Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهرود-رئیس ذخیره‌گاه زیست‌کره خارتوران شاهرود از ثبت تصویر دو قلاده یوزپلنگ و یک پلنگ در پارک ملی توران خبر ‏داد و گفت: وجود فنّاوری‌های نوین می‌تواند محیط‌بان‌ها را در پایش منطقه یاری کند.

احمد رادمان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه در جدیدترین بررسی صورت گرفته از دوربین‌های تله‌ای در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران به‌منظور پایش جمعیت یوزپلنگ و طعمه‌های آن، از دو قلاده یوزپلنگ تصویربرداری شد، ابراز داشت: از ابتدای سال تاکنون هشت مرحله توسط دوربین و هم به‌صورت مشاهده مستقیم تصویر یوزپلنگ ثبت و جمعیت این‌گونه در منطقه مورد پایش قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه از یک قلاده پلنگ توسط دوربین‌های تله‌ای کار گذاشته‌شده در پارک ملی توران نیز تصویربرداری شده است، افزود: به‌صورت مستقیم و توسط دوربین تاکنون هفت مورد پلنگ در منطقه توران مشاهده و در قاب دوربین‌ها به ثبت رسید.

رئیس ذخیره‌گاه زیست‌کره خارتوران شاهرود با بیاناینکه در مواردی نیز پلنگ و یوزپلنگ در پارک ملی مشاهده شد اما به دلیل همراه نبودن دوربین، تصویری از آن‌ها نیز منتشرنشده است، ابراز داشت: به‌عنوان‌مثال چندین بار یک یوز نر در منطقه به‌صورت دائم مشاهده می‌شود که تصویری از آن تاکنون ثبت‌نشده است.

رادمان بابیان اینکه وجود ابزارهای جدید در راستای حفاظت هر چه بیشتر  یوزپلنگ و پلنگ بسیار مؤثر است، تصریح کرد: استفاده از فنّاوری‌های نوین مانند هلی شات یا تصویربرداری هوایی می‌تواند به افزایش جمعیت گونه‌های در معرض انقراض کمک کند.

وی افزود: با توجه به اینکه در فصل سرد سال قرار داریم لذا ممکن است برخی حیوانات منطقه را برای یافتن غذا در روستاهای حاشیه پارک ملی مشاهده کنیم لذا از مردم تقاضا داریم به‌محض رؤیت حیوانات وحشی مراتب را با اداره حفاظت محیط‌زیست یا محیط‌بان‌های منطقه توران اطلاع دهند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۲۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه که در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند گفت:  ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در سال آبی جاری رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالاب‌ها بوده است.

سعید شهند با بیان اینکه امسال پس از ۲۰ سال تالاب‌های طالقان، قوپی باباعلی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب‌ها هستیم، افزود: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالاب‌ها در زمره زنده‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالاب‌ها هستیم.

این مقام زیست محیطی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی سه تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی‌برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.

وی اظهار کرد: با رهاسازی حقابه تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه هم اکنون این تالاب‌ها از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند، به عنوان نمونه بسیار موفقی در سطح کشور به شمار می‌آیند.

جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه آذربایجان غربی در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند.

شهریستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، تالاب‌های درگه‌سنگی یا سیران گولی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین‌المللی (کنوانسیون رامسر) است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست‌محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار می‌رود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • نگاهی به طبیعت پارک ملی ساریگل از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم