Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-23@19:36:11 GMT

مسکن ۲ درصد بالاتراز تورم می‌ایستد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۰۶۵۵

سعید آگشته در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد بخش مسکن به تدریج در دو حوزه قیمت و تقاضا با افزایش نسبی مواجه شده است. هم‌اکنون قیمت مسکن تقریبا با نرخ تورم برابری می‌کند و پیش‌بینی من این است که در ماه‌های آینده یک تا دو درصد بالاتر از نرخ تورم قرار گیرد.

وی با بیان این‌که سیاست‌های حمایتی دولت در حوزه تسهیلات منجر به افزایش تقاضای مسکن شده است گفت: امیدواریم دولت حمایت‌های خود را از بازار مسکن ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته حمایت از طریق تسهیلات به تنهایی نمی‌تواند مسکن را از رکود درآورد بلکه اصلاح ساختار نظام پولی کشور باید به این بخش کمک می‌کند. بر این اساس دولت باید با سرسختی، مساله کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی را پی‌گیری کند.

این کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: تا زمانی که نرخ سود بانکی کمتر از ارزش افزوده بخش مسکن نباشد، مسکن آن جان اصلی را نخواهد گرفت. هم‌اکنون واحدهای صنعتی بین ۲۵ تا ۳۵ درصد با رکود مواجه هستند که در هر سه حوزه حوزه اشتغال، تولید و فروش دچار کاهش شده‌اند. بخصوص در صنایع وابسته به بخش مسکن این رکود عمیق‌تراست.

آگشته، مخاطب‌شناسی را در حوزه تولید مسکن، ضروری دانست و گفت: سالیانه در ایران باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود. البته مسکن متقاضی، نه مسکن عرضه‌کننده. عرضه مازاد ۲.۵ میلیون واحد مسکونی به این علت بود که عرضه‌کننده با یک سری تعاریف وارد تولید شد ومتقاضی با شاخص‌های خود اقدام به خرید کرد. تا زمانی که این دو گروه به هم نزدیک نشود همان اتفاقی می‌افتد که در مسکن مهر و مسکن لوکس افتاد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون حدود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی داریم. این عدد شاید به ظاهر زیاد باشد ولی در واقع این میزان تولید ۲.۵ سال است. برای این ۲.۵ میلیون واحد تقاضا هست ولی تقاضا همراه با توان خرید بالا نرفته است. البته این واحدهای خالی هم مخاطب خاص خود را دارد که در زمان مناسب تحت تاثیر اقتصاد کلان و با ارایه مشوق‌هایی اقدام به خرید خواهند کرد.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که سیاست‌های ناصحیح در بخش مسکن مهر منجر به ایجاد واحدهای بدون متقاضی شد، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین ایرادات مسکن مهر در حوزه مطالعات صفر و مکان‌یابی اشتباه بود که در اکثر سایت‌ها اتفاق افتاد. هم‌اکنون در پرند سازندگان ساختمان می‌سازند ولی خالی است؛ چون متناسب با نیاز متقاضیان ساخته نشده است.

آگشته تصریح کرد: دولت سیاستی را در حوزه بازآفرینی شهری اتخاذ کرده که به اعتقاد من سیاست اصولی است. اگر این روند ادامه پیدا کند هم اصلاح کالبد شهری اتفاق می‌افتد و هم تنظیم بازار در این مناطق ایجاد خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشست خبری که با اصحاب رسانه که در سالن مرکز بین‌المللی رشد برگزار شد، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: «با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

عظیم‌زاده اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.»

وی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: «در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی بالغ بر 100 درصد رشد داشتیم و در بحث ثبت شرکت‌ها و مقایسه آن با سال 1401 هم شاهد 11 درصد افزایش بوده‌ایم.

او بیان داشت: «در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1402 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.»

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: «در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.»

وی گفت: «در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی هم با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898728

دیگر خبرها

  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • خانه به دوشان؛ ۴ دهک توان اجاره مسکن را ندارند
  • مجید سلحشور مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان شد
  • معاون استاندار هرمزگان: ۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تحویل مردم شده است
  • تورم ۱۲ماهه بهای تولیدکننده ۵۰ واحد درصد کاهش یافت
  • تورم ۱۲ ماهه بهای تولیدکننده ۵۰ واحد درصد کاهش یافت
  • تورم بهای تولیدکننده ۵۰ واحد درصد کاهش یافت
  • نجات ۲۱ روستای در معرض خطر رانش سنگ و سیلاب شهرستان کلات در گرو احداث دیوار ساحلی
  • کاهش ۱۶.۲ واحد درصدی تورم تولیدکننده در سال ۱۴۰۲
  • کاهش ۱۶.۲ واحد درصدی تورم تولیدکننده در سال ۱۴۰۲+نمودار