Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه‌های میشیگان، مریلند و هاروارد روشی را برای وارد کردن سلول‌ها به یک تغییر قابل توجه، توسعه داده‌اند: میانبری که می‌تواند سلول‌های پوست را به هر نوع سلول دیگر تبدیل کند. مقاله‌ی این پژوهش به تازگی در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شده است.

 ایندیکا راجاپاکسه، استاد ریاضی و بیوانفورماتیک دانشگاه میشیگان، در بیانیه‌ای گفته است:

سلول‌های بدن ما به‌طور طبیعی برای وظیفه‌ی خود متخصص هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که ما پیشنهاد داده‌ایم، می‌تواند یک میانبر برای انجام این کار باشد تا به هر سلول برای تبدیل به یک نوع سلول هدف کمک کنیم.

 روش جدید بر اساس روشی پیشگامانه مربوط در اواخر دهه‌ی ۱۹۸۰ ایجاد شده است؛ روشی که در آن سلول‌ها را در قالب عامل‌های رونویسی‌شده (TF) شناور می‌سازند. TFها مولکول‌هایی هستند که توانایی خواندن ژن‌های DNA سلول‌های خاصی را دارند. گروه پژوهشی راجاپاکسه، روش اولیه‌ را با استفاده از یک مدل کنترل ریاضی برای تعیین زمان مناسب به‌منطور هر تزریق TF، با هدف قرار دادن سلول‌های مورد نظر با مولکول‌های TF خاص در نقاط ویژه، اصلاح کردند.

 گروه پژوهشی می‌توانند با ردیابی زمانی که ژن‌های خاص، «خوانده» می‌شوند، زمان و چگونگی عملکرد برخی عامل‌های رونویسی را در تبدیل سلول به سلول‌های هدف، درک کنند. راجاپاکسه می‌گوید:

 ما معتقدیم که می‌توانیم از پیکربندی اولیه‌ی سلول، به پیکربندی دلخواه برسیم.

 سلول‌های پوست: آینده‌ی پزشکی

 گروه پژوهشی اکنون با کمک مکس ویکا، استاد پزشکی انستیتو فوربس در دانشکده پزشکی میشیگان، مشغول آزمایش روش خود هستند. ویکا، یکی از نویسندگان این مقاله‌ی پژوهشی می‌گوید:

 این الگوریتم طرحی را ارائه داده است که می‌تواند نتایج مهمی برای سرطان داشته باشد؛ باورمان این است که شاید سلول‌های بنیادی سرطانی از سلول‌های بنیادی طبیعی، از طریق رهیافت‌های برنامه‌ریزی مجدد مشابه تولید شوند. این کار همچنین دارای نتایج مهمی برای پزشکی باززایشی (regenerative) و مهندسی بافت خواهد بود؛ زیرا طرح اولیه‌ی تولید هر نوع سلول مورد نظری را فراهم می‌کند.

 انجام کار مشابه در سلول‌های بنیادی، روزنه‌های جدیدی را در دنیای پزشکی باز کرده و به پزشکان اجازه داده است تا بتوانند درمان‌های گزینشی مورد نظرشان را ایجاد کنند. آنها قادر بوده‌اند تا ساختارهای پیچیده‌ای مانند نورون‌ها را بسازند و بیماری‌هایی مانند سرطان و دیابت را درمان کنند که در نگاه اول به نظر می‌رسد غیرقابل درمان هستند. کشف سلول‌های بنیادی با قابلیت حضور در چند جا در آن واحد (اشاره به توانایی آنها برای تبدیل به هر نوع سلول دیگر) باعث اعطای جایزه نوبل پزشکی به جان گوردون و شیمیا نامایاکا در سال ۲۰۱۲ شد.

 استفاده از سلول‌های بنیادی همواره بحث برانگیز بوده است؛ زیرا روش‌های اولیه‌ی مرتبط با این حوزه مستلزم برداشتن سلول‌های مورد نظر از جنین انسان بودند. با این حال، به نظر می‌رسد که دوره‌ی چنین روشی رو به پایان باشد. پژوهش جدید در مورد روش‌های نوین برداشت سلول‌های بنیادی و همچنین کارهایی همانند آنچه که در این مقاله به آن پرداخته شد، تنها به یک تراش کوچک از پوست نیاز دارند و می‌توانند نویددهنده‌ی آغاز عصر پزشکی غیرتهاجمی و بسیار انعطاف‌پذیر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها باشند.

 به‌باور ویکا، پژوهش‌های فوق همچنین زیبایی ترکیب ریاضیات و زیست‌شناسی برای رمزگشایی اسرار طبیعت را نشان می‌دهد.

true برچسب ها : stem biology cells true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۸۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان

ابراهیم کوهکن مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: در این مدت ۳۲ نمونه موفق در بانک خون بند ناف نوزاد استان ذخیره شده است.

 کوهکن افزود: پارسال ۵۰۰ نمونه موفق بند ناف نوزاد در بانک خون استان ذخیره سازی شد که نسبت به سال پیش از آن ۵۶ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شد، گفت: هزینه نگهداری خون بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد ۱۰ میلیون تومان در دو قسط با فاصله زمانی ۳ ماه است و هزینه سالانه ذخیره آن ۵۶۰ هزار تومان است.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون بند ناف نوزاد۲۰ سال است، افزود: از خون بند ناف نوزاد برای درمان بیماری‌های مانند تالاسمی، سرطان‌های خونی، اوتیسم، بهبود فلج مغزی، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.

کوهکن گفت: مراکز بانک خون بند ناف نوزاد در همه‌ی بیمارستان‌های هرمزگان مستقر هستند.

وی افزود: مادران باردار می‌توانند از ابتدای ماه نهم بارداری در این مراکز نام نویسی کنند.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: خون باقیمانده در بند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان و زنده است که بر اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد.

کوهکن افزود: نمونه گیری از دندان‌های شیری و مایع‌های آمنیوتیک جفت از برنامه‌های امسال بانک خون رویان هرمزگان است.

وی گفت: از پرده آمنیوتیک برای درمان زخم‌های سوختگی و زخم‌های عمیق استفاده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • آموزش فر کردن مو با چنگال ؛ روشی فوری برای فر کردن موها | چگونه از موهای فر نگهداری کنیم؟
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی