Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-07@09:20:53 GMT

تکامل حیات در سطوح پایه؛ نظریه‌ای جدید

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۷۶۲۳

تکامل حیات در سطوح پایه؛ نظریه‌ای جدید

دانشمندان نظریه‌ی جدیدی را توسعه داده‌اند که هدف آن، توضیح تکامل مولکولی است. این پژوهش نگاه ما به پروتئین‌ها را نیز تغییر خواهد داد.

تغییر پروتئین‌ها

 دانشمندان داشنگاه کلرادو در همکاری با دانشگاه لندن، نظریه‌‌ی جدیدی را در توضیح تکامل مولکولی ایجاد کرده‌اند. این نظریه، موضوع تکامل مولکول‌ها را با استفاده از ایده‌هایی از مکانیک آماری تحلیل می‌کند و دیدگاه‌های جدیدی را در رابطه با تکامل پروتئین ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریچارد گلداشتاین، نویسنده‌ی همکار این مقاله می‌گوید:

این رویکرد جدید به پروتئین‌ها به عنوان سیستم‌هایی یکپارچه نگاه می‌کند. در اغلب موارد، ما برهم کنش بین قسمت‌های مختلف پروتئین‌ها را نادیده می‌گیریم؛ اما تغییر در قسمتی از پروتئین بر دیگر قسمت‌ها تاثیر می‌گذارد. در فهم درک تکامل پروتئین‌ها، این مورد بسیار ضروری است.

ساختار سه بعدی پروتئین تریوز فسفات ایزومراز، پروتئین مسئول تولید انرژی

عواملی مانند ساختار، عملکرد و پایداری پروتئین‌ها، باقی ماندن یا حذف جهش‌ها در مولکول را تعیین می‌کنند. برهم کنش‌های آمینواسیدها در پروتئین‌ها در یک جا باعث تکامل می‌شود و در جایی دیگر بر نحوه‌ی تکامل اثر می‌گذارد. این پژوهش مشخص کرد که می‌توان رخ دادن تکامل را براساس برخی خواص بیوشیمیایی خاص پیش‌بینی کرد.

دیوید پولاک، دیگر نویسنده‌ی همکار می‌گوید:

نظریه‌ی ما، برای اثرات شناخته شده ژنتیک جمعیت، مانند قدرت انتخاب و اندازه‌ی جمعیت، کاربرد دارد؛ اما از تفسیر معادلات نهایی که سرعت تکامل مولکولی را پیش‌بینی می‌کنند، ناتوان است.

نظریه‌ی جدید تکامل مولکولی

نتیجه‌های این پروژه‌ی پژوهشی می‌تواند مسئله‌های چندین ساله‌ی دانشمندان در تکامل مولکولی را حل کند. مدل‌های استانداردی که برای بررسی ارتباط بین گونه‌های مختلف استفاده شدند، در بازسازی وقایع مهم تکاملی به مشکل برمی خورند.

مقاله‌های مرتبط: کشف باقی‌مانده‌های قدیمی‌ترین انسان شناخته شده، دیدگاه ما در مورد تکامل انسان را تغییر می‌دهد DNA تاریک؛ ژن‌های مخفی نگرش ما به تکامل را تغییر خواهند داد

الگوهای همگرایی مولکولی در طول زمان، بسیار تغییر کرده‌اند و این نشان می‌دهد که محدودیت‌ها در مناطق مختلف پروتئین‌ها بی‌ثبات هستند. گلداشتاین می‌گوید:

آمینواسیدها خود را با نیازهای دیگر قسمت‌های پروتئین تنظیم می‌کنند. این چیزی است که نظریه‌های معمول می‌گویند. اما ما نمی‌توانستیم توضیح دهیم که چرا دقیقا چنین اتفاقی می‌افتد یا آیا عامل تنظیم کننده‌ای برای این رویداد وجود دارد یا خیر.

با استفاده از مفاهیمی از مکانیک آماری، مشخص شد که سلب بودن آمینواسیدها نقشی مهم در واگرایی تکاملی بازی می‌کند. در نتیجه، آنتروپی توالی خمشی یا غیر تصادفی بودن این فرایند، در قدرت انتخاب تکامل پروتئین تعادل ایجاد می‌کند.

این پژوهش به دانشمندان قدرت می‌دهد تا پژوهش‌های جدیدی را در حوزه‌ی تغییر مولکول‌ها در مدت زمان‌های طولانی آغاز کنند. چنین پژوهش‌هایی می‌توانند نحوه‌ی عملکرد ژن‌ها در بدن انسان، پیش‌بینی سرعت رخ دادن واگرایی تکاملی و بنیادهای جهش‌های مضر را واضح‌تر کنند.

true برچسب ها : protein evolution true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت دفتر انتشارات علمی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی، کتاب راهنمای آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی به چاپ رسید.

مؤلف کتاب راهنمای آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی و از اعضای هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری به خبرنگار آنا گفت: سلول‌ها واقعیتی حیرت‌انگیز و شگفت‌آور، در خلقت موجودات و نشانی کم‌نظیر از عظمت خالق بی‌همتاست و شناخت هرچه بهتر آنها، وظیفه پژوهشگرانی است که در این مقوله قدم گذاشته‌اند.

سیده مهدخت مداح افزود: این کتاب، با توجه به پیشرفت این علم و نیز متناسب با تغییرات سرفصل درس گردآوری شده است.

وی متذکر شد: ۳۰ آزمون این کتاب، با توجه به اطلاعات و تجربیاتی که اینجانب در طول سال‌ها تدریس این درس در آزمایشگاه به دست آورده‌ام و مطالبی که در اثر مطالعه منابع خارجی و داخلی جمع‌آوری کردم، سرفصل درس آزمایشگاه زیست سلولی و مولکولی، در گرایش‌های مختلف زیست‌شناسی و نیز آزمایشگاه زیست سلولی در رشته زیست‌فناوری در ۶ فصل نوشته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • از فیفا 94 تا امروز؛ روند دیدنی تکامل ضربات آزاد
  • تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • سیر تکامل کادیلاک: سفری 122 ساله در دنیای تجملات و قدرت (فیلم)