به ثبت اطلاعات توسط مردم در این سامانه یکی از محورهای این مصوبه است.

خضریان در همین راستا ادامه داد: طرح شناسایی خانه‌های خالی توسط شهرداری‌ها و تأیید آن توسط سامانه ملی املاک و اسکان و ارائه مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی به موجرینی که قرارداد بلندمدت منعقد می‌کنند یا واحدهای خود را به خانواده کم درآمد دارای سه فرزند و بیشتر اجاره می‌دهند یا واحد را قیمت مناسب اجاره می‌دهند و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش توسط متعاملین و مشاورین املاک در سامانه ثبت معاملات املاک از دیگر موضوعاتی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: براساس این طرح سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای 30 درصد تعیین می‌شود. ساماندهی سکوهای ثبت آگهی از طریق تایید اصالت ملک با سامانه ملی املاک و اسکان و تأیید مالک یکی دیگر از اقداماتی است که براساس این طرح باید اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت: طبق این مصوبه برای ارائه دامنه قیمت منصفانه با استفاده مشخصات مکانی و فنی هر واحد سامانه‌ای ایجاد می‌شود؛ همچنین ایجاد سکوی ثبت رسمی معاملات، اخذ عوارض از اراضی بایر و بلااستفاده و ممنوعیت خرید و فروش واحدهای طرح‌های حمایتی قبل از تکمیل واحدها از دیگر محورهای مصوبات مجلس است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • نفت در مدار رشد؟
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال