Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: شجاعی طباطبایی با اشاره به تاثیرگذاری عکس، کاریکاتور و گرافیک، گفت: کتابی در مورد میانمار در حوزه گرافیک عکس آماده شده که برای مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل ارسال می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در مورد نمایشگاه عکس " مرز تنهایی " با موضوع آوارگان میانمار در مرز بنگلادش به خبرنگار شبستان گفت: شاهد نمایشگاهی از آثار دو تن از هنرمندان مطرح عرصه عکاسی از بنگلادش هستیم که در حوزه هنری به همت خانه عکاسان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در وهله اول چیزی که در این تصاویر به چشم می آید، مظلومیت مردم میانمار است.

 

شجاعی طباطبایی ادامه داد: منطقه ای تحت عنوان راخین وجود دارد که مردم مسلمان در آنجا زندگی می کنند اما متاسفانه حتی از حداقل حقوق شهروندی نیز بهره مند نیستند. چند سالی است که دولت نظامی میانمار شرایط بسیار سختی را بر مردم تحمیل می کند. جنایات زیادی را شاهد هستیم که می شود عنوان نسل‌کشی بر آن گذاشت.

 

وی خاطرنشان کرد: این عکس‌ها خصوصا برای رسانه‌های ما تاثیرگذار خواهند بود. آنچه در عمل می بینیم، این است که رسانه ها و مجامع بین المللی در قبال میانمار سکوت دهشتناکی را پیشه کردند و این دوگانگی بحث حقوق بشر در دنیای غرب را نشان می دهد که در حرف، صحبت های زیادی دارند اما در عمل پایبند هیچ قاعده خاصی نیستند. هر چیزی از نظر آنها باید دیده شود، دیده می شود. مردم مظلوم میانمار و یمن جزو آن دسته از آدم هایی هستند که از نظر آنها نباید دیده شوند زیرا لابی های جدی قدرت وجود دارد. لابی های آل سعود برای یمن وجود دارد. برای میانمار هم خانم آنگ سانگ سوچی لابی می کند که جایزه نوبل را دارند و دوست دارند آن حریم حفظ شود.

 

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به نمایشگاه خلیج فارس که در حوزه هنری برپاست، بیان کرد: نمایشگاه دیگری در حوزه گرافیک و پوستر با عنوان نمایشگاه خلیج فارس در حوزه هنری برپا شده است. چندین نفر از خبرنگاران خارجی اینجا آمدند. آنچه برایم جالب است، این بود که حتی آنها حاضر نشدند از نمایشگاه میانمار دیدن کنند و در معرض قرار بگیرند. تصور و احساس می کنند که مبادا عکسی از آنها گرفته شود و به خاطر این مسئله وحشت دارند. آزادی بیان بحثی است که سالیان سال دنبال می کنیم. آزادی بیان واقعا آنچه در غرب ادعا می شود، نیست.

 

شجاعی طباطبایی در مورد تاثیرگذاری کارهای فرهنگی در خصوص برملاشدن جنایاتی که بر مردم میانمار تحمیل می شود، اظهار داشت: تا جایی که می توانیم باید با کارهای فرهنگی که زبان قابل فهمی است، اطلاع رسانی کنیم. خصوصا عکس، کاریکاتور و گرافیک که زبان بین المللی به حساب می آید و تاثیرگذاری زیادی دارند. نمایشگاهی در مورد میانمار در فضایی مثل خانه عکاسان شکل گرفته است ولی در فضای مجازی است که معنا پیدا می کند. دست اندرکاران شبکه هایی مثل گوگل اصلا اجازه نمی دهند، عکس هایی مربوط به میانمار بالا بیاید. اگر شما میانمار یا منطقه راخین را سرچ کنید اصلا عکسی از نسل کشی و این همه جنایت و غم و رنج را مشاهده نمی کنید.

 

وی عنوان کرد: شاید بتوانیم در مورد اتفاقات این چنینی تا جایی که می توانیم در فضاهای مجازی همچون تلگرام آثار هنری را به نمایش بگذاریم. به هر جهت حتی اگر یکی دو اثر در مجامع بین المللی دیده شود، خوب است. در حوزه گرافیک یک کتاب فاخر را به دو زبان فارسی و لاتین آماده کردیم. این کتاب در مورد میانمار و در حوزه گرافیک پوستر است. در نظر داریم، این کتاب را برای تمام مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل ارسال کنیم.

 

گفتنی است، نمایشگاه عکس " مرز تنهایی " با موضوع آوارگان میانمار در مرز بنگلادش از دوم تا 17 آبان از ساعت 9 تا 18 در گالری شماره یک خانه عکاسان برپاست.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۲۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان ششمین دوره دوسالانه بین المللی «کارتون کتاب» با هدف ارایه نگاه هنرمندان ملی و بین المللی در حوزه‌های کتاب و کتابخوانی منتشر شد.

کاریکاتور اندیشه مصوری است که نقش بسیار ارزنده‌ای در برقراری ارتباط و ایجاد انگیزه در مخاطبان داشته و مضمون را مطابق خواست، ظرفیت و سلیقه آنان سوق داده و به سمت اندیشه و عمل دلخواه هدایت می‌کند و در عمق لایه‌های جامعه نهادینه می‌نماید. در راستای عملی‌سازی مأموریت‌های کتابخانه‌های عمومی همچون ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» با هدف ارائه نگاه هنرمندان ملی و بین‌المللی در این حوزه توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به دبیری سیدمسعود شجاعی طباطبایی برگزار می‌شود.

محورهای موضوعی این دوره از جشنواره شامل «کتاب، کودک و خانواده»، «کتاب، فراغت، نشاط و آرامش»، «کتاب، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی»، «کتاب، کتابخانه و کسب‌وکار»، «کتاب، کتابخانه و پاتوق فرهنگی و اجتماعی»، «کتاب، کتابخانه و رویدادهای مهم اجتماعی» است. همچنین «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» موضوع جنبی این دوره از جشنواره خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند در دو بخش حرفه‌ای (ویژه هنرمندان حرفه‌ای) و مبتدی (هنرمندان ایرانی که تاکنون در مسابقات داخلی و بین‌المللی شرکت نکرده‌اند) به ارسال اثر بپردازند.

شرکت در این رقابت برای تمامی هنرمندان حرفه‌ای و مبتدی آزاد است و هر هنرمند می‌تواند حداکثر ۵ اثر در موضوعات تعیین شده به سامانه جشنواره ارسال کند. در این مسابقه هر گونه استفاده از هوش مصنوعی برای خلق اثر باعث حذف آن خواهد شد. تمامی آثار دستی و دیجیتالی پذیرفته می‌شود و برای ارائه آثار دستی، باید عکس باکیفیت از اثر گرفته یا اسکن و ارسال شود. آثار ارسالی نباید تکراری و برگزیده سایر جشنواره‌ها باشد. تمامی حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی متعلق به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خواهد بود؛ به شرکت‌کنندگانی که آثار آنها به مرحله اول راه پیدا کند، گواهی الکترونیکی حضور و به برگزیدگان نسخه چاپی کتاب آثار تعلق می‌گیرد.

در بخش حرفه‌ای برگزیدگان این جشنواره (نفرات اول تا سوم)، علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی (به ترتیب مبلغ ۱۰۰۰، ۷۰۰ و ۵۰۰ یورو) و ۳ نفر شایسته تقدیر علاوه بر لوح تقدیر و تندیس، هدیه نقدی ۸۰ میلیون ریالی دریافت خواهند کرد. همچنین ۶ نفر در بخش مبتدی لوح تقدیر و هدیه نقدی ۵۰ میلیون ریالی دریافت می‌کنند. برگزیدگان ایرانی این جشنواره، معادل ریالی جایزه را دریافت خواهند کرد.

علاقه‌مندان به شرکت در ششمین دوسالانه بین‌المللی کارتون کتاب می‌توانند تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ (۲۰ ژوئن ۲۰۲۴)، با عضویت در سامانه جشنواره به نشانی www.booktoon.ir آثار خود را ارسال کنند. آثار باید به صورت الکترونیکی با فرمت JPEG، رزولوشن حداقل ۲۰۰ دی‌پی‌آی، با طول یا عرض ۲۰۰۰ پیکسل و حداکثر حجم ۱۰۰ مگابایت ارسال شود.

کد خبر 6086680 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین المللی «کارتون کتاب»
  • فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد
  • ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» فراخوان داد
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»
  • رونمایی پوستر جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • آثار هنری با موضوع قدرت موشکی ایران + موشن گرافیک