Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-20@03:49:59 GMT

کوروش؛ فرصت يا تهديد؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۷۹۴۱

کوروش؛ فرصت يا تهديد؟

خبرگزاري آريا - روزنامه بهار: امروز به روز بزرگداشت کوروش بزرگ هخامنشي منسوب است و چند روزي است که بحث و گفتگو درباره چگونگي مواجهه تصميم‌گيران کشور با اين موضوع و به طور کلي مفاهيمي که به نوعي به ارزش‌هاي ملي ايرانيان بازمي گردد داغ شده است.هنگامي که به اين موضوع و پيشينه آن مي‌نگريم به اين نتيجه مي‌رسيم که به طور طبيعي مي‌بايست پس از گذشت چهار دهه از آغاز نظامي مبتني بر ارزش‌هاي ديني، ديگر اين مسئله کاملا حل شده باشد و با توجه به آن که درصد قابل توجهي از ارزش‌هاي ملي مورد احترام مردم ايران منافاتي با ارزش‌هاي ديني ندارد قاعدتا بايد پس از اين مدت طولاني شاهد آن مي‌بوديم که براي مثال ديگر خبري از اين همه هياهو و نگراني در مورد «هفتم آبان» نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه در صحنه عمل رخ داده است حيرت انگيز است. از مسدود‌سازي بزرگراه با بهانه‌هاي واهي تا خط و نشان کشيدن فرماندهان نهادهاي نظامي استان فارس و رفتار ضدانقلابي خواندن مراسم اين روز همه و همه نشانگر آن است که مسئولان کشور همچنان در مواجهه صحيح با چنين موضوعاتي دچار مشکلات عديده‌اي بوده و با نگاهي بسته و البته خطرآفرين به آن مي‌نگرند.
هنگامي که به تاريخ گذشته سرزمين ايران مي‌نگريم شاهد آن هستيم که فرهنگ ايراني در برابر فرهنگ ساير ملل همواره مواجهه‌اي از سرِ قدرت داشته است و حتي در دوران هايي که در ظاهر ايرانيان دچار شکست نظامي شده‌اند هم آنچه در عمل رخ مي‌داد هضم فرهنگ مهاجم در فرهنگ ايراني بوده است. از همين رو برخي تلاش‌ها براي کمرنگ ساختن وجوه ملي فرهنگِ امروز ايران که در چند دهه اخير شاهد آن بوده‌ايم ره به جايي نخواهد برد. براي توضيح بيشتر درباره اين دست از تلاش‌هاي نافرجام براي کمرنگ نشان دادن و در نهايت حذف ارزشهاي ملي ايرانيان با هم چند مثال را مرور مي‌کنيم. نوروز؛ اين آيين کهن ايراني که شهرت جهاني پيدا کرده و مورد توجه بسياري از مردم ساير کشورها نيز قرار گرفته است با وجود آنکه حتي مورد تاييد صد در صدي آيين اسلام نيز قرار دارد همچنان از نگاه برخي تندروها مردود است. شايد اين گروه آن‌چنان در سطح رسانه‌هاي رسمي کشور ديده نشوند و به دليل آنکه اکثريت قاطعي اين آيين سنتي را بزرگ مي‌دارند صداي اعتراضاتشان توجهي را جلب نکند اما با کمي دقت مي‌توان رگه هايي از نارضايتي از بزرگداشت نوروز را به خوبي مشاهده کرد. نارضايتي هايي که گهگاه با بهانه قرار دادن مفاهيم ديني سبب کمرنگ شدن اين آيين سنتي نيز مي‌شود. 13 فروردين که در بين مردم به «سيزده به در» مشهور شده است ديگر آيين سنتي ايرانيان است که سال هاست سبب کنار هم قرار گرفتن خانواده‌ها در يک روز خاص و تفريح و شادماني براي مردم شده است. اما همين شادي همگاني هم در نگاه برخي گران آمده است و مي‌بينيم که هر سال از چند روز مانده به اين روز خاص به يکباره همه ضد خرافات شده و به جاي آنکه زيبايي‌هاي اين روز ملي و اثرات قابل توجه آن بر روحيه جامعه را مورد بررسي قرار دهند به دنبال وارونه نمايي از آن هستند. چهارشنبه آخر سال که به «چهارشنبه سوري» معروف شده است ديگر آيين سنتي ايرانيان است که به دليل سخت گيري‌هاي نابجا حالا ديگر تبديل به مراسمي خالي از آن لطف و ارزش سابق آن شده است.
پرسشي که درباره اين مناسبت خاص مي‌توان مطرح کرد اين است که اگر اين سخت گيري‌ها و مقابله‌هاي سخت با مردم در اين روز از سال‌هاي گذشته تا به امروز نبود هم باز شاهد آن بوديم که اين رسم زيبا به چنين وضعيتي در بيايد که امروز ديگر در ذهن بسياري بيشتر از آن که از تصاوير زيباي آن خبري باشد صداهاي ناهنجار و مزاحمت به خاطر مي‌آيد؟
به نظر مي‌آيد که بيشتر از جوانان، تصميم گيران کشور مقصرند که با سياست هايي مبتني بر برخوردهاي سخت به جاي نگاهي فرهنگي اين مراسم ايراني را از معنا تهي ساخته اند. مي‌توانيم اين فهرست را با نوع مواجهه‌اي که با مهرگان، سپندارگان و. . . شده است و مي‌شود همچنان ادامه دهيم و رفتار اشتباه مسئولان کشور را يک به يک برشماريم. رفتاري که نشات گرفته از تفکري نادرست است که گمان مي‌کند هر آنچه رنگ و بوي ايراني دارد قطعا در مقابل اسلام تعريف خواهد شد.
دوگانه «اسلام – ايران» از اساس دوگانه‌اي جعلي است زيرا ايرانيان به خوبي نشان داده‌اند که مي‌توانند فرهنگ‌هاي مختلف از جمله فرهنگ والاي اسلامي را با ارزشهاي ملي مورد احترام خود به خوبي تطبيق داده و هيچ نوع منافاتي را بين اين دو نمي‌بينند. به بيان ديگر شايد تنها لازم است که تصميم گيران حکومتي پاي خود را از مناسبات مردم بيرون بکشند و اندکي از «دلواپسي» هاي نابجاي خود در چنين مقولاتي بکاهند. مردم خود به خوبي مي‌دانند که چگونه هم پاسدار ارزشهاي مذهبي خود همچون مراسم اربعين حسيني (ع) که تا چند روز ديگر است باشند و هم ارزشهاي ملي خود همچون بزرگداشت کوروش کبير به عنوان پادشاهي عدل گستر را به خوبي برگزار کنند.
شايد اگر در چنين مناسبتي و ساير مناسبت‌ها اعم از ملي و مذهبي شاهد عدم دخالت مسئولان باشيم هيچکدام از حواشي که گهگاه رخ مي‌دهد هم ايجاد نشود. رفتارهايي از قبيل ايجاد مانع بر سر راه مردمي که خواهان حضور در پاسارگاد هستند و يا تهديدات تند و تيز برخي مبني بر اينکه اجازه حرکت ضدانقلابي (؟ !) نمي‌دهيم بيشتر از آن که سبب کاهش هيجانات و آرامش بخشي در جامعه شود به نوعي تحريک و تهييج مردم است. مردمي که خواسته حداقلي خود را مطالبه مي‌کنند و تنها خواهان آن هستند که چند ساعتي به بهانه بزرگداشت يک شخصيت ملي که حتي برخي علماي بزرگ ديني نيز بر عملکرد او مهر تاييد زده‌اند گرد هم جمع شوند. آيا اين انتظار زيادي است؟
مطلب آخر آنکه ايجاد چنين دوگانه هايي و برابر هم نشاندن مفاهيم ديني و ارزشهاي ملي اقدامي است که در نهايت هم اثرات منفي قابل ملاحظه‌اي بر جامعه ايراني مي‌گذرد و هم موجبات خساراتي براي نظام سياسي مستقر مي‌شود. هنگامي که در پوشش و به بهانه ارزشهاي مذهبي، ارزشها و مفاهيم ملي را سرکوب کنيم نتيجه آن، نه بزرگ شدن ارزشهاي ديني در نگاه مردم، بلکه تخفيف آن ارزشها که ما داعيه دار آن هستيم خواهد بود و در چنين شرايطي فضا براي جريان هايي که مقابل ارزشهاي ديني تعريف مي‌شوند گشوده خواهد شد تا جامعه‌اي که از فرهنگ ايراني تهي شده است و ارزشهاي مذهبي را نيز به دليل عملکرد مسئولان نمي‌پذيرد با خود همراه سازند. نظام سياسي نيز با چنين برخوردهاي سخت و غيرکارشناسي شده‌اي که در آن نه مصلحت نظام درست تشخيص داده شده است و نه منطبق بر قوانين است تنها شاهد کاهش حمايت‌هاي مردمي خواهد بود. يگانه راه مواجهه با چنين مسائلي پرهيز از ايجاد دوگانه‌هاي جعلي ملي و مذهبي، پذيرش تنوع سلايق در جامعه، ايجاد فضايي امن براي تحقق خواسته‌هاي بخش‌هاي مختلف جامعه، مدارا و در يک کلام پذيرش اين واقعيت است که همه مثل هم فکر نمي‌کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن احیای واحد‌های راکد استان سمنان برگزار شد /ایجاد ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مردم استان

جشن بزرگ احیای واحدهای راکد استان سمنان با حضور رئیس جمهور ایران اسلامی و اعضای هیات وزرا و کابینه سیزدهم در سمنان برگزار شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران اسلامی در ادامه سفر استانی دوم خود به سمنان با حضور در شهرک صنعتی مرکز استان در جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد در استان سمنان شرکت کرد.

قرار است به صورت نمادین بازگشت ۲۰۰ واحد راکد استان سمنان به تولید در دوران دولت سیزدهم تاکنون جشن گرفته شود. رئیس جمهور در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.

رئیس جمهور قبل از این مراسم، طرح‌های توسعه‌ای نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان را نیز افتتاح کرده بود.

دیگر خبرها

  • سفرای ایران از فرصت نمایشگاه کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی استفاده کنند
  • وقتی وعده صادق به اهالی غزه فرصت نفس کشیدن داد
  • مطالبات شهرداران کلانشهرها پیگیری می‌شود
  • احیای واحدهای تولیدی راکد ۱۹۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد
  • نگاه ما به حوزه اتباع و مهاجرین نگاه فرصت تهدید است
  • جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان سمنان/ ایجاد ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مردم استان سمنان
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • ایجاد ۴۵۰۰ فرصت شغلی در استان سمنان
  • جشن احیای واحد‌های راکد استان سمنان برگزار شد /ایجاد ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مردم استان
  • مدودف: از هواداران ارزشهای تحمیلی غرب روزبه‌روز کم می‌شود