Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرحوم عباس تیموری از یادگاران و فرماندهان دوران دفاع مقدس بود و علی رغم جراحت‌های شیمیایی و درد و رنج بیماری پس ازجنگ نیز در جبهه فرهنگی و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس ایفای نقش کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از طرقبه نیوز،  مرحوم عباس تیموری از یادگاران دفاع مقدس و متولد 1343 است که در سن نوجوانی به جبهه های دفاع مقدس رفت و مدت هشت سال در عملیات های مختلف در برابر دشمن ایستادگی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی از فرماندهان دوران دفاع مقدس بود و علی رغم جراحت های شیمیایی و درد و رنج بیماری پس ازجنگ نیز در جبهه فرهنگی و اشاعه دفاع مقدس ایفای نقش می کرد.

 

او در دوران زندگی سراسر پرافتخار خود علاوه بر تأسیس انجمن راویان دفاع مقدس خراسان رضوی چندین کتاب از جمله «رازبندگی»، «نگاه اجمالی» و «اما خرمشهر» را به رشته تحریر درآورد.

 

محمد توسلی دوست صمیمی حاج عباس تیموری با بیان اینکه رفاقت صادقانه حاج عباس زبانزد همه بود و با داشتن مسئولیت ها و داشتن سطح بالای علمی، کارشناس مسائل فرهنگی، سیاسی و نظامی بود.

حاج عباس کلکسیون خاطرات و درس های دفاع مقدس بود

وی با بیان اینکه ایشان را به عنوان کلکسیون خاطرات و درس های دفاع مقدس از دست دادیم افزود: در اوج سختی و گره افتادن به امور، تواضع  و صبوری مورد رعایت ایشان و گره گشای امور دیگران بود.

 

توسلی با اشاره به انیس و مونس بودن مرحوم تیموری با «شهید برونسی» و «شهید حسین محمدیان» گفت: در والفجر 8 و الفجر مقدماتی خاطراتی از آن بیان می کردند و گفتنی است این فرمانده دفاع مقدس با تحصیلات عالیه در مباحث استراتژیک در تمام مسائل فرهنگی، سیاسی و نظامی کارشناس و دارای نظر بود.

 

وی افزود: وی به عنوان کارشناس خبره جنگ نرم، راه های مقابله را علاوه بر شناخت معضلات فرهنگی و اجتماعی مطرح می کرد و به عنوان فردی جامعه نگر همیشه مطرح بود.

 

دوست صمیمی عباس تیموری گفت: او نویسنده کتاب مانند «نگاه اجمالی به دفاع مقدس» بود که در دانشگاه ها هم تدریس شده است و علاوه بر آن راه اندازی و تأسیس کمیته راویان دفاع مقدس نیز یکی از دغدغه های ایشان به عنوان بازنشر فرهنگ دفاع مقدس را در کارنامه دارد که طی آن حداقل تربیت راوی و ایجاد خط و مشی صحیح در روایت گری را در دستور کار داشت.

وی با بیان اینکه حاج عباس در خصوص حوزه جوانان نسبت به فرمایشات مقام معظم رهبری اهتمام داشت و مسئولیت های کلیدی به جوانان سپرده است، افزود: او در خیریه ای به صورت گمنام فعالیت داشت که 500 خانواده بی سرپرست آن خیریه بود و نکته ای که قابلیت فرهنگ شدن در سیره ایشان را دارد ارائه وجوه دریافتی کلاس های مختلف دانشگاهی و تربیتی به همان خیریه بود.

 

توسلی تصریح کرد: روز اول محرم ایشان سکته مغزی کرده و به کما رفتند و در شب شهادت امام حسن مجتبی(ع) به ملکوت اعلی پیوست و قابل ذکر است حاج عباس با علم و دانش والا، پای بند به جایگاه اجتماعی و شغلی به عنوان فرمانده نشد و بسیار به اصطلاح خاکی و بدون تشریفات عمل می کرد.

 

وی افزود: جنبه مردمی بودن ایشان با تمامی طیف های جوان به دلیل درک از موضوعات مورد دغدغه و اینکه رفاقت و مشورت داشت دارای اهمیت است.

 

حسین حیدری، همرزم حاج عباس تیموری با اشاره به اینکه ایشان از فرمانده گروهان و مسئول محور عملیات شروع و تبدیل به یکی از خط شکن های کربلای پنج و بعد از آن نیز جانباز دفاع مقدس شده اند، گفت: رحلت حادث شده تیموری از مجروحیت های دوران دفاع مقدس بود.

 

وی افزود: وی فرمانده سپاه نواحی دو گانه مشهد بود که در حوزه فرهنگی دفاع مقدس نوشتن کتاب هایی چون «من با خرمشهر» را ضرورت دید؛ چراکه آن گونه که باید به مقوله خرمشهر پرداخته نشده بود، همچنین کتاب دیگریاز ایشان در دست چاپ است.

 

همرزم حاج عباس تیموری اظهار کرد: او در حوزه فرهنگ دفاع مقدس با ذهن باز و مغز توسعه یافته در مسائل فرهنگی و دفاعی فعالیت داشت و فردی بسیار خوش اخلاق با قابلیت جذب کنندگی بود به طوری که در تعاملات کسی تشخیص نمی داد ایشان فرمانده گردان است در حالیکه فرمانده سپاه غرب مشهد بود.

 

روایت گران پلی برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل‌های جدید هستند

 

وی با اشاره به این نکته که دغدغه اصلی فرهنگی تیموری اشاعه فرهنگ ظهور در میان نسل جوان بود، ابراز کرد: روایت گران نیز می توانند پلی برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل های جدید باشند و با صرف زمان بسیار در فضای مجازی و حقیقی برای تربیت نیروی فعال سهم بسزایی در اشاعه فرهنگ انقلابی داشته باشند.

بخشی از وصیتنامه عباس تیمری: سخنی با دوستان و راویان؛ خوب حالا که در جمع شما نیستم شاید بهتر بتونم صحبت کنم.اگه کارها برای خدا باشه اجر داره وگرنه به درد نمیخوره.این اولین اصله. دوم مطالعه و تحقیق است؛ در این مدت سعی من بر این بود تا مجموعه انجمن راویان بدون حاشیه بمونه و خیلی حوادث پیش آمد تا این آرامش به هم بخوره که بحمدالله این طور نشد.

ما در انجمن راویان به کسی بابت حضورش پول نمی دادیم. حق جلسه دریافت نمی کردیم. بعضی ها ما را دزد و... خطاب کردند که در پیشگاه الهی برایشان طلب عفو و بخشش دارم. از برادران عزیزم احمد سعادتمند،عباس آرانیان، حسن آسوده، علی بامشکی، علی پیله چیان، حسین حیدری، حسین ساغری، حسن هاشمی، بچه های راویان جوان و پیشکسوت کمال تشکر و درخواست عفو و بخشش دارم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۴۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آنها پیشی گرفته است.

علم الهدی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی موزه‌های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت ها است. موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از ۴ میلیون نفر

سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از ۷ میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال جاری به بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است.

کد خبر 6085187

دیگر خبرها

  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • مأموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است
  • ماموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است نه عمرانی
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • انقلابی ماندن در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • اعتبارات سفر دولت مربوط به موزه دفاع مقدس مازندران جذب شد
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است